Избор на cd/mp3 player за кола! Коя марка да избера?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
spartan4o
Автомобил:
Двигател:

Избор на cd/mp3 player за кола! Коя марка да избера?

Мнениеот spartan4o » Чет 01 ное 2012 12:38

Здравейте колеги. Преди да пусна темата ползвах търсачката и не намерих подобна тема(освен ако съм я използвал неправилно). Решил съм да си закупя cd/mp3 player за колата! usb входа е задължителен, щото ми омръзна да записвам дискове. Парите които мога да отделя са около 150лв(плюс минус 30лв). Разгледах доста сайтове и се спрях на три модела- Pioneer DEH-1400UB , Kenwood KDC-U30R и Alpine CDE-100EUB . Ако някой ползва или е ползвал някой от моделите да каже от какво е доволен и от какво не е. То вярно че за тези пари не трябва да очаквам много, но искам да чуя първо плюсовете и минусите от хора които са се сблъсквали с продуктите.
Ако темата се повтаря или не е за тук се извинявам.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Избор на cd/mp3 player за кола! Коя марка да избера?

Мнениеот stefan4o » Чет 01 ное 2012 12:51

Доколкото разбирам, за тия пари се взима "марков" плеър, но нисък клас. Чисто от естетична гледна точка Кенууда лично ми допада най-много - изглежда сякаш над другите два като дизайн. Останалите неща като опциите - можеш да ги видиш в характеристиките им. Като звук в тоя клас между тия три марки не съм убеден, че ще има фрапиращи разлики (особено ако говорим за просвирване на мп3-ки), но може и да бъркам :wink:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 01 ное 2012 13:01

Преди време купихме на един приятел такъв Алпин, няма RDS. Иначе до сега не се е оплаквал от него, може би половин година вече да го ползва.
Те това е тема за него, че малко го получихме без кабели...
viewtopic.php?f=12&t=308181&hilit=%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B5+%D0%B0%D0%BB%D0%BF%D0%B8%D0%BD

Потребителски аватар
spartan4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartan4o » Чет 01 ное 2012 13:51

Доколкото разбирам, за тия пари се взима "марков" плеър, но нисък клас. Чисто от естетична гледна точка Кенууда лично ми допада най-много - изглежда сякаш над другите два като дизайн. Останалите неща като опциите - можеш да ги видиш в характеристиките им. Като звук в тоя клас между тия три марки не съм убеден, че ще има фрапиращи разлики (особено ако говорим за просвирване на мп3-ки), но може и да бъркам :wink:

По отношение на дизайна съм съгласен с теб-кенууда изглежда много по-добре от останалите! Като опции са да не кажа еднакви, но много близки. Точно за звука искам да чуя мнения и по-точно когато файловете са пуснати през usb-то.

Преди време купихме на един приятел такъв Алпин, няма RDS. Иначе до сега не се е оплаквал от него, може би половин година вече да го ползва.
Те това е тема за него, че малко го получихме без кабели...
viewtopic.php?f=12&t=308181&hilit=%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B5+%D0%B0%D0%BB%D0%BF%D0%B8%D0%BD

Преди да пусна темата за мен фаворитът по качество беше алпина и след това кой да е от останалите. За това я пуснах темата да казват хората какви проблеми са имали. А при вас в крайна сметка проблема е бил липсата на кабелите. Радиото по принцип не ми е приоритет, може би защото с антената която имам е истински празник ако хвана някоя станция, но ще е добре да го има работещо!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 01 ное 2012 14:23

Ами да, нямаше кабели за включване. Купихме едни набързо, по аудио магазините продават готови букси с кабелите, мисля 2-3 лв да бяха. Свързах ги набързо/ поялник, припой, малко термошлаух/ и си свири и до днес. Моя човек го ползва на USB, диск не му слага доколкото знам. За радиото не се е оплаквал, освен че не разпознава станциите с име. Абе бива работата, свири там :да: За качество не говорим, пуска му мп3-ки на заводските говорители...

Потребителски аватар
spartan4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartan4o » Чет 01 ное 2012 16:16

В авал намерих едни без CD, само радио и usb - Pioneer MVH-150UI и Pioneer MVH-1400UB. По принцип при положение че ще имам usb вход едва ли ще ползвам cd-то, но ще спестя само около 30лв, а не мисля че са достатъчни за да се лиша от cd.

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Чет 29 ное 2012 11:31

Мен ако питаш Пайнера са най-добри

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”