Впечатление от дълъг път на къси !

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 09 ное 2006 12:34

batmilko написа:
L&R написа:Още едно от наблюденията много коли заслепяват и през деня, ползват фарове за мъгла и нерегулирани къси. :evil:

абсИлютно е така дебиш :evil:

kaloyan22 написа:По добре е някой да ме заслепи, от колкото да не го видя навреме и и се ударим при изпреварване.

ми гледай по внимателно, ако не си го видял навреме, значи си започнал изпреварването с недостатъчна видимост

Да ама обикновенно виновния е един, ударените са двама. Намалете риска за себе си!!!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 09 ное 2006 12:46

kaloyan22 написа:
batmilko написа:
L&R написа:Още едно от наблюденията много коли заслепяват и през деня, ползват фарове за мъгла и нерегулирани къси. :evil:

абсИлютно е така дебиш :evil:

kaloyan22 написа:По добре е някой да ме заслепи, от колкото да не го видя навреме и и се ударим при изпреварване.

ми гледай по внимателно, ако не си го видял навреме, значи си започнал изпреварването с недостатъчна видимост

Да ама обикновенно виновния е един, ударените са двама. Намалете риска за себе си!!!

що, ще го заслепяваш докато излезе от пътя ли :evil:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 09 ное 2006 13:00

Моите фарове са наред и досега през деня не съм заслепяван...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 09 ное 2006 13:32

Абе и на мен ми е чудно през деня как ще те заслепи,че и с фарове за магла ако ще.Вие май сте с доста остро зрение :wink:

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Чет 09 ное 2006 14:35

Бях на кантар за тези фарове през деня особено при ясно и хубаво време, но днеска тези фарове ме спасиха от сигурна катастрофа. Излизам от една уличка, оглеждам се на ляво, после на дясно, само че от дясно и сутрешното слънце, което доста порядъчно ме заслепи, и в последнията момент докато жмях, забелязах още две светлинки - идваща кола. Ако нямаше фарове, щеше да има ЛОШО...
Та след такава случка и аз вече съм ЗА закона!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 09 ное 2006 20:20

От много години карам постоянно на фарове и съм имал нееднократни проблеми с куките. Но са ме и спасявали много пъти.
Дори със запалени фарове нееднократно съм чувал отговор - ами не те видях - ами , ако не бях на фарове дали въобще щяха да ме видят макар и в последният момент ??

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 09 ное 2006 20:23

От много години карам постоянно на фарове и съм имал нееднократни проблеми с куките. Но са ме и спасявали много пъти.
Дори със запалени фарове нееднократно съм чувал отговор - ами не те видях - ами , ако не бях на фарове дали въобще щяха да ме видят макар и в последният момент ??
Ами как да ме види като гледа в дясно а аз идвам от лявата му страна , а там въобще не поглежда.
Последните седмици няколко пъти се разминавам на косъм от удар м/у двете врати, защото няма кой да погледне като излиза от стоп или улица без предимство .

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 10 ное 2006 9:30

и аз съм твърдо ЗА фаровете и то целогодишно, и най-вече съм за жестоки санкции с/у тези които карат без фарове. Защо? защото доверяайки се на това, че "всички" карат на фарове и ти ще видиш отдалеко колите с/у теб а някой див кретен ти изкочи без , ко праим ?
само жестоки санкции трябват , и най - вече някой дето да ги налага , а то у нас такъв орган няма. Факт - и днес масово по улиците на София си джиткат такива с електромери в колата....

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 10 ное 2006 14:16

фарове -ДА
севтлини за мъгла отпред и отзад :twisted: , писна ми от тях

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

За фаровете

Мнениеот Snejoky » Пет 10 ное 2006 18:24

Аз съм ЗА. Аз от отдавна карам на фарове и зиме и лете, когато е мрачно или вали. Много пъти са ме питали "Не виждаш ли, че караш на фарове и през деня?" и на всеки трябва да обяснявам, че номера е не ти да виждаш, а теб да те виждат отдалеч.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 10 ное 2006 18:25

Pichaga написа:фарове -ДА
севтлини за мъгла отпред и отзад :twisted: , писна ми от тях

Ако някой кара с светлина за мъгла /когато няма такава/ отзад ,особено когато се постъмни задължително му присветквам и ако не мога да го изпреваря а той не се сеща си оставам на дълги за да има тема за размисъл :wink:

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Пет 10 ное 2006 18:49

Това е,защото е пълно с леваци по пътищата ни и се мислят за големи герои, като карат на дълги или фарове за мъгла. Същото е и когато карат нощем на дълги или халогени. Важна е гъзарията, а не сигурноста на пътя.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 10 ное 2006 21:10

адните светлини за мъгла ги използвам вече когато някой кретен се навре зад колата на светофар или стоп - с бутон на превклчвателя на светлините ги пускам за 2-3 сек. при спиране за по-голяма сигурност.
Това го правя откак 1 Ауди ме изтресе на светофар отзад- седях и чаках да светне зелено, пред мен имаше още 3 коли и изведнъж тръгнах напред. Добре, че имах голяма дистанция от предната кола.

Но съм твърдо за за пуснати допънителни фарове за мъгла, ако са регулирани правилно. Забранат им би трябвало да се отнася за страни с пътища без дупки, кратери, ями или току що изкопани канавки за кабел, канал, водопровод. Да не говорим за мангалски каруци без никаква светлина на пътя. Правилно регулираните светлини светят ниско и правят една ивица пред колата позволяваща да се види своевременно пешеходец,велосипедист или дупки и кратери особено на непознат път.

Много повече пречат нерегулирани фарове или еднооки на дълги светлини коли или с по 100Вт крушки.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 12 ное 2006 13:00

или с по 100Вт крушки.

Внимавайте с такива изказвания, защото като знам колко изрази съм прочел по форума:" и аз като запусна моите 380W отпред..... днес си сложих релета с 100W крушки и т.н " да няма разделения на фракции :D
м/у другото - много мразим тези с "силните" фарове..... мисля, че са абсолютни егоисти и че трябва не само да обявяват за забранени тази или онази лампа, а да санкционират еднакво тези с повредени и тези с безобразно усилени фарове :evil:

Последна промяна от juve на Нед 12 ное 2006 13:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 12 ное 2006 13:05

juve написа:м/у другото - много мразим тези с "силните" фарове..... мисля, че са абсолютни егоисти и че трябва не само да обявяват за забранени тази или онази лампа, а да санкционират еднакво тези с повредени и тези с безобразно усилине фарове :evil:
:kef:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”