Здравейте !!!
Моля за помощ! От фирмата ме изпращат да взема вече платен автомобил от Германия. Градчето е близо до Дрезден. Посаветваха ме да направя следния маршрут: Германия-Австрия-Унгария-Румъния-България. Та ме интересува къде какво ми е необходимо, за да пътувам спокойно без да се боя от проблеми с властите. Друго което ме интересува е как и с какви документи се преминава границата на България, понеже съществуват разни формалности.
Ще пътувам в петък така че помагайте....
Внос на автомобил от Германия
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Работя в Дрезден и ти препоръчвам да не минаваш през Австрия...просто през Чехия е много по кратко. Пътищата са също много добри (последно минавах края на Юли от там). Отне ми 20 часа от София до Дрезден.
Последна промяна от buFka на Сря 08 ное 2006 12:38, променено общо 1 път.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
buFka написа:Vlad777 написа:buFka написа:Работя в Дрезден и ти препоръчвам да не минаваш през Австрия...
що?
Щото много заобикаля. А винетни такси и прочие не излизат по скъпо ако минаваш през Чехия.
ПС. На газ и всички такси грубо ми струваше около 135€ една посока, най-голямото ръсене е в Сърбия.
да, определено там си е най скъпо!
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
siderovbg, кога трябва да дойдеш да го взимаш тоз автомобил?
ПС. Винетни такси не излизат по-скъпо при условие че си ги купиш всички, а не кат мен да забравиш винетката в Словакия и да даваш рушвет....но дори тогава ако ги натиснеш може да минеш с 10€ (винетката там е 7€)
ППС. В Сърбия задължително след преминаване на границата спираш и обменияш 50€ в динари, после на бутките дет се плаща таксата си чакаш ресто. Едната бутка ти е 1010 динара мисля, другите 2 са по 410 динара.
ПС. Винетни такси не излизат по-скъпо при условие че си ги купиш всички, а не кат мен да забравиш винетката в Словакия и да даваш рушвет....но дори тогава ако ги натиснеш може да минеш с 10€ (винетката там е 7€)
ППС. В Сърбия задължително след преминаване на границата спираш и обменияш 50€ в динари, после на бутките дет се плаща таксата си чакаш ресто. Едната бутка ти е 1010 динара мисля, другите 2 са по 410 динара.
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз не бих минал през Чехия по бетонната им магистрала. Последния път пробвах и не останах очарован. Аз бих предпочел маршрута Германия - Австрия - Унгария - Сърбия- България. Проблема Сърбия винаги си остава и като гледам ще си остане:) В Унгария са перфектни пътищата, честно казано не съм пробвал през Румъния, но и хич не ми го препоръчват
Умната в Сърбия, не зареждай там горива по възможност, с динарите все ще те преебат нещо, карай бавно, внимавай на путарините, абе едно наум през цяла Сърбия:) Иначе в Австрия винетка лепиш и това е. Другаде други проблеми нямаш
Успех

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zaro написа:Аз не бих минал през Чехия по бетонната им магистрала. Последния път пробвах и не останах очарован. Аз бих предпочел маршрута Германия - Австрия - Унгария - Сърбия- България. Проблема Сърбия винаги си остава и като гледам ще си остане:) В Унгария са перфектни пътищата, честно казано не съм пробвал през Румъния, но и хич не ми го препоръчватУмната в Сърбия, не зареждай там горива по възможност, с динарите все ще те преебат нещо, карай бавно, внимавай на путарините, абе едно наум през цяла Сърбия:) Иначе в Австрия винетка лепиш и това е. Другаде други проблеми нямаш
Успех
Вижте кво, разбирам да взима колата от Мюнхен - да мине през Австрия. Обаче кат я взима от Дрезден за кво да бие 300-400 км повече? Осечката Дрезден-София е 1400 км. В Чехия нищо им няма на пътищата...бетонна е не отричам, обаче се ядва. Унгария наистина е перфектна. А що се отнася до Сърбия - не му давай грешна информациа моля те - защото ако плаща с Евро знаеш ли какъв хубав курс удрят? Винаги се сменят 50€, не всички ги дава за такси, с тях зареждаш и гориво. И горивото им е доста добро трябва да отбележа, от българското съм по-недоволен (за газ говоря). Пътувам го маршрута поне 4х годишно и вече изпробвах кви ли не варианти...смятам, че най-добре е Чехия-Словакия-Унгария-Сърбия-България. Всеки си решава сам разбира се....
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Обувка не се пали де,правилно, аз ако щях да патувам щях тебе да те послушам щото знам че патуваш от там често. Но и аз си имам мнение.
А за динарите имах впредвид че ако не си в час, както не бях и аз, все ще те ударят, дори докато ги сменяш. Мене ме прекараха единия път по трънския курс на излизане - тея с белите чаршафи дето те пръскат не искаха евро а динаи, ходих до чейнча и ме одраха там, понеже бях проверил курса и пак там беше трънския - и какво да направиш - тва е комшо. Колега мини през чехия и словакия, не е зле пътя, обаче мене ме вълнуват други работи. Като например - +2 граници това не е за пренебрегване. Може и още малко да попкиказваме по въпроса
А за динарите имах впредвид че ако не си в час, както не бях и аз, все ще те ударят, дори докато ги сменяш. Мене ме прекараха единия път по трънския курс на излизане - тея с белите чаршафи дето те пръскат не искаха евро а динаи, ходих до чейнча и ме одраха там, понеже бях проверил курса и пак там беше трънския - и какво да направиш - тва е комшо. Колега мини през чехия и словакия, не е зле пътя, обаче мене ме вълнуват други работи. Като например - +2 граници това не е за пренебрегване. Може и още малко да попкиказваме по въпроса

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zaro написа:Обувка не се пали де,правилно, аз ако щях да патувам щях тебе да те послушам щото знам че патуваш от там често. Но и аз си имам мнение.
а...пала се само за динарите

иначе за другото всеки си преценява, аз споменах какво ме кара да минаам през Чехия, не че не съм минавал и през Австрия. А в Сърбия обясних как се прави, не би трябвало да има ядове...то че сърбите са цигани няма спор, за всичко могат да му просат кинти. И най-важното - Сърбия през деня се минава, нощно време е малко страшничко

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
До сега само нощем съм минавал от там, самооооо
кекекекекеке
трябва някой път да пробвам през деня, мое ми ареса:)
нали ти казах за динарите, не ти оспорвам че с тях е по добре, казвам че по добре по малко да ги ползваш, понеже знаех от тука колко горе долу е един динар и на чейнча на границата - я русалка:) та от тогава ги оттаковах и тея чаршафи:)
А и колегата ще докарва камионче - имайте го и това предвид:) Не лека кола.
кекекекекеке
трябва някой път да пробвам през деня, мое ми ареса:)
нали ти казах за динарите, не ти оспорвам че с тях е по добре, казвам че по добре по малко да ги ползваш, понеже знаех от тука колко горе долу е един динар и на чейнча на границата - я русалка:) та от тогава ги оттаковах и тея чаршафи:)
А и колегата ще докарва камионче - имайте го и това предвид:) Не лека кола.
- rusty
- Автомобил:
- Двигател:
Сърбия през ноща е яко, аз карам винаги така, има по малко движение и полицаи. Аз не минавам през магистралите там понеже ми е много скъпо а влизам горе до Видин, така спестявам около 50 Евро (за бус, за камион може и повече да е магистралата). Карам Австрия-Унгария, по европейско ми се струва
@Буфка я кажи колко са таксите за магистралите за Чехия и Словакия?

@Буфка я кажи колко са таксите за магистралите за Чехия и Словакия?
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Внос на автомобил от Германия
siderovbg написа:Здравейте !!!
Моля за помощ! ...icq: 274304305
София-Сърбия-Унгария-Словакия-Чехия-Дрезден 1580км и 18 часа, два от които в пазарлъци с чешките митничари. Това е най-краткия и евтин вариант. Ако имаш време и желания, може и през Виена да разгледаш туй-онуй. Румъния забрави! Веднъж преди 5 години в момент на умопомрачение минах от там, още сънувам кошмари. Ако пътуваш сега светлоотразителна жилетка, през деня на къси, резервни крушки, въже, пожарогасител, аптечка и в сърбия вериги! Купувай минетки навреме да не се видиш в приключение.
Успех!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”