Другата тема си е за друго
Сваляне на фрии приложения за Sony Xperia Tipo с Андроид
- LILO&STICH
 - ябълката на раздора
 - Автомобил:
 - Двигател:

Re: Сваляне на фрии приложения за Sony Xperia Tipo с Андроид
Иго не тегли трафик 

LILO&STICH написа:Иго не тегли трафик
Добре

- Re5Pec7
 - Автомобил: Passat B5 V6
 - Двигател: AQD

Аз за навигация си сложих Navigon. Не знам дали е по-добра от iGO, но за инсталация ми се стори супер лесна - теглиш един файл и го инсталираш, след което самата програмка си тегли карти, POI и всичко останало сама.
Пробвах я няколко пъти - ами доволен съм доста
 Все пак е на Garmin програмката.

Пробвах я няколко пъти - ами доволен съм доста
Re5Pec7 написа:Аз за навигация си сложих Navigon. Не знам дали е по-добра от iGO, но за инсталация ми се стори супер лесна - теглиш един файл и го инсталираш, след което самата програмка си тегли карти, POI и всичко останало сама.
Пробвах я няколко пъти - ами доволен съм достаВсе пак е на Garmin програмката.
Супер, изисква ли ти обаче да си свързан с интернет?
- Re5Pec7

Не. Спрял съм си 3G-то, така че и да иска, няма как да се закачи за мобилния нет, освен ако сам не му кажа. Качих си и програма, която да ми следи мобилния трафик. Нямам нищо отчетено.
Тук може да прочетеш повече, както и да си изтеглиш програмката
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?46376-Navigon-3.6.0-up-to-v4.6.0

Тук може да прочетеш повече, както и да си изтеглиш програмката
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?46376-Navigon-3.6.0-up-to-v4.6.0
- mely
 - Автомобил: Citroen C crosser
 - Двигател:

Ти 3g може и да си го спрял ама има и 2G и така може да тегли.Ако спреш тотал мобилните данни....е друга работа.Работата е дали е включен A-GPS тогава ще тегли

- Re5Pec7

В настройките на навигацията съм му цъкнал на нужните отметки, както и в настройките за телефона 

- LILO&STICH
 - ябълката на раздора
 - Автомобил:
 - Двигател:

mely написа:Ти 3g може и да си го спрял ама има и 2G и така може да тегли.Ако спреш тотал мобилните данни....е друга работа.Работата е дали е включен A-GPS тогава ще тегли
Той а-гпс си е пуснат по дефолт в андроида
- petko5
 - Автомобил: VW Golf 3
 - Двигател: ААМ

Да повдигна малко темата,
От близо две седмици имам Sony xperia tipo dual и се опитвам да инсталирам топографски карти и да поoкарам офлайн навигацията, но все удрям на камък......за целта направих:
Инсталирах oruxmaps, инсталирах GPS-статус, разбрах как да конвертирам картите от от TIF в BMP формат.
Дотук добре, обаче имам няколко въпроса:
Стартирам програмата, след активиране на oruxmaps включвам GPS-статуса и wi-fi връзката и всичко е ок, но когато изключа wi-fi връзката всичко умира, всичко това го правя на открито, вчера се разходих и до Лозен планина и пак същата история......
Как мога да активирам програмата да работи без интернет връзка и без мобилен оператор, да прихване спътник и да ме пизиционира на съответното място, съответно да зареди по мое желание топографска карта....?
п.с.
Малко предистория:
Аз и моите приятели обичаме да ходим по немаркирани маршрути и то главно в Родопа планина. Там единственно разчитаме на старите руски топокарти и компас.
Надявам се да разберете за какво искам да използвам GPS-навигацията и картите, с една дума искам да спестя апарат на Гармин за близо 800лв....
Благодаря ви предварително :)
Поздрави:)

От близо две седмици имам Sony xperia tipo dual и се опитвам да инсталирам топографски карти и да поoкарам офлайн навигацията, но все удрям на камък......за целта направих:
Инсталирах oruxmaps, инсталирах GPS-статус, разбрах как да конвертирам картите от от TIF в BMP формат.
Дотук добре, обаче имам няколко въпроса:
Стартирам програмата, след активиране на oruxmaps включвам GPS-статуса и wi-fi връзката и всичко е ок, но когато изключа wi-fi връзката всичко умира, всичко това го правя на открито, вчера се разходих и до Лозен планина и пак същата история......
Как мога да активирам програмата да работи без интернет връзка и без мобилен оператор, да прихване спътник и да ме пизиционира на съответното място, съответно да зареди по мое желание топографска карта....?
п.с.
Малко предистория:
Аз и моите приятели обичаме да ходим по немаркирани маршрути и то главно в Родопа планина. Там единственно разчитаме на старите руски топокарти и компас.
Надявам се да разберете за какво искам да използвам GPS-навигацията и картите, с една дума искам да спестя апарат на Гармин за близо 800лв....
Благодаря ви предварително :)
Поздрави:)
- LILO&STICH
 - ябълката на раздора
 - Автомобил:
 - Двигател:

С тази програма не съм работил,макар навремето да бях почнал да я разучавам 

Бих ти предложил да сложиш гармин на телефона ти,и да си качваш топографските карти,но трябва да си рутнеш телефона

Бих ти предложил да сложиш гармин на телефона ти,и да си качваш топографските карти,но трябва да си рутнеш телефона

Колеги малко ще изтупам темата от прахта, въпросното телефонче Типо е в български ръчички и се нуждае от разкодиране, на мъгливия Албион е работило с оператор О два (О2), сега искам да може да работи с бг карта най-вероятно виваком.Има ли начин това да го сътворя сам в домашни условия или да се запътя към някоя умна глава, смао незнам колко би ми струвало удоволствието.
П.С. Нормално ли е да му държи батерииката 2 дена без да го бъзикам много много, че нещо малко време ми се струва.

П.С. Нормално ли е да му държи батерииката 2 дена без да го бъзикам много много, че нещо малко време ми се струва.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”