Модул с дистанционно за централно заключване

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Модул с дистанционно за централно заключване

Мнениеот vankata_vd » Сря 30 апр 2008 14:17

Здравейте,колеги!
Днес си поръчах един такъв модул с дистанционно от www.topspeed.bg защото имам аларма Gemini,но без дистанционно и си купих това модулче та поне да си заключвам/отключвам :) .Тия дни мисля да изскубя алармата и да закача това модулче,обаче..............ми трябва помощ за свързването му!Това е схемата http://www.topspeed.bg/album/8de4a53884 ... 9b04f2.jpg
Моля,помагайте!Кое къде,как се връзва?Изглежда лесно,ама знам ли!!!
Благодаря на всички!!!
love.vwclub
Става въпрос за Полото от гаража

Последна промяна от vankata_vd на Сря 30 апр 2008 20:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 30 апр 2008 19:00

Моля промени си заглавието да не е с главни букви, иначе темата ще бъде изтрита.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 01 май 2008 9:26

Има ли нещо което не ти е ясно или нищо не ти е ясно? Схемата е елементарна и не виждам какво можеш да объркаш. Само обърни внимание на онова отдолу :
0.5 second
3.5 second

Предполагам това са джъмпери с които можеш да си избереш колко време да ти е импулса на заключване и отключване. За целта трябва да знаеш твоите машинки за какъв импулс са направени. Примерно ако са за 0.5 секунди пък ти е включена опцията на централното за 3.5 секунди ,машинките ще "изплющят" от раз

п.п. :? Не знаех за този стандарт 0.5 секунди (ама и не съм се интересувал много де) Мислех ,че сандарта е 0.7 секунди (най-кратковременният)

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Чет 01 май 2008 19:12

Колега Anbuch,виждам ,че си в час за разлика от мен,та кажи си мнението за това свързване: бял и бял/черен заедно на маса,жълт заедно със сивият на шофьорската врата,а жълто черния със зеления на вратата!Ама не съм сигурен :oops:
А тези parking lights и trunk release да знаеш как се връзват?
Всъщност ясно ми е само свързването на червеният и черният т.е захранването на модула.
Ако ти е удобно обясни малко по-подробно,че съм злеее!
Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 01 май 2008 21:51

Нямаш проблем ,ама да не се хабя излишно ме интересува в комплекта колко машинки има и ако са ти дали 2 броя (защото си с 2 врати) ,от машинките 2 кабела ли излизат само или повече.

Сега има 2 начина да си направиш централното:
(ти държиш ли на вторият?)

1. В пъти по-лесният начин при който и дете врати едновременно ще се отключват и заключват само с дистанционното ,а поотделно ще се заключват и отключват с обикновенният ключ за ключалките

2. В пъти по-трудният (аз не съм го правил защото и невиждам никакъв смисъл от него) ,при който и двете врати едновременно ще се отключват и заключват както с дистанционното ,така и с ключа като отключиш едната врата

Ако пък недържиш при отключване или заключване, мигачите да ти подават светлинен сигнал, (достатъчна гиролтия вдигат самите машинки като включват/изключват - спокойно,няма начин да не се усетиш), работата ще е съвсем елементарна. Просто ще трябва да свържиш 6 жички и това е цялата работа . Ако искаш мигачите да подават сигнал ,вадиш си единият страничен мигач и на него има букса която има 2 кабела. Единият е + ,а другият - . Свързваш лилавата (пурпурната) жичка за +са към мигача и това е. Аз така направих ,че неможах да се ориентирам къде ми е релето за мигачите и там да вържа "моята лилава" жичка

п.п. Абе изобщо има ли някакво разминаване между цветовете на излизащите от машинките жички и тези които излизат от самото устройство?

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Re: Модул с дистанционно за централно заключване

Мнениеот genov1 » Пет 02 ное 2012 13:40

Колега, какво стана, инсталира ли го централното. Доволен ли си?

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Re: Модул с дистанционно за централно заключване

Мнениеот refresh4o » Пет 02 ное 2012 21:09

аз имам такава ако някой има затруднения да ми пише лс
п.п. много съм доволен, обхвата е огромен (ако някой иска си навива антената на ролка и обхвата става на около 5м от колата)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”