Внос на автомобил от Германия

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 08 ное 2006 19:40

rusty написа:Сърбия през ноща е яко, аз карам винаги така, има по малко движение и полицаи. Аз не минавам през магистралите там понеже ми е много скъпо а влизам горе до Видин, така спестявам около 50 Евро (за бус, за камион може и повече да е магистралата). Карам Австрия-Унгария, по европейско ми се струва :)
@Буфка я кажи колко са таксите за магистралите за Чехия и Словакия?

Винетки са, Словакия е 4,64€, a Чехия я взимам за 10€ мисля (но е 3 седмици и я ползвам и на връщане). След около месец мога да ти дам по точна информация.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 08 ное 2006 19:51

С две ръце гласувам да смениш кинти на границата, а може и на първата бензиностанция - понякога и там се съгласяват на черно да ти сменят, пък и може и курса да пазариш. Аз последния път (септември) като пътувах, смених за първи път - с чистачката на тоалетната :D , щото ми писна да ме е::ват с тия такси по магистралата - просто са много нагли парчета...

И вериги за Сърбия са важни, щото на 20+ градуса съм бил свидетел на разговора:

- Вериги имаш ли?
- Кви вериги бе брато, виж ква жега е!
- Не знаеш кво иде след баира! 10 Марки...

:lol:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 08 ное 2006 19:56

то има и случай, дето те питат дали си носиш пясък в багажника...просто са безумни идиоти.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Внос на автомобил от Германия

Мнениеот zaro » Чет 09 ное 2006 10:37

yossarian написа: два от които в пазарлъци с чешките митничари!

Това ме вълнува мене - по хубави пътища и по малко разправии. Един път на Чешката граница не можах да си намеря зелената карта каде съм я дянал (беше в страничния джоб на сака), та след 3 минути търсене някаде ми бе заявено че и да я намеря няма да ми се признае. (нямаше опашка зад мене, друпнах се встрани) Освен че нямаше да ми се признае, и паспорта не искаха да ми върнат докато не съм направел нова. Не съм се разправял много с тях, разбрани хора са си. Един път не ме пуснаха да влезна в Словакия, понеже ми беше пукнато предното стъкло. А патувах за Чехия. Обиколих през Австрия, на Чешката граница и там не ме пуснаха. Викам как у едната Европа мое при вас не мое, вика закони братко. Та разкарвах едни орица от култовото градче Оломоноч, или както там се казва да идват до границата да преговаряме там. Абе не ги аресвам тез ора и това си е:) Иначе бирата убава и жените също :) А и са си Санирали сградите :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”