ГТП - къде???

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

ГТП - къде???

Мнениеот evgenyh » Сря 08 ное 2006 17:09

Здравейте колеги,
днес баща ми отишъл да мине ГТП на СБА Горубляне, и простаците там, го върнали щото не минал на теста за изгорелите газове, това както и да е, но и му продупчили талона за безплатен преглед, нещастниците прости, та сега, хем не е минал прегледа, но и няма вече безплатното талонче :(
Моля, някой да ми препоръча къде в София може да мине безпроблемно, и за колко парици.
Иначе колата е съвсем в ред, но може ли да искаш 20 годишна кола да мине на теста за изгорелите газове?
Тук идва и въпроса, защо кола, която се кара само с безоловен бензин, не може да мине прегледа, но това е друга тема.
Благодара предварително :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 08 ное 2006 17:22

да това е практика, все пак е минал на преглед, това че не е отговорил на критериите според закона за МПС не е техен проблем.

А по въпроса. Да може да не мине, защото се гледат няколко параметъра, от сорта на ламбда, количество неизгорели газове, количество CO и други.

За съжаление, ще трябва да ходи на друго място да си плати като поп та и отгоре, и тогава..

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Сря 08 ное 2006 17:30

wili98 написа:да това е практика, все пак е минал на преглед, това че не е отговорил на критериите според закона за МПС не е техен проблем.

А по въпроса. Да може да не мине, защото се гледат няколко параметъра, от сорта на ламбда, количество неизгорели газове, количество CO и други.

За съжаление, ще трябва да ходи на друго място да си плати като поп та и отгоре, и тогава..

Мда..мери се CO,CO2,HC,Lambda като за колите с катализатор се прави тест на минимални обороти на ПХ .... , и при някакви средни обороти в порядъка 2500-3000 :!: Ако минаваш при мен преглед няма да имаш абсолютно никакъв проблем,въпроса е че си от София :roll:

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Сря 08 ное 2006 17:36

Колега имаш ЛС :wink:

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ГТП - къде???

Мнениеот poGo » Сря 08 ное 2006 18:12

evgenyh написа:...днес баща ми отишъл да мине ГТП на СБА Горубляне, и простаците там, го върнали щото не минал на теста за изгорелите газове, това както и да е, но и му продупчили талона за безплатен преглед, нещастниците прости, та сега, хем не е минал прегледа, но и няма вече безплатното талонче

Колега, ако не за газове са щяли да го върнат за друго. Така правят с "безплатните" (мнооооого често, за да не кажа всеки път). Аз именно поради тази причина ходя и си плащам и не ме закачат. Жалко, че са му изгубили времето на човека и че сте си правили ГО в ДЗИ например. ;)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 08 ное 2006 18:32

poGo написа:
evgenyh написа:...днес баща ми отишъл да мине ГТП на СБА Горубляне, и простаците там, го върнали щото не минал на теста за изгорелите газове, това както и да е, но и му продупчили талона за безплатен преглед, нещастниците прости, та сега, хем не е минал прегледа, но и няма вече безплатното талонче

Колега, ако не за газове са щяли да го върнат за друго. Така правят с "безплатните" (мнооооого често, за да не кажа всеки път). Аз именно поради тази причина ходя и си плащам и не ме закачат. Жалко, че са му изгубили времето на човека и че сте си правили ГО в ДЗИ например. ;)

Скоро минах преглед в Пловдив именно от застраховка в ДЗИ. Момчетата бяха мнооооого услужливи, приветливи и с отлично отношение към клиента. Според мен е попаднал на някакви заядливи типове...

shindoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shindoff » Сря 08 ное 2006 19:07

chefito написа:
poGo написа:
evgenyh написа:
Скоро минах преглед в Пловдив именно от застраховка в ДЗИ. Момчетата бяха мнооооого услужливи, приветливи и с отлично отношение към клиента. Според мен е попаднал на някакви заядливи типове...

А ти колега каде го мина този преглед в пловдив,че май трябва и аз да минавам?

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Сря 08 ное 2006 20:37

poGo написа:Колега, ако не за газове са щяли да го върнат за друго. Така правят с "безплатните" (мнооооого често, за да не кажа всеки път). Аз именно поради тази причина ходя и си плащам и не ме закачат. Жалко, че са му изгубили времето на човека и че сте си правили ГО в ДЗИ например. ;)

Абсолютно вярно! Случи ми се виднъж и сега си плащам. Безплатен обяд няма. :wink:

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Сря 08 ное 2006 21:13

мммм да ви кажа ли аз как минах ГТП?
отивам с талончето за безплатен преглед предоставен ми при сключване на ГО в сервиза посочен на него. Там ме посреща мъж на видима възраст около 30.
Добър ден, добър ден... пита ме за данък, видя ми талона (носих си и големия талон защото колата е на инвалид и няма данъци) влезе в колата, отлепи ми стария стикер, залепи новия и каза:
Готово, колата мина преглед, приятен ден.
Аз му се ухилих и си заминах по живо по здраво

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 08 ное 2006 22:38

аз си минах с талона, доплатих някви 5 лева бяха....мериха си всичко как си требе...само ръчната ме караха да я минавам два пъти, но минах и на нея.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 09 ное 2006 10:59

shindoff написа:
chefito написа:
poGo написа:
evgenyh написа:

А ти колега каде го мина този преглед в пловдив,че май трябва и аз да минавам?

СБА...на брезовско шосе се намира....Отивай усмихвай се и приготви 7лв....4 за преглед + 3 за пожарогасител.....

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Чет 09 ное 2006 12:53

Преди 1 час минах ГТП-то.За 2-ра година с безплатен/1вата 5лева,сега 10 лева/ :) И това защото надвиших нормата с газовете и нямах платен данък за тази година. Иначе в СБА са абсолютни го*на,незнам малко ли има плащат обаче не им се бачка хич.Пример:Викам му на гумаджията колко ще чакам за гумите/това в четвъртък 12 на обяд/ вика ела другия четвъртък,викам добре а фаровете да си настроя къде/нали уж безплатно ги правят/,вика ааа нема нема човека е болнични от как излезе това съобщение :)

А иначе мога да ти кажа къде да минеш ГТП само с документите на колата :lol: 30 кинта май беше :)

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Чет 09 ное 2006 13:20

Преди 2 дни минах ГТП на СБА в кв. Хладилника или по-точно ул. Филип Кутев 7. Имам ГО в Армеец и уж безплатен талон за преглед в центровете на СБА. Безплатен ама грънци. Пича от СБА-то ми каза че не работят с армеец а с ДЗИ. Както и да е не ми се занимаваше и казах че ще си платя. Мериха всичко: газове, предни, задни, ръчна спирачка, светлини. Колата ми като по чудо изкара някакви неестествено малки показания на газовете че човека чак ме пита на колко хиляди е тая кола. Та в крайна сметка: малко са туткави, обаче не се заяждат и на драго сърце ми погледнаха регулировката на фаровете.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 09 ное 2006 17:26

Имам ГО към Евроинс и каско към ДЗИ. Някой да има идея дали имам право на безплатен ГТП и ако да къде? 10х предварително.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Чет 09 ное 2006 18:03

poGo написа:Колега, ако не за газове са щяли да го върнат за друго. Така правят с "безплатните" (мнооооого често, за да не кажа всеки път). Аз именно поради тази причина ходя и си плащам и не ме закачат. Жалко, че са му изгубили времето на човека и че сте си правили ГО в ДЗИ например. ;)

Затова след като минеш прегледа си казваш - аз имам талон за безплатен преглед и всичко е наред :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”