Проблема е следния - сутринта в дъжда след като минах 3-4км, оборотите се разииграха, нулира се часовника и километража и Полото изгасна. Това с нулирането и играта на оборотите и друг път го е правило в студено и влажно време, но като загрее се оправяше. Изчаках 5 минути, запалих тръгнах, но пак - давам газ няма никой. Полото е 1.6, 96г, АЕЕ.
Някакви идеи и насоки откъде може да е проблема?
Polo 6n1, 1.6, AEE - изгасна в дъжда
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Polo 6n1, 1.6, AEE - изгасна в дъжда
Според мен някоя лоша връзка може би (маса примерно). Щом казваш, че изчезват светлините и часовника... Провери си връзките от акумулатора към купето да не са хлабави, нагорели и т.н.
- teodork83
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз имам същото поло и при мен се получаваха такива неща.
След опити с кабели на свещи и какво ли не се оказа накрая бобината заминала към вечните ловни полета.
Както каза и колегата може и нещо друго да е, но провери си я за всеки случай.
Дано да е нещо безболезнено.
След опити с кабели на свещи и какво ли не се оказа накрая бобината заминала към вечните ловни полета.
Както каза и колегата може и нещо друго да е, но провери си я за всеки случай.
Дано да е нещо безболезнено.
- doje
- Автомобил: Vw polo 6N 1996
- Двигател: AEX 1.4i
Да погледни бобината ,ако е напукана значи си за нова.
- stefan4o
- Контакти:
По принцип и аз в първия момент мислих за запалтелната система, ама пък от друга страна щом му гасне и часовника.. де да знам някъде напрежението изчезва по трасето в даден момент.
- radomirsl
- Автомобил:
- Двигател:
Кабелите от акумулатора са ок, бобината я погледнах само бегло, няма видими пукнатини, по-късно ще я проверя обстойно. В момента пали без проблем. Забелязах, че доста дими и въпреки че оборотите на обортомера са заковани, то двигателя работи неритмично. Докато беше топло нито гаснеше, нито часовника се рестартираше. Дано спре да вали, че да мога да се прибера от работа
.
- radomirsl
- Автомобил:
- Двигател:
Още един въпрос - къде да гледам за масите, от акумулатора ясно, но други?
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
[quote="radomirsl"] бобината я погледнах само бегло, няма видими пукнатини, по-късно ще я проверя обстойно. quote]
Масово тия набори бобини се напукват от старост .Пръскай с вода и 1 шише за почистване на стъкла по бобината.
Маса от акумулатора към скоростната кутия -отвий 1 оборот болта и пак го затегни /корозия = лош контакт/.
Масово тия набори бобини се напукват от старост .Пръскай с вода и 1 шише за почистване на стъкла по бобината.
Маса от акумулатора към скоростната кутия -отвий 1 оборот болта и пак го затегни /корозия = лош контакт/.
- radomirsl
- Автомобил:
- Двигател:
Има две пукнатини на бобината, поне толкова видях. Напръсках я и часовника и малкия километраж се нулираха веднага.
Има ли някой идея, тия пукнатини дали мога временно да ги запуша, я със силикон, я с някакво лепило?
Има ли някой идея, тия пукнатини дали мога временно да ги запуша, я със силикон, я с някакво лепило?
новата бобина е около 60 лв. На мен скоро ми се случи. Четох че може да я позавиеш с найлон,но гледай да си оправиш колата
- stefan4o
- Контакти:
radomirsl написа:Има две пукнатини на бобината, поне толкова видях. Напръсках я и часовника и малкия километраж се нулираха веднага.
Не се занимавай да ги замазваш пукнатините, нищо няма да стане. Вземай нова (но не от морга) и толкоз.
Последна промяна от stefan4o на Вто 30 окт 2012 12:38, променено общо 1 път.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
stefan4o написа:radomirsl написа:Има ли някой идея, тия пукнатини дали мога временно да ги запуша, я със силикон, я с някакво лепило?
Не се занимавай да я пръскаш, нищо няма да стане. Вземай нова (но не от морга) и толкоз.
Не става със заливане, силикон и т.н. Вече е влязла влага вътре и си е направила пробив.
Миналата година суших в пещ на 70-80 гр , после залях със смола, но пак пробива.
От морга от 8 бр избрах 1бр най- млада на години от италианкси Голф. 40 лв.
-
hbnv
Смених бобина след диагностика и два месеца каране със старата - от сервиза ми даде техникът бобина от Голф - защото не откри проблема при диагностиката.
Вързах я около Хисяра със свинска опашка и в София купих нова, а тази от голфа - върнах с благодарности в сервиза.
Имаше преди две години три вида бобини - за всеки джоб. Не се поправя високоволтов бобинаж - сменя се
Вързах я около Хисяра със свинска опашка и в София купих нова, а тази от голфа - върнах с благодарности в сервиза.
Имаше преди две години три вида бобини - за всеки джоб. Не се поправя високоволтов бобинаж - сменя се
- radomirsl
- Автомобил:
- Двигател:
Вече е ясно, че ще сменям бобината.
Някой, който е сменял може ли да даде малко разяснения, ако има нещо по-специфично, въпреки че като гледам няма да е много по-сложно от смяна на свещите.
Някой, който е сменял може ли да даде малко разяснения, ако има нещо по-специфично, въпреки че като гледам няма да е много по-сложно от смяна на свещите.
- poloracing
- Автомобил:
- Двигател:
комутатор или делко ако нямаш корица
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”