VW GOLF IV 2001г. ASV - проблем с разхода

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
_Ranger_
Автомобил:
Двигател:

VW GOLF IV 2001г. ASV - проблем с разхода

Мнениеот _Ranger_ » Чет 01 ное 2012 17:35

Здравейте,
имам следния проблем - при движение разхода (среден и моментен) по борд компютър се променя буквално през 1 секунда и то доста като обезумял. Например без промяна в динамиката на шофиране в един момент показва разход 6.2 , след секунда 8.9 , после 7.3 , 9.6 и т. н. Колата е VW Golf 4 1,9 TDI (110)ASV. При тръгване когато колата е студена моментния разход по борд достига цифри като 15 на 100 и повече maikomila като постепенно разхода намаля но МНОГО МНОГО бавно. Колата я имам от скоро и тези неща ме притесняват. Знам, че е нормално когато колата е студена разхода да е по-висок, но цифри като 15 та и повече мисля, че са прекалено.
Прави ми впечетление и друго нещо. За да не пускам нова тема ще пиша тук.Когато колата загрее и работи на място температурата стой на 90 градуса, а в движение се променя като спада под 80 градуса. Нормално ли е това нещо? Мой приятел има също Голф 110к.с. , но при него както се казва стрелката не мърда от 90 градуса. Дали не е нещо от термостата?
Спирам дотук, че май прекалих с въпросите. :oops:
Голямо Благодаря на отзовалите се!

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Re: VW GOLF IV 2001г. ASV - проблем с разхода

Мнениеот Dobromirski » Чет 01 ное 2012 19:13

1.Сложи си борда на някакво друго показание (външна темп. примерно) преди да си си счупил на сила колата :D
2.Термостата е .

Потребителски аватар
p.kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p.kolev » Чет 01 ное 2012 19:17

Аз никога не гледам моментния разход... а и това при тръгване 15 не е нищо. При мен нормално тръгване 28-30, а при хубав старт съм вижал и 42 :D така че не се притеснявай. Относно втория ти въпрос - термостата :)

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Чет 01 ное 2012 19:32

не гледай моментен, няма смисъл.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 01 ное 2012 19:38

На базата на моментния разход се сформира средния за изминатия пробег.

Моментния има смисъл да го гледаш на някоя магистрала на темпомат просто за да знаеш колко харчи колата точно в този момент и условия на каране.... и дори и тогава и при най-малката деневилация, ще видиш как разхода се увеличава или намаля, а уж си мислиш, че се движиш по идеално равна повърхност. Темпомата хваща и най-леките нагорнища или надолнища.

Ако караш без темпомат, пък ще забележеш, че дори леко потрепване на крака, се отрязава на моментия разход, било то нагоре или надолу.

Най меродавно е да си гледаш средния разход и да си го засечеш по колонка, за да знаеш дали отговаря на реалността :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”