Малко офф:
По този маршрут сам минавал преди много време и не мога да си спомня дали е толкова стръмен,та да попитам по стръмен ли е от Магистрала Хемус към София?

Пасат Б5, 1997г., АЕВ 1.8Т - липса на мощност при изкачване
- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5, 1997г., АЕВ 1.8Т - липса на мощност при изкачване
Момчето има проблем, ако знаете нещо от какво може да няма мощтност пишете . Обърнахте го на урок по география.
Най реално е както някои спомена качваш я на диното тая кола на газ както си я караш и разбираш дали има проблем ако е 140-150 бива ако е по малко тьрсиш проблема.Имай предвид,че колата тежи около 1400 кг и сьотношението кг/кс е около 9.5-10.Успех 

- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, а има ли някой от форума с читаво 1.8Т, който желае да ме повози или да му дам да покара, за да сравним ускоренията?
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Подобни наблюдения имам за отсечката София Перник по тази магистрала. Обикновено спазвам ограниченията там и на места наистина ме хващат лудите, защото колата не може да ускори, ако автоматика не свали предавка. Пък на книга моя двигател има едни 40 коня отгоре (193 V6 от гаража).
Бусът от гаража взима съответната отсечка осезаемо по-живо, пак спазвайки ограниченията. Което в най-лошия случай значи ускорение от 80 точно в началото на изкачването. Но мисля, че бусовското изкачване беше със сваляне на предавка.
Между 2те замервания обаче минават доста месеци, според зависи с коя кола съм се прибрал. Така че моля не го разбирай като "безусловен тест"
Единственото, за което се съмнявам от карантиите около двигателя, е дебитомера. Всичко друго, поне на пасата, ми е ново или близо до ново (в смисъл на малки км)
Бусът от гаража взима съответната отсечка осезаемо по-живо, пак спазвайки ограниченията. Което в най-лошия случай значи ускорение от 80 точно в началото на изкачването. Но мисля, че бусовското изкачване беше със сваляне на предавка.
Между 2те замервания обаче минават доста месеци, според зависи с коя кола съм се прибрал. Така че моля не го разбирай като "безусловен тест"
Единственото, за което се съмнявам от карантиите около двигателя, е дебитомера. Всичко друго, поне на пасата, ми е ново или близо до ново (в смисъл на малки км)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не съм спец. Аз съм със същия мотор и имам чувството, че като катери, върви още по-добре. Да не е "тръгнал" съединителя или притиск.диск и като "усети" повече натоварване да приплъзва. Просто некомпетентно мнение.
Би трябвало да се изфорсирва тогава.
Колега какво става има ли развитие по въпроса?Оправи ли колата?
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Student_pravo написа:Не разбираш защото не си чел внимателно.
1) Да, поддържа си скоростта на 130, но дори с пълна газ не набира нито километър повече, докато не свърши изкачването на баира
За инфо:
Въпросната отсечка я минах днес. В ниското бях със около 110, на високото бях с 120, на пета на газ, с мотор 1.8 без турбина, с багаж пълен догоре, деца, жена и т.н.
Въпреки че точно тук винаги я натискам колата, днес просто нямах възможност понеже пред мен имаше коли а от ляво много по-бързи ме изпреварваха, но ускорението си беше нормално при все че се наместих в лявата лента в момент в който вече се изкачвах, и мисля че нямаше да спре ускорява ... но толкова - с децата 120
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Примирих се че толкова си може и че имам свръхочаквания
Успоредно с това още издирвам читаво 1.8Т което да покарам и да сравниме

Ако идваш до София звънни. 0888995904 Васко .Искам и аз да видя как върви твоето.Занимавам се с коли и камиони 11години ще я видим и ще я оправим. 

- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
Re: Пасат Б5, 1997г., АЕВ 1.8Т - липса на мощност при изкачв
на същия участък вчера с пасат б5 1.8т комби с 2-ма човека и багаж :) колата е с газов инжекцион мегаджет в ниския участък с 120 на 5-та даване на гас до долу горе бях с 160 

- aladin
- Автомобил: Mercedes CLK 192 ps
- Двигател: M 111 944 1998 cm3
- Контакти:
Student_pravo написа:Примирих се че толкова си може и че имам свръхочаквания 8) Успоредно с това още издирвам читаво 1.8Т което да покарам и да сравниме
Доста е стара темата, но...
Какво стана колега, че и аз имам подобен проблем но с по-слабичка кола - 105 коня мазда :) . Преди този участък с Астра 82 коня го качвах със 170 без проблеми.
Сега отдолу ако вляза със 130 горе излизам със 100-110 на 5-та.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Аладине, студентът от 3 години не е влизал. Вече е завършил правото, намерил е яка кантора и вече дере здраво клиентите. Купил си е нова кола 250 коня и няма проблеми.