Препоръки за зимни обувки?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Препоръки за зимни обувки?

Мнениеот dobrin » Пон 29 окт 2012 9:27

naskogolf написа:
dobrin написа:...

А отговарят ли си на номерата?На номер 43-9 и 1/2.

Моделите им са на половинки. Тъй като зимата принципно се носи с по-дебели чорапи, си взех с половин номер отгоре и съм супер доволен. Като цяло съвпадат, но трябва да се вземат номер като при маратонките - една идея по-голям.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 29 окт 2012 10:30

Aз си взех Mil-Tec SWAT BLACK TACTICAL ARMY SECURITY POLICE SIDE ZIP COMBAT BOOTS:

Изображение

Доволен съм, защото са и с

Изображение

Взех ги за 100 леффа и маах смело миналата зима. :)

Потребителски аватар
stenly_r
Автомобил: VW 1300
Двигател: F
Контакти:

Мнениеот stenly_r » Пон 29 окт 2012 11:33

Ей тия си взех миналия септември за есента. http://www.aku.it/en/scheda/prodotto/82/734/rock_lite.html
И оттогава не съм ги свалил, a миналата зима си беше сериозна. За каране са си ОК.
Понеже някой препоръча ХайТек - имам и такива зимни и последната зима ги носих точно един ден - разликата е осезаема.
Продават ги в Редрок http://redrockbg.com.
За детето търси Supergear - на пазара в Младост 1 има едно магазинче за обувки...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 29 окт 2012 13:13

Миналия месец си взех този Каримор от СпортсДирект, цената беше нещо от рода на 28 паунда!
Обувките са удобни и за сега нямам забележки, имам и спрей за велур против влага, ще видим като падне дебелия как ще се държат :D
Предните няколко зими карах с една ЛаСпортива, единствения проблем беше че подметката много се хлъзгаше, на отъпкан и почти заледен сняг и при преходи в/у мокри скали и камъни беше много зле работата scare
Прикачени файлове
karrimor-ksb-250-walking-boots-mens~7771985.jpg
karrimor-ksb-250-walking-boots-mens~7771985.jpg (11.1 KиБ) Видяна 8247 пъти

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 29 окт 2012 13:56

От както се запознах с LOWA други зимни чепици не познавам :D

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 29 окт 2012 14:02

carrot написа:Всъщност Vasque имат вносител!
Магазин Екипировка - намира се в София, ул. Шипка 5.

Имат и във Варна на бул.Цар Освободител.На първия ъгъл в дясно в посока Окръжна болница ,като се тръгне от Черв. площад

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 29 окт 2012 14:12

SALEWA http://www.salewa.de/ също много,много добра екипировка :да:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 29 окт 2012 14:48

В МЕТРО в момента са пуснали чепици WENGER. Харесах си няколко модела, но за сега май ще се въздържа от покупка. Изглеждат читави, като най-сериозната обувка/модел там мисля че е това http://www.sierratradingpost.com/wenger ... n~p~3976m/ . В Интернет има доста хубави коментари за моделчето. Цената му в МЕТРО е около 100 лева.

Миналата година си взех за зимата,за планината и за концерти ето такива кубинки http://www.olympsafety.com/zashtita-na- ... -p7010226/ ( пише навсякъде маде ин франце ) и с малко преработка станаха наистина водоустойчиви. Нямат никаква сериозна подплата, затова се носят с подходящ чорам според сезона :).

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 29 окт 2012 16:03

dobrin написа:
naskogolf написа:
dobrin написа:...

А отговарят ли си на номерата?На номер 43-9 и 1/2.

Моделите им са на половинки. Тъй като зимата принципно се носи с по-дебели чорапи, си взех с половин номер отгоре и съм супер доволен. Като цяло съвпадат, но трябва да се вземат номер като при маратонките - една идея по-голям.

Даже да некажа един номер,взех си от тях есенни със всичките тези екстри като аз нося 43,но си взех 9 1/2,вместо 9 и да кажа че са ми добре,но ако обуя дебел вълнен чорап може би ще ми стискат :!:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 29 окт 2012 16:04

Едно време ползвах Salomon (1 чифт) и Rossignol (3 чифта) за зимата, щото не знаех кви други има. Не съм ловджия, нито запален-зимен планинар, но при яко носене в града, на ски, и леки разходки изкарваха по 1 сезон преди да почнат да пускат на свивките. Последните 2-3 години съм изцяло на Merrell, както лято така и зима. Имам 3 чифта за всякакви условия и все още нито един не се е предал (а летните направо ги смазвам). Много по-леки, свободни и удобни са сравнено с предишните. За "вълчата кожа" също съм чувал само добри приказки, но са и по-скъпи. Ако ще даваш 150+ лева, пробвай и Мерел-а преди да купиш :) Има ги в София, може да пробваш преди да поръчаш.

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Пон 29 окт 2012 19:23

Salomon ги развалиха преди няколко години за да свалят цените. Merrell мъча едни вече трета зима и не са мръднали, Jack Wolfskin са за планинари, но ако искаш истински зимни обувки, които не са известни само с ефектна подметка и най-вече шаренки - това са твоите обувки. Едни такива носих 5 години и съм ги захвърлил не за друго, а защото ми омръзна да ги гледам здрави mhihi

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Сря 31 окт 2012 1:32

Благодаря на всички за отзивите. :bowdown :bowdown :bowdown

Преди няколко години бях взел едни(за съжаление вече не помня марката), шведски ли бяха, норвежки ли?! Нещо от севера беше. Дишащи, подметки- три ката, мембрани още толкова... цифра пара :screwy Обаче след няколко обувания започнах да усещам спарване и зверски сърбеж на краката. Като ги сабуя и всичко си идва по местата. От тогава карам на маратонки, но последната зима изби рибата и за тая се стреснах. За това реших и да пусна темата и събра впечатления.

Харесах няколко модела на Karrimor и Merrell. Salomon- ките също остават на дневен ред. Сега остава само да избера дали да взема по 2-3 чифта Karrimor или по един от другите за определения бюджет.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 31 окт 2012 1:44

BG_Golf4e написа:Тези английските karrimor са много добри :да:

Виж и туристически с подметка Vibram :beer

Такива имам едни HEAD и Killtec и са супер удобни и здрави.Отлични са за сняг,вода и кал!С тях съм по планините и в града,стават и за шофиране eusa

Ей, това да препоръчаш туристически обувки за шофиране :screwy

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Сря 31 окт 2012 2:10

Лошо няма колега. Все пак въпроса беше насочен имено за такъв тип обувки. За 17г. като шофьор ми се е налагало да шофирам с бос крак, джапанки, кецове, маратонки, шпицарки, кубинки. Даже по едно време за кратко карах с гипс до коляното на левия крак. Все едно и съшо- като му свикнеш е лесно.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 31 окт 2012 6:33

Аз ще ти препоръчам следното - обувай се на пластове! Същото важи и за обличането, но това е друга бира.

На пазара има страхотни зимни чорапи от мерино вълна. Хубавите такива вървят около 30на лева. С такъв чорап и една проста кожена кубинка зимата е твоя! Ако кубинката е добре зашита и поддържаш кожата, дълги години няма да имаш грижи.
Естествено можеш да си вземеш и кубинка с подплата тип заешка кожа - перфектен избор за студено време... но през пролетта и есента няма да искаш да я погледнеш!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”