2 дена го изтърпех. Тъпото старт меню така не можах да го свикна, накрая инсталирах някакво приложение, което пък го прави класик старт меню, обаче се застъпват бутоните в таскбара от него. Видео драйвъра все още влачеше от време на време, особено при гледане на слип в интернет. Забива блутута и ми спира мишката, трябва да я изключа и да я включа. Асоциирането на програмите с типове файлове е отврат. От ХР насам не съм се чудил как да отворя линк пуснат в скайп, трябва ръчно да се асоциира протокола с браузъра. Пот и Км плеър не можаха да се асоциират с мултимедията, дори и асоцииране на един по един типовете файлове, а все с някакъв апп искат да се стартират. Единствените може би хубави неща са вградената антивирусна програма, дефендъра вече е пълноправен антивирус, не само малуеър и вграден апп за четене на пдф файлове, ама така изглежда все едно си отворил слайдшоу на черен цял екран. Доста по- бавно се пуска уиндоуса от седмицата, но пък по- бързо се изключва. Бутона за гасене е заврен там дето слънце не огрява и пак е нужно да се инсталира допълнителен такъв за удобно гасене на компютъра. Уж ориентиран към използване в таблети, пък при мен си ползва същите ресурси на РАМ и процесор като седмицата, освен ако се инсталира на таблета да прави някакви оптимизации съобразени с хардуера. Иначе трябва таблет с 2 гъби РАМ и поне 1,6 двуядрен процесор. И още и още....
Може би след време да е по- готин от седмицата, но аз за мене си ще го чакам докато прочета доста и хубави отзиви.