Здравейте.
Карам отскоро Б5, 1.9TDI, 110 кс. Направи ми впечатление, че над 130 km/h ускорението рязко намалява при натискането на газта. След почистването на въпросния датчик (сервиз АВЕЛ, Кукленско шосе , Пловдив, много са добри!) машината се промени невероятно в положителен смисъл в целия скоростен диапазон. Проверете датчика ако имате подобни съмнения.
Успех!
1.9 TDI - Датчик за количеството въздух - споделен опит.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имаш ли представа в какво точно се изразяваше почистването? Чувал съм (но не смея да го твърдя) че не лоши резултати се постигали при издухване с въздух от тези флаконите за почистване на компютри/електроника и също от тази серия за почистване на електроника има един спрей на 3M Desk & Office Cleaner, който като се пръска става на пяна - чистел перфектно, но щадял електрониката.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Просто прочистване с въздух.Поне при мен като го почистиха колата тръгна по-добре впоследствие разбрах чи всъщност това е междинно ниво и дебитомера така и така ми дава 20% грешка-това се измерва с комп при движение на колата.Проблема им е че това е доста фин датчик и с времето прави отклонение от което съвсем директно ти пада мощноста.Верно че на бензиновете цените са адски,ама 300 лв. пак си е дооооста като имам предвид че на вуичо ми 270ЦДИ е 160лв. 

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”