http://www.bgfactor.org/news.php?cm=13&nid=26831
Интересува ме има ли някакъв проблем или по-точно бих ли имал, ако си направя сега застраховката на по-ниските цени. Има ли някаква причина, поради която да не го правя, а да изчакам увеличението.
застраховка ГО
В "Труд" пише че след 7 дни цените стават двойни.Ако някой си направи застраховка до тогава може да я сключи при сегашните условия(работя в застрахователна компания и при нас е така,не знам при другите така ли е) и ако се вдигнат цените няма да доплаща.Правете си ги на разсрочено плащане така че ако не се вдигнат цените да можете да си ги прекратите.Важното е договора да се сключи до няколко дни(7) и застраховката да влиза в сила преди 01.01.2007г.
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
та както схващам няма проблем. Щото си мислех да няма някаква уловка. В смисъл такъв, че ако недай си боже впоследствие е необходимо нещо да се плаща застрахователя да не вземе да шикалкави. Иначе принципно аз се начочвам към по-известни застрахователи, които поне засега не съм чувал да се шикалкавят, но си мислех да няма някакъв принципен проблем, дето на мен ми убягва.
- Tishku
- Автомобил:
- Двигател:
а аз днеска гледах сутрешния блок по БТВ и там ги разправяха едни...
Сумата на застраховката щяла да зависи от възрастта и опита(стажа) на водача и чак тогава да се начисляват проценти или дадени суми заради кубатурата на автомобила... общо взето тези които имат малко стаж ще друскат големте пари, понеже нямат опит и риска от ПТП бил по-голям
Сумата на застраховката щяла да зависи от възрастта и опита(стажа) на водача и чак тогава да се начисляват проценти или дадени суми заради кубатурата на автомобила... общо взето тези които имат малко стаж ще друскат големте пари, понеже нямат опит и риска от ПТП бил по-голям

- Undertaker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Момчета, няма такива филми! Най-милото ми бачка в застрахователна компания. Няма как да сключиш ГО от сега за след 01.01.07. Освен ако в момента не ти изтича старата! Единствено в този случай ще ти направят на сега действащите цени.
Не знам дали централно не правят некви мушингии умишлено, за да вземат повече пара после...официално след 12.11.06 ще има виждане по новите цени.
До тогава са само журналистически бомби...
Лично мое мнение и не ангажирам никого.
Не знам дали централно не правят некви мушингии умишлено, за да вземат повече пара после...официално след 12.11.06 ще има виждане по новите цени.
До тогава са само журналистически бомби...
Лично мое мнение и не ангажирам никого.
- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Няма никакъв проблем да си направите ГО която да влиза в сила от момента на подписване на полицата, въпреки че вече имате действаща ГО. Просто при необходимост предоставяте една от двете полици.
Така че ако някой се страхува че полицата ще поскъпне драстично може да си направи застраховка на сегашните цени.
Така че ако някой се страхува че полицата ще поскъпне драстично може да си направи застраховка на сегашните цени.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Tishku написа:а аз днеска гледах сутрешния блок по БТВ и там ги разправяха едни...
Много ясно, приравняване със ЕС-норми. Колкото по-млад, толкова по неопитен - ела да видиш как се почва на 140-200 % със Голф 3 ГТИ

Не е рядък случая когато нещо от рода на А6 или 5ица (бизнес клас) е като ГО по евтино от някоя сериино наточена голфара. Всичко базира на статистически стоиности какви произвествия с кви коли и колко възрастни шофиори са станали.
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Аз написа:..Колкото по-млад, толкова по неопитен..
Корекция: Имах предвид "колкото по-млад в кормуването", сиреч безаварииния стаж е важен. Отделен въпрос е, че стажа ти тече и без да си карал кола... Затова немската застраховка се влияе от това, дали си притежавал вече кола или не. Ако си имал кола, то тогава си имал вече и ГО, така че на колко % ще почнеш е ясно от предишния застраховател. Ако си нямал, си новак, независимо дали имаш книжка от вчера, или от 5 години.
Може да се направи полица сега(до 15.11.2006г.) на сегашните цени, и тя да влиза в сила от 01.01.2007г.Мисля че повечето застрахователи го правят, аз работя в "Орел" вече се казва "Дженерали" и до 15.11.2006г. докато не са излезли новите цени мога да правя на старите и след нова година тази същата застраховка ще важи и за ЕС, след издаване на сертификат.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”