Въпрос за ремонт на ГУ през гаранционен срок

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Въпрос за ремонт на ГУ през гаранционен срок

Мнениеот stypkata » Сря 31 окт 2012 17:43

Ситуациата е следната: Преди точно 1 година закупих нов газов инжекционза 900лв с 2 години гаранция.Преди седмица колата започна да угасва в движение и се оправяше само с рестарт на компютъра.В гаранционния сервиз се оказа,че има проблем с компютъра след което го смениха с друг.Но проблема е,че на другия пише дата на производвство 2010г,което означава ,че е минимум 2 годишен,а моя ,който закупих като нов беше на 1г.Искам да попитам по време на гаранционния срок не трябва ли да сменят дефектиралите части с нови,вместо с употребявани както в моя случай?Все едно да си купите нова пералня с 2 години гаранция,която на втория месец дефектира и ви я заменят с някоя стара ,ръждясала пералня. Не ми се струва нормално това,но вие кажете.Също нормално ли е да ме таксуват 15лв за смяна на газов филтър,който струва 2лв и не беше за смяна и това също през гаранционния срок?Ако не се лъжа в договора пишеше "безплатна смяна на консумативи през гаранционния срок".Всичко това става в прехваления сервиз "Техногаз" Бургас в комлука.Благодаря

Последна промяна от stypkata на Сря 31 окт 2012 21:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vanky
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за ремонт на ГУ през гаранционен срок

Мнениеот vanky » Сря 31 окт 2012 18:09

Обърни се към комисия защита на потребителите и всичко ще се оправи.

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Сря 31 окт 2012 18:46

Да това ще е най-доброто решение. Повярвай ми те само това чакат. След това специално ще те повикат с сервиза и ще има "ама защо не каза бе човек" и др. такива "извинения". Нищо чудно и да получиш удължаване на гаранцията ;). Не се замилсяй, защото от това премъчаване сме на този хал.

Пиши какво се е случило след това.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 31 окт 2012 18:54

в тоя техногаз не бих стъпил втори път
ама ако не си го направил на въпрос още на момента ме съмнява да постигнеш нещо с КЗП и жалби
документ за ремонта имаш ли?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 31 окт 2012 18:56

Теб всъщност те притеснява, че са ти сложили комп от 2010г. така ли? А каква е гаранцията, че ако ти сложат чисто нов в найлончето и той няма да дефектира? В гаранционните условия не зная да има написано, че трябва дефектиралата част да се замени с НОВА. Обърни внимание на тези клаузи от общите условия. Пусни го сканирано да размишляваме заедно :beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 31 окт 2012 20:46

Не зная каква ти е системата, но политиката на Фобос е да сменят компа само с ОТРЕМОНТИРАН, никога с нов!

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Сря 31 окт 2012 21:38

muns61 написа:Не зная каква ти е системата, но политиката на Фобос е да сменят компа само с ОТРЕМОНТИРАН, никога с нов!

Значи е нормално.Това питах.Благодаря.Газовата ми я пише до името на колата в гаража

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 31 окт 2012 21:49

И що си мислиш, че всеки ти влиза в гаража, та да ти чете каква е газовата? Напиши го тук, за да ни улесниш максимално.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 01 ное 2012 7:34

muns61 написа:И що си мислиш, че всеки ти влиза в гаража, та да ти чете каква е газовата? Напиши го тук, за да ни улесниш максимално.

Под аватара му го пише, 1996 VW Golf AEK + D.T. GasTech

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Съб 03 ное 2012 7:32

Каква е тази марка D.T. GasTech, за първи път я чувам, нещо полско ли е ??? :да:

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Съб 03 ное 2012 8:13

eurogas написа:Каква е тази марка D.T. GasTech, за първи път я чувам, нещо полско ли е ??? :да:

да

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Нед 04 ное 2012 19:14

Ако не се лъжа в договора пишеше "безплатна смяна на консумативи през гаранционния срок".

Безплатен е труда за смяната на консумативите, а самите консумативи си ги заплащаме! Поне така аз го тълкувам! Радвай се, защото при мен само 1-вата смяна е безплатна( за труд) после се заплаща!

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Пет 28 дек 2012 5:34

liderass написа:Ако не се лъжа в договора пишеше "безплатна смяна на консумативи през гаранционния срок".

Безплатен е труда за смяната на консумативите, а самите консумативи си ги заплащаме! Поне така аз го тълкувам! Радвай се, защото при мен само 1-вата смяна е безплатна( за труд) после се заплаща!

Дори така да е филтърчето струва 2лв.И 5 да го сложим пак е далеч от 15 тея техногаз са измамници и изобщо незнам на какво се дължи високата им репутация....

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Пет 28 дек 2012 8:23

Нищо измамно няма, навсякъде по света е така, освен това изминавайки 10 000км на газ си спестил почти 1000 лева от разликата в горивата, какво са тогава 15 лева за един филтър дето пищиш като девица, в комисията на потребителите само ще ти се посмеят на твоите въпроси, всеки един гаранционен сервиз работи точно така.

Знаеш ли колко струва едно гаранционно обслужване на джип Мерцедес в Балкан Стар, над 2000-3000 лева според това какво трябва да се прави, а колко струват реално консумативите, имам приятел там и доставната им цена е към 400 лева, ако клиента нежелае да плаща тези безумни суми, може да се откаже от гаранцията и да си сменя консумативите сам, никой никого не те е заставил насила ???

Има и други важни за теб неща, в твой интерес е да се държиш възпитано с колегите, защото след някой месец гаранцията ти изтича, ако ги ядосващ често могат спокойно да ти откажат следгаранционната поддръжка, помисли си само какво ще правиш с тоя полски DT незнам си какво, който никой и никъде не го познава и няма части за него, може да се наиграеш много лошо ??? :да:

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Пет 28 дек 2012 10:11

eurogas написа:Нищо измамно няма, навсякъде по света е така, освен това изминавайки 10 000км на газ си спестил почти 1000 лева от разликата в горивата, какво са тогава 15 лева за един филтър дето пищиш като девица, в комисията на потребителите само ще ти се посмеят на твоите въпроси, всеки един гаранционен сервиз работи точно така.

Знаеш ли колко струва едно гаранционно обслужване на джип Мерцедес в Балкан Стар, над 2000-3000 лева според това какво трябва да се прави, а колко струват реално консумативите, имам приятел там и доставната им цена е към 400 лева, ако клиента нежелае да плаща тези безумни суми, може да се откаже от гаранцията и да си сменя консумативите сам, никой никого не те е заставил насила ???

Има и други важни за теб неща, в твой интерес е да се държиш възпитано с колегите, защото след някой месец гаранцията ти изтича, ако ги ядосващ често могат спокойно да ти откажат следгаранционната поддръжка, помисли си само какво ще правиш с тоя полски DT незнам си какво, който никой и никъде не го познава и няма части за него, може да се наиграеш много лошо ??? :да:

Като гледам как филтър от 2 лева го продавате за 15 лева, нещата при газаджиите не са много по-различни от Балканстар. Аз досега не съм видял разценки за труд в газаджийските сервизи. Примерно 1 час работа е еди колко си лева, преценката е винаги според субекта който седи на вратата. Да не бил ядосвал колегите, някои твои колеги са за бой, не само за ядосване. Като му откажат ще иде при други, еднo USB to UART и ще чете всичко наред, е с изключение на любимия ти фобос, който както оригинала комуникира по К-линия.Всеки втори гараж с дупка в средата са наименува сервиз, дали за газови уредби, или за основни и текущи ремонти на коли. Аз съм съгласен да останат 100 сервиза в страната за газови уредби, но да гледат на мен като на човек, а не като на поредната дойна крава.

Върни се в “Автогазови уредби”