Скъсан ангренажен ремък AFH
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скъсан ангренажен ремък AFH
Абе колега, ако може дай малко инфо за ремъка, който си скъсал, защото леко се притесних аз. Каква марка е, на колко хиляди ... , знам че е божа работа и няма много общо от кола до кола, но твоя проблем ме убеди да го сменям веднага щом събера пари, че вече съм на 50+ хил. км.
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
Blizzarder-VW написа:Абе колега, ако може дай малко инфо за ремъка, който си скъсал, защото леко се притесних аз. Каква марка е, на колко хиляди ... , знам че е божа работа и няма много общо от кола до кола, но твоя проблем ме убеди да го сменям веднага щом събера пари, че вече съм на 50+ хил. км.
Ремъка е на не повече от 20000 км но марка не помня (замина в кофата). Това, че от кола до кола има огромна разлика си е факт. Моята беше със спортни валове, генерация...... абе бях си играл много под капака. Разбира се и се караше (където позволява) само в лютеницата, та си мисля, че си е в мен проблема а не е от кофти ремък......

-
dedicha
- Автомобил: Toledo2 Leon3 VW Golf 4
- Двигател: 101HP 115HP TSI 115HP FSI
И аз нещо се наплаших, особено след като един познат скъса ремък на път за морето. Рещих да слагам качествени части, и направо не ми се говори колко пари излезе всичко:
ремъка с двете ролки 185, водна помпа немска- 98, труд -70
ремъка с двете ролки 185, водна помпа немска- 98, труд -70

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
На мен в хеед-ауто преди 3-4 мес. ми обявиха 500 стотака за ролки, ремъци, водна помпа(за да ти дадът гаранция 100 000км.) + работа с оригинални части.
- s16
- Автомобил:
- Двигател:
еми да ама ти дават 100000+ км гаранция ,а на колегата 350-400 лв и на негова глава... 

- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
Това с тези 100 000 км ми е малко пресилено. Не може на един нов автомобил от магазина (говоря за VAG групата и по специално Шкода Октавия) да му дават на ангренажа да се сменя на 90 000км , като това е само първия път, след това на по 50 000км. На наште дараци, на които не им знаем километрите да ни дават по 100 000 е малко...., но пък момчетата от Хед си знаят работа, та нищо чудно и да се разубедя 
-
dedicha
Ами на мен ми казаха, да сменям след 80 000 макс, което ми се вижда доста, някои казват 50-60 000км, тука голямо значение има каква марка слагаш, ако са оригинални части, бих карал до към 60 000, ама за повече - на късмет, гумата на ремъка си старее и дори да изглежда добре не е толкова гъвкава.
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си го смятам, че на година минавам по около 12-15 хил. км. Тоест като го сменя сега, следващата смяна ще е когато колата е на 18 год. Надявам се до тогава да я сменя бахти 
-
dedicha
Айде дано да сме с по-нови коли да не стигаме до следваща смяна на ангренажа 

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Tatrata написа:Това с тези 100 000 км ми е малко пресилено. Не може на един нов автомобил от магазина (говоря за VAG групата и по специално Шкода Октавия) да му дават на ангренажа да се сменя на 90 000км , като това е само първия път, след това на по 50 000км. На наште дараци, на които не им знаем километрите да ни дават по 100 000 е малко...., но пък момчетата от Хед си знаят работа, та нищо чудно и да се разубедя
това е само в България по белия свят е 120 000/ 5 години първия така че ....
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Производителите на ангренажи им дват поне 70к да се карат.
Това че ги сменяме на 50к е друг въпрос
Това че ги сменяме на 50к е друг въпрос
- elian_87
- Автомобил: subaru impreza
- Двигател: 2.2
Гледам темата е малко запустяла и да я раздвижа та относно смяната на ангренаж днеска обикалях да гледам кое колко струва и не ми стана много приятно та както следва;
ремък ангренаж-37лв
ролка-86лв.
ролка-70лв.
водна помпа-59/73лв
пистов ремък-21лв
тотал;287лв.
та мисълта ми е дали трябва да се сменят и двете ролки защото като цена идва много и ли си е задължително ?
ремък ангренаж-37лв
ролка-86лв.
ролка-70лв.
водна помпа-59/73лв
пистов ремък-21лв
тотал;287лв.
та мисълта ми е дали трябва да се сменят и двете ролки защото като цена идва много и ли си е задължително ?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
elian_87 написа:Гледам темата е малко запустяла и да я раздвижа та относно смяната на ангренаж днеска обикалях да гледам кое колко струва и не ми стана много приятно та както следва;
ремък ангренаж-37лв
ролка-86лв.
ролка-70лв.
водна помпа-59/73лв
пистов ремък-21лв
тотал;287лв.
Абе не знам дали е задължително, но е предпоръчително да се сменя всичко заедно!
Ремъка ми е 15 кинта, помпата 25 или 28 беше и то не най- евтините възможни, защото там качеството е съмнително. Провери на няколко места и не се шашкай, масово в някой магазини цените са неопревдано високи и с малко повече обикаляне се намират читави чарколяци на ниска цена, а колкото до двете ролки... ми... аз не съм ги сменял никога и не мисля, че е необходимо освен ако не са видимо деформирали и проблемни 
Цената си е толкова които не му харесва защо си е купил тази кола на 8 клапановите там е към 170 лв .За хората които искат да рискуват да сметнат цената на 16 клапана=320лв и после да викат че е скъпо обслужването .Гарнитурите и болтове 120 лв .Напасване клапани шлаиф някуде 80 и работа според зависи кои я парви + смяна вече на ролки и ремъци и туи си е едно 1000 лв .Сами си решавате .
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”