Пасат Б5 ТДИ 1.9 110 коня 99г имам проблем с теч на масло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
vankera
Автомобил: passat 1.9 TDI
Двигател:

Пасат Б5 ТДИ 1.9 110 коня 99г имам проблем с теч на масло

Мнениеот vankera » Нед 28 окт 2012 23:03

Здравейте колеги. Отскоро съм с Пасат ТДИ 1.9 110 коня 99г и имам проблем с теч на масло. Някаде в предната част по средата имам теч на масло и не знам от какво може да е. Лампата ми мига постоянно и се чува характерното пищене.Когато долея масло пищи само при палене , но лампата продължава да мига.Така е вече от около 2 седмици , а не мога да си позволя да доливам масло постоянно , приемам идеи и съвети , ориентирайте ме за евентуални цени и да бягам на майстор , че не искам да съсипвам Пасатчето.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Re: Пасат Б5 ТДИ 1.9 110 коня 99г имам проблем с теч на масло

Мнениеот juve » Пон 29 окт 2012 7:39

Добре дошъл!
На въпроса: вземи си свали корите отдолу и виж от къде се вижда проблема, или го снимай ...така става малко като оня дето питал по телефона дали имат "ей такива пирони" mhihi И не карай със "свирки" , защото накрая ще го видиш от вътре този двигател :bishop

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 31 окт 2012 16:46

За да ти свети лампата и пищи на тая кола трябва да няма налягане на маслото. Само за това се следи. Лампата започва да сигнализира над 2000 оборота. Тая лампа дето свети и пищи не е само за гледане, а сигнализира за сериозни проблеми.

Тоя мотор и с 1-2 литра масло няма да му светне лампата. Ако масло според щеката има - провери датчика (намира се точно над масления филтър, гледа към купето, само една жица влиза в него). Ако според щеката няма масло и си карал със светеща лампа - мотора е пътник. Даже се чудя как не е родил до сега.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Сря 31 окт 2012 19:41

И вземи да си изчистиш налепите от масло да не са прекалено големи и да лъжат датчика с кофти връзка.Обезмаслител за домакинството върши работа.В смисъл клемите ако са гранясали от маслото дето се е разпръскало по тях и от там лоша връзка.

vankera
Двигател:

Мнениеот vankera » Сря 31 окт 2012 23:09

Той датчика е чист гледах го. Проблема е че имам теч на масло (може и от хидравликата да е, не съм сигурен) и ми свети и пищи лампата за водата, но нямам проблеми със загряване или изтичане на антифриз. Прилагам и снимка да видите за коя лампа става въпрос.

п.с. какво става , ако изтече хидравличната течност ?
Прикачени файлове
за форума.JPG

Потребителски аватар
ozaki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozaki » Чет 01 ное 2012 7:31

Коя лампа?Те ти светят всички възможни лампи поради това,че си само на контакт.Ако е тая като шадраван си долей течност за чистачки,а ако е тази като корабче виж първо дали е напъхана буксата под казанчето за антифриз и ако да,може би ще се наложи да свалиш казанчето и да го промиеш с морска сол и малко разредител защото може да е зацапан датчика,който отчита дали има охладителна течност.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 01 ное 2012 9:26

Може да ти тече хидравлична течност ,но ти доливаш в мотора maikomila .Я да хванем да попрочетем какво пишем и да се замислим какво искаме да ни се помогне. Я отвори капачката за маслото на мотора и виж дали не се вижда маслото през нея на загасен двигател?
А сега и аз да попитам,някой може ли да ми помогне-искам да си купя обувки,но не съм съгурен кой номер нося дали беше 42 дали 44 се помня :roll:

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 01 ное 2012 11:02

То още кат' се види,пипне и помирише течността може да се прецени какво е : двиг. масло ли, антифриз ли, скор.кут. масло ли,или хидравлично.

Потребителски аватар
ozaki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozaki » Чет 01 ное 2012 11:31

Имам чувството ,че си новобранец или те мързи да напишеш всичко което си гледал по колата...викаш ,че ти свети лампата за маслото и сипваш масло ,а щеката "к,во казва" за не нея нищо не си писал...викаш ,че ти капе отпред по средата ама не казваш дали си махнал корите,то с корите може от скоростната кутия да идва маслото пък да капе от най-отпред ->"примерно",а за водата ти казах по рано.

vankera
Двигател:

Мнениеот vankera » Чет 01 ное 2012 11:45

Новобранец съм и затова пиша малко разхвърляно , а особено с тая кола се върнах в първи клас... а на темата сега... Свети ми лампата дето е като корабче (и пищи) но само това , а за маслото - щеката показва , че има масло но като не долея два дни и сякаш спада (всичко свързано с маслото на студен двигател го правя ) , и интересното е , че капе само като я оставя в гаража не съм виждал да капе като я оставя на паркинг, а корите не съм ги махал , защото не мога да си намеря канал , затова и не я карам сега. :horror:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 01 ное 2012 13:59

Корабчето ако е горе в ляво е за ниско ниво на антифриза. Ей ти списък за действие:

1) провери нивото в казанчето
2) провери дали датчика е закачен (намира се точно под казанчето)
3) почисти буксата на датчика (свали я, виж дали е пълна с окиси и ако да - почистваш). За да ти е по-лесно сваляш цялото казанче - държи се само на 3 винта за кръстата отверка.
4) ако не се оправи - почистваш датчика. Вадиш го ако се вади, ако ли не - казанчето с вода и морска сол и джуркаш докато падне повечето черно.
5) ако пак не се оправи проверяваш инсталацията - даваш на късо 2та пина на буксата на датчика и гледаш дали ще изгасне - ако не изгасне - проблем в инсталацията
6) ако при проверката от 5 лапмата е изгаснала - сменяш датчика

Айде, весел уикенд :) .

vankera
Двигател:

Мнениеот vankera » Нед 04 ное 2012 17:49

Здравейте отново колеги. Сега понеже не съм имал никакво време още не съм го гледал Пасата. Някои може ли да ми обясни как точно да откача буксата на антифриза защото ме е страх да не я счупя (пробвах да я махна) и дали ми трябва канал за да махна корите отдолу или може и само на по 1 крик от всяка страна и да действам.

Върни се в “Дизелови агрегати”