Нов акумулатор
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нов акумулатор
Утре по обяд мисля да отида да сменя акумулатора. Оказа се, че съм ограничен и от размерите. Има два вида кутии при 55 Ач - 190 и 175 мм. При мен трябва да е 175 мм. Още не съм решил каква марка да взема, така, че ако някой все още иска да помага с предложения, да пише.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Утре да не забравиш за споделиш какво си зимал. И за колко ти е легнал
Че иде зима и на някой друг може да се наложи да взима 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да докладвам. Днес след последни консултации и разговор с продавача, взех това:
http://abt2001.bg/bg/cp_10/gigawatt-53-ah-12v_105
Сигурно има и доста по-добри варианти, но взех този. Взеха ми стария и платих 107 лева с 2 години гаранция. Бонус - на всеки 6 месеца в рамките на гаранционния срок безплатно замерване и проверка на ел.инасталацията. Акумулатора е необслужваем, но няма "око". Продавача ми каза, че това е новата тенденция. По принцип "окото" отчитало само в 1 клетка, така, че се явява почти излишна екстра.
Тъй като съм много доволен от Монбат ходих в Кауфланд. Имат промоции - 55 Ач като моя стария за 89,90 лева, произведен 2012 година. Вързанката е в гаранцията. Дават 1 година от тях и да хода да си търся сервиз, където да ми го монтират и евентуално да ми дадат още 1 година. Тъй като не вярвам да има сервиз, който безплатно да ми сложи и замери акумулатора, че и да ми даде 1 година гаранция. Иначе казват 2 години гаранция и ако не разпиташ подробно, изгаряш.
Това е от мен за сега. Благодаря на всички, които дадоха мнения и съвети. Дано не ви се налага скоро такава смяна, че 100+ лева си е сума.
http://abt2001.bg/bg/cp_10/gigawatt-53-ah-12v_105
Сигурно има и доста по-добри варианти, но взех този. Взеха ми стария и платих 107 лева с 2 години гаранция. Бонус - на всеки 6 месеца в рамките на гаранционния срок безплатно замерване и проверка на ел.инасталацията. Акумулатора е необслужваем, но няма "око". Продавача ми каза, че това е новата тенденция. По принцип "окото" отчитало само в 1 клетка, така, че се явява почти излишна екстра.
Тъй като съм много доволен от Монбат ходих в Кауфланд. Имат промоции - 55 Ач като моя стария за 89,90 лева, произведен 2012 година. Вързанката е в гаранцията. Дават 1 година от тях и да хода да си търся сервиз, където да ми го монтират и евентуално да ми дадат още 1 година. Тъй като не вярвам да има сервиз, който безплатно да ми сложи и замери акумулатора, че и да ми даде 1 година гаранция. Иначе казват 2 години гаранция и ако не разпиташ подробно, изгаряш.
Това е от мен за сега. Благодаря на всички, които дадоха мнения и съвети. Дано не ви се налага скоро такава смяна, че 100+ лева си е сума.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Монбат в София се купува от официалния им представител Тристан 02. Там няма да имаш разправии с една па после 2 години гаранция. Ако беше взел акумулатора от метро в Тристан щяха да ти заверят гаранцията безплатно.
Иначе акумулатора, който си взел е черен Варта/Бош в друга опаковка
Иначе акумулатора, който си взел е черен Варта/Бош в друга опаковка

-
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление далече съм от София, на 200 км. Акумулатора е монтиран. Добър или лош само времето ще покаже.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Никой не каза сгрешил ли съм с избора или е добър. От около десетина предложени марки, като изключим българските бях чувал само за 3-4 между тях и Гигават. Чешки акумулатор правен в заводите на Бош и продаван на добра цена ми прозвуча съблазнително. Пък и да си призная никога не съм карал с необслужваем акумулатор и исках да пробвам.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Дали е добър избора ти само времето ще покаже. Ако си попаднал на добър екземпляр и инсталацията на колата ти е в ред ще го ползваш години наред.
Производството на акумулатори е гадна история и можеш да попаднеш на дръвце и от най-скъпите акумулатори. За това обаче си има гаранция и не трябва да ти пука много. Акумулатора е консуматив
Производството на акумулатори е гадна история и можеш да попаднеш на дръвце и от най-скъпите акумулатори. За това обаче си има гаранция и не трябва да ти пука много. Акумулатора е консуматив

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
С тиха въздишка си отиде от тоя свят акумулатора ми тази вечер
, Старт беше и 3 години издържа - диагнозата е мъртва плюсова клетка...май от музиката
, че нямам кондензатор
. Както и да е, към каква марка да се ориентирам колеги като златна среда като съотношение цена/качество за Пасат 1,8 РП само на газ? 60 ач е сегашния, със същите параметри ли да търся? Благодаря предварително! 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
MUTLU турски калциеви - за справка вземи прочети руските форуми и виж класациите.В Сибир няма Варта няма Бош ...само Мутлу държал http://mutlu.bg/
И на мен не ми се вярваше ама....четох .Цена за 75Ач 150 лв - миналата година.Честно казано след като хвърлих 2 след като мина 5 дена от гааранцията им повече български акумулатор няма да си купя.Турските след разговори и с тираджии са с класи над нашите че и над "западните".
И на мен не ми се вярваше ама....четох .Цена за 75Ач 150 лв - миналата година.Честно казано след като хвърлих 2 след като мина 5 дена от гааранцията им повече български акумулатор няма да си купя.Турските след разговори и с тираджии са с класи над нашите че и над "западните".
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Време и аз да се разпиша в тази тема
След 10 години вярна служба (7 год. при мен) оригиналния ФВ акумулатор се предаде и го смених с този FAAM от снимката. Продавача ми е познат и ми го даде на 140 лв.,с връщане на стария, като преди това на стария му дадохме още 1 шанс, даже го разкапсулова човека, обаче си беше отишъл. Та конкретно този акумулатор избрах защото от тази серия са били правени в Италия.

- skary9
- Автомобил: Vw MK3
- Двигател:
nokiangage написа:С тиха въздишка си отиде от тоя свят акумулатора ми тази вечер, Старт беше и 3 години издържа - диагнозата е мъртва плюсова клетка...май от музиката
, че нямам кондензатор
. Както и да е, към каква марка да се ориентирам колеги като златна среда като съотношение цена/качество за Пасат 1,8 РП само на газ? 60 ач е сегашния, със същите параметри ли да търся? Благодаря предварително!
На Метро са намалени Bosch S3

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Благодаря колеги за предложенията, вчера взех нов акумулатор с отстъпка благодарение на фирмата в която работя и да си призаная цената и производството ми бяха водещи в избора, чешки Perion P62R 60 AH и 540 A/EN за 98 лева, за сравнение стария ми беше със стартов 500 A/EN и този би трябвало да се представя по-добре. Колегата обслужващ автопарка ни ми препоръча този като цена/качество - имали нещо общо с Varta май в един завод се произвеждали, необлужваем е по калциева технология и имал система за централно отвеждане на газовете и лабиринтов капак
. Ще го видим, днес ще го слагам и дано издържи...

ПС. Какво да го правя стария, има ли пунктове за изкупуване на стари акумулатори във Варна, защото знам, че е опасен за околната среда и не трябва да се изхвърля в кофите?

ПС. Какво да го правя стария, има ли пунктове за изкупуване на стари акумулатори във Варна, защото знам, че е опасен за околната среда и не трябва да се изхвърля в кофите?
Последна промяна от nokiangage на Съб 27 окт 2012 11:28, променено общо 2 пъти.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
nokiangage написа:Какво да го правя стария, има ли пунктове за изкупуване на стари акумулатори във Варна, защото знам, че е опасен за околната среда и не трябва да се изхвърля в кофите?
Старите ги изкупуват в София по 70ст./кг., за Варна не знам.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
във всеки пункт за предаване на желязо ще ти го вземат. Дават 10-15 лв за брой в зависимост от масата му.
- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:

И аз се прецаках,няма такъв боклук!!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”