Здравейте,
Искам да ви попитам как се сваля кората на шоф. врата - само на щипки ли се държи или се и развива ( сваля ) и нещо друго Провисна ми съклото и трябва да я свалям за да видя за какво става въпрос.
Благодаря предварително
Последна промяна от Shotgun на Съб 11 ное 2006 13:00, променено общо 2 пъти.
Гаранция сваляш и врътки за прозорци (ако имаш) облегалките за лакти, рингчето около лостчето за отваряне и около лостчето за настройка на огледалото (ако ти е на кората)
Огледай от страни дали нямаш и видийки със полускрити (плоски) глави
Скоро свалях моята и за късмет не счупих нито една щипка. След като се пребориш с винтовете...., което става бързо, ти остава да откопчаеш щипките. Значи по спомени отдолу има 4 броя. Отстрани има по 3. Аз моите ги чоплих с една отвертка и ги откопчавах много нежно. Важно е да не бързаш.
Сваля се капака на дръжката с една отвертка "-". На този капак остават бутоните за стъклата. Под него с отвертка "+" има два винта - отвиваш ги.
Махащ палчето за заключване - отвива се.
От долу леееко придърпваш с двете ръце - кората е на щипки и с малко повече усилие на пръстите откачаш щипките. Операцията не е сложна, но ако не си я правил има опастност да счупиш кората.
със сигурност прозореца ти се извадил от релсата и най-вероятно се е счупило някое уше което придържа прозореца към релсата. И аз имах същия проблем и го реших със една планка, малко трудно върви ама върши работа.
Освен видимите болтове за отвиване, ако не си с ел.огледала има още едно скрито болтче. Намира се под капачката за регулиране на огледалото. Малко трудно се забелязва, но ако не го отвиеш рискуваш да спукаш кората при откачане.