Мнение за проект "Аз мога повече" ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Anavar
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за проект "Аз мога повече" ?

Мнениеот Anavar » Вто 30 окт 2012 18:30

Колега кажи все пак за какво става въпрос че и аз съм се записал....да няма някаква мотка после да търсят пари или.....де да знам кажи каква е схемата.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Вто 30 окт 2012 19:06

В курса по Икономика и мениджмънт ще получите познания в основните сфери на икономiческите науки.

Ще изучавате макроикономика, микроикономика, право, бизнес комуникации, мениджмънт и и още много предмети свързани със задължителната и профилираната професионална подготовка по специалността Икономика и Мениджмънт
Записвайки се в курса по Икономика и Менижмънт към лицензиран доставчик на обучение ЦПО към Изоблок, вие получавате:

– 960 учебни часа обучение по над 20 различни модула

– обучение как да направите проект и да го реализирате на практика

– 24 часов достъп до платформата

– спестявате време и средства чрез използване на on-line обучение

– консултации с преподавател всяка седмица

– Свидетелство за професионална квалификация по НАПОО

Свържете се с нас за начални дати и актуална информация за този курс.

На мен това ми е интересно + курса по немски език.
Доколкото разбрах, попълваш декларация,заявление, копие от лична карта, копие от дипломи за средно и евентуално висше и всичко това в бюрото по труда. След това ако те одобрят ти дават някакъв ваучер и с него се отива в офис, където те записват за курса. Много е разхвърляна информацията, сега го открих : За да получите ваучер за безплатно обучение вие трябва да преминете през следните важни стъпки:

1. Кандидатстване в Бюрото по труда (очаква се да се отвори процедурата за кандидатстване за 2012 година в началото на месец Октомври ).
2. Одобрение. Тук получавате така нареченото "Уведомление" и "Уведомително писмо" От двете важното е Уведомлението.
3. Заповядайте в някой от нашите офиси за да ви запознаем с обучението което ви предстои.
4. Ние ще заверим вашето уведомление и ще ви назначим дата за започване на курса, също така ще ви покажем учебен график за да обсъдим натовареността на учебния процес, който ви предстои.! Запомнете я!
5. Седем дена преди началната дата на курса (отбелязана в уведомлението) трябва да отидете в Бюрото по труда, от където е издадено самото уведомление, за да получите своят ваучер за безплатно обучение !
6. Елате с ваучера отново до нашия офис (или ни го изпратете с куриер), за да ви включим в сформираната група!
ВАЖНО !!!!
Как работи ваучерната система на обучение в България и какво трябва да имате предвид ако искате да се възползвате от нея.

Има няколко основни особенности на Ваучерната система на обучение, които я правят уникална по рода си:

1. Обучаемите могат сами да избрат обучаваща организация - "Доставчик на обучение"

2. Обучаващите организации, тъй-наречените "Доставчици на обучение" трябва да отговарят на определени изисквания за да бъдат включени в списъка с одобрените доставчици.

3. Заплащането на ваучера от Агенцията по Заетостта към Доставчика на обучение се извършва само ако се докаже качествено обучение, което от своя страна е набор от условия на които обучението предоставено от Доставчика трябва да отговаря. Това от своя страна гарантира качество на услугата за Обучаваните лица.

4. Обучаваното лице е длъжно да присъства на минимум 80% от учебните занятия, биле те присъствени или дистанционни.

5. Ако Обучаваното лице не изпълни задълженията си за редовно рисъствие в клас или в платформата за дистанционно обучение (ако обучението е в дистанционен вид), то лицето трябва давъзтанови стоиността на ваучера на Доставчика на обучение, поради факта че повече от 20% отсъствия от учебните занятия автоматично анулират ваучера.
Това съм го копирал от сайта, правописните грешки не са от мен :-)))

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Вто 30 окт 2012 19:09

Внимавайте с текста който е в червено. Явно не става да кажеш "Писна ми" и да зарежеш всичко - после ще трябва да се дават парички....

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Вто 30 окт 2012 19:19

Аз не съм чел информация, но да питам трябва ли да се плаща, или държавата го спонсорира, или само частично за курсовете(независимо кои)?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 30 окт 2012 19:32

На работата се сбрахме една групичка по тоя проект за компютърна грамотност,днес попълвахме бланките и бяха по програма "Аз мога повече" ама ще видим кво ще излезе.

Потребителски аватар
boreto1977
Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
Двигател: AVF 2003 ACV 2001

Мнениеот boreto1977 » Вто 30 окт 2012 19:42

Аз и жената записахме курса по немски и сега чакаме...:roll:
...Дано да не е "МИХАЛЯ" :lol:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 30 окт 2012 21:26

В школата, в която уча английски работят и по тази програма. Като часове мисля, че бяха по около 100 учебни часа. Учебната програма тяхната и нашата няма разлика като учебници и като програма просто техния курс малко претупва нещата. За дигиталната компетенция се учат общите неща така наречения курс Обща компютърна грамотност. Курса също е около 100-тина часа. Не съм чул за конкретно обучение за даден софтуер. Аз мислех да кандидатствам за да мога поне да си финансирам курсовете по английски, които така и така карам, но просто не влизам в критериите им за момента. Ако има скоро бих се записал.Единственото, което се иска, е постоянство (правят се проверки и нямаш право на отсъствия без уважителни причини) и да изкараш теста-иначе има вариант да те накарат да си платиш обучението.
Някой ако има инфо кога ще има следващ прием по програмата ще ми спести едно ходене до бюрото по труда.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 30 окт 2012 21:35

Вие нямате ли достъп до гугъл?
facepalm

Потребителски аватар
Anavar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anavar » Вто 30 окт 2012 22:33

Значи ако запиша за С категория но не изкарам някои от изпитите трябвада си платя курса?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 30 окт 2012 22:54

Точно така

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Вто 30 окт 2012 23:08

Аз изкарах курс по "Ключова Компетентност - Общуване на чужд език - Английски Език".
Общо взето беше чист та*ак ралта...!

Сега искам да се запиша и за "Професия: Водач на МПС за обществен превоз. Вътрешни и международни превози на товари(категории C и E)".

Някой знае ли дали след като съм изкарал 1 курс по тази програма мога да кандидатствам за 2-ри ?
Ако ме одобрят, от къде ще науча какви точно са занаятията и кога ще се провеждат ? Като подам документите в бюрото по труда ще ми кажат подробности, или след като съм одобрен ще науча подробности за курса ?

:talk:

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 31 окт 2012 11:56

dlug написа:Жената се поинтересува за програмата "Аз мога повече" и по-конкретно да изкара курс за някоя програма като фотошоп или подобна (не помня точно). Казаха и буквално... "Ооооо...няма никакъв шанс да се събере група, няма хора" и я отрязаха :) Та не съм сигурен дали само теретично не са в списъка с курсовете
Нашите кумове ходят на английски, гредата при тях е, че няма хора за горни нива и са почнали от първото, но иначе всичко си върви нормално

Моята годеница сега кара Графичен дизайн и се учи Photoshop + малко скриптови езици + 3Ds Max. Преди да стигнеш обаче до тези теми има доста общи неща като Електротехника и ЗБУТ mhihi Преди това изкара английски в Britanica. Доста ускорено минаха 3те нива, но като цяло е доволна.

Аз съм пуснал за немски и си чакам.

pomeoo написа:Някой знае ли дали след като съм изкарал 1 курс по тази програма мога да кандидатствам за 2-ри ?
Ако ме одобрят, от къде ще науча какви точно са занаятията и кога ще се провеждат ? Като подам документите в бюрото по труда ще ми кажат подробности, или след като съм одобрен ще науча подробности за курса ?

Не можеш. Караш само веднъж. Реда е:
1. Подаваш документи в бюрото по труда по месторабота или постоянен адрес
2. Звънят ти след като си одобрен за ваучер.
3. Изибираш си школа от списък
4. Записваш се в школата и връщат документ в бюрото
5. От школата ти казват кога са ти занятията

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Сря 31 окт 2012 20:39

Ние с колегите подадохме чрез работодаеля документи за EN, като уж ще идват на място да ни обучават :)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 01 ное 2012 10:17

nurv написа:Не можеш. Караш само веднъж. Реда е:

Това не е съвсем вярно. Може да запишеш два курса (език + друго). Съпругата ми изкара английски, а сега кара комп. графика.

Относно чакането на обаждане след като си одобрен... НЕ РАЗЧИТАЙТЕ въобще! И за двата ваучера жената тича да се разправя и им скъса телефоните от звънене защото от общината си трайкат и ако не си потърсиш ваучера го дават на някой свой човек ;)

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Чет 01 ное 2012 13:37

groznika написа:
nurv написа:Не можеш. Караш само веднъж. Реда е:

Това не е съвсем вярно. Може да запишеш два курса (език + друго). Съпругата ми изкара английски, а сега кара комп. графика.

Относно чакането на обаждане след като си одобрен... НЕ РАЗЧИТАЙТЕ въобще! И за двата ваучера жената тича да се разправя и им скъса телефоните от звънене защото от общината си трайкат и ако не си потърсиш ваучера го дават на някой свой човек ;)

Днес и аз си подадох документите, към бюрото по труда "София-ИЗТОК".
Обучението за езика го карах по програмата "Аз мога повече", а сега се записах по програмата "Аз мога", за 1 програма може да се кандидатства само по 1 път явно....!

Служителката на бюрото ми каза, че резултатите излизат след 3, 4 месеца и се проверява на място в бюрото по труда!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”