АГУ на АБС 1994 много трудно пали

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
lubecku
Автомобил: mk3
Двигател: ABF
Контакти:

АГУ на АБС 1994 много трудно пали

Мнениеот lubecku » Нед 28 окт 2012 20:08

Та колеги проблема е следния, колата е Сеат Кордоба 1994 с АБС мотора
монтирах си сам бутилка ,евро сонда ,ревизирах си изпарителя всичко лека по лека стана.
Изпарителя е Ловато електрически (смених му мембраните с оригинални такива и го чистих повече от 5 часа докато не стана като нов) , плочката не е с кръгли отвори ами е с прорез по целия вътрешен диаметър, с един щуцер,
всичко по системата без евро сондата е Ловато ,плочка ,изпарител и т.н.
Всичко си навързах ключа и вс останало (нямам течове), но още не съм прекъснал моното и помпата ,
защото:
Захранващия кабел на яйцето на дюзата ли трябва да прекъсна (+са) ?
И това през 4 пиновия куплунг който отива до там ли става ?

Поради това направо вадя куплунга ,превключвам от автоматичния ключ на ГАЗ (зеления диод)
всички клапани щракват, от изпарителя се чува някакво бучане (тихо като че ли вътре газта тръгва ли незнам какво става точночува се само когато си до него) и паля , колата пали супер трудно въртя по 30 40 секунди и само с припомпване на педала пали и не винаги, защо ???

Крана към дросела (пак е ловато с една врътка) съм го развил с 2 оборота и 1/4,
пластмасовия винт на изпарителя го пробвах във всякакви положения , нищо не се променя пак пали супер трудно,
дори когато го наглася в положение в което върви приятно и държи стабилни обороти на ПХ пак неще да пали,
развих месинговия винт за константното количество газ с 1 оборот, пак нищо ???

Сменил съм всички о пръстени и гумички по тоя редуктор и съм го търкал докато не ми блокираха ръцете ,какво може да съм объркал, посоката на изпарителя е нормална с бубината и щуцерите за антифриза към шофиора, горе долу на нивото на дросела, плочката ми казаха че е много добра оригинална.
Какво бъркам дали това че вадя целия куплунг е проблема или нещо по АГУ то , на бенз пали веднага ,
само гетинаксовата плочка не съм сложил (и на другата кола забравих да я сложа пак АБС мотор само че на пасат и нямам проблеми и разхода ми е добър и си пали веднага :) ) Какво е според вас колеги ?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: АГУ на АБС 1994 много трудно пали

Мнениеот dobrin » Нед 28 окт 2012 22:29

Върни се в “Автогазови уредби”