проблем със съседи
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: проблем със съседи
Да точно аз като съм бил на 3 съм седял мирен.
Всичко е въпрос на възпитание!
Ако ти като родител неможеш да си кротнеш детето....дете нямам,но това не значи че нямам опит с децата,все пак брат ми има,приятели също имат,деца съм гледал.
Точно така се разлигавят децата "немога да си тормозя детето",дете на 3-4 години вече разбира,знае кое е правилно и се одобрява от родителите му и кое не,нормално е като го оставиш да си прави каквото си иска след това да е лигаво и да не те слуша.
Жалко че все по-често се натъквам на родители който оставят децата си да правят каквото искат само и само да не се занимават с тях.
Ако ти като родител неможеш да си кротнеш детето....дете нямам,но това не значи че нямам опит с децата,все пак брат ми има,приятели също имат,деца съм гледал.
Точно така се разлигавят децата "немога да си тормозя детето",дете на 3-4 години вече разбира,знае кое е правилно и се одобрява от родителите му и кое не,нормално е като го оставиш да си прави каквото си иска след това да е лигаво и да не те слуша.
Жалко че все по-често се натъквам на родители който оставят децата си да правят каквото искат само и само да не се занимават с тях.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Твоето е бял кахър!!Над мен един дрънка на китара в 2 посред нощ!!Качих се ама не ми отвори ,и по добре ,че щеше да стане една!!!Ко да се прави ,човек!!Никой не може да си избира комшиите и роднините!!
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
rokera671 написа:Твоето е бял кахър!!Над мен един дрънка на китара в 2 посред нощ!!Качих се ама не ми отвори ,и по добре ,че щеше да стане една!!!Ко да се прави ,човек!!Никой не може да си избира комшиите и роднините!!
колега не е една вечер а всяка вечер

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам две деца, от които баткото постоянно търчи за нещо напред назад. Но стане ли по-късно, дори след 20.00 часа, както и по обедно време, когато хората почиват, намирам начин да се занимава с нещо тихо и да не пречи на съседите отдолу, които имат бебе (и да нямаха, това е без значение). Въпрос на възпитание е, както казаха хората по-горе.
За саморазправата - пълни глупости. Ела и влез у нас с вратата, докато съм с децата в къщи, и ще трябва да те изнесат с краката напред. След което най-вероятно и ще ме оправдаят. Аман от простотии, тъпи и безсмислени изказвания. Всеки с такова подобно ще получава официално предупреждение.
Същевременно, съседите ми отгоре имат също дете на подобна възраст, което в някои случаи си ляга късно - гонене, разправии, ревове. Но отмина, слава Богу или поне не е толкова често. Не се е налагало да говоря с тях.
Както са писали колегите, ако няма друг вариант, и този шум е наистина непоносим и ти пречи, можеш да викаш полиция всеки път. Има и други начини, които са възможни, но по-трудно приложими.
За саморазправата - пълни глупости. Ела и влез у нас с вратата, докато съм с децата в къщи, и ще трябва да те изнесат с краката напред. След което най-вероятно и ще ме оправдаят. Аман от простотии, тъпи и безсмислени изказвания. Всеки с такова подобно ще получава официално предупреждение.
Същевременно, съседите ми отгоре имат също дете на подобна възраст, което в някои случаи си ляга късно - гонене, разправии, ревове. Но отмина, слава Богу или поне не е толкова често. Не се е налагало да говоря с тях.
Както са писали колегите, ако няма друг вариант, и този шум е наистина непоносим и ти пречи, можеш да викаш полиция всеки път. Има и други начини, които са възможни, но по-трудно приложими.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ivan_GT написа:Да точно аз като съм бил на 3 съм седял мирен.
За човек, чието мнение е да се качи горе и да набие баща му някак не се връзва. На мен не ми приличаш на възпитан, освен ако според теб най-доброто средство за това е боят.
Ivan_GT написа:Ако ти като родител неможеш да си кротнеш детето....дете нямам
Мнението ти НЕ е меродавно ама грам. Сестра ми също няма деца и веднъж се изказа подобно на теб за възпитанието на децата. Посъветвах я да си направи дете и да си поговорим пак

Единственото лошо в случая е това, че се случва след 22:00, когато всички деца трябва да са по леглата (моето в това число също вече е заспало)

Последна промяна от stefan4o на Нед 04 ное 2012 21:42, променено общо 2 пъти.
Vlad777 написа:little_red_devil написа:качваш горе понабляскваш съседаIvan_GT написа:качваш се горе влизаш заедно с вратата и го насираш от бои!
Така като гледам човекът живее в блок, а не в някоя колиба в гората сред диваци, за където биха били полезни подобни съвети...
Как може във всяка една тема, свързана с конфликт да се намерят по няколко човека, които предлагат да се решат проблемите с бой?!![]()
В каква държава жвеем?![]()
Започва и мен да ме е срам, заради подобни изказвания!
Добре де колега кажи ти какво да направи ?
Говорил е със съседа,предполагам не веднъж-резултат няма.
Викал е полиция-резултат пак няма,какво остава?Все пак човек търпи,търпи,но на края му писва и така....лека по лека нещата си отиват към бои

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
basata-user написа:rokera671 написа:Твоето е бял кахър!!Над мен един дрънка на китара в 2 посред нощ!!Качих се ама не ми отвори ,и по добре ,че щеше да стане една!!!Ко да се прави ,човек!!Никой не може да си избира комшиите и роднините!!
колега не е една вечер а всяка вечерпреди да се роди дъщеря ми не ми правеше проблем но сега положението е друго
Колега това с китарата беше една вечер !!А не съм спал много вечери ,поради силна музика и др.....!!И е такава шматка ама ще ме вкара в бела и се спирам!!
Разбирам те много добре ,но просто не мога да ти дам съвет поради простата причина ,че и аз не знам какво да правя!
пп.В интерес на истината в последно време се кротна!!
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
То всички деца са от един калъп / характер и нрав / , седни - стани слушат и изпълняват с драго сърце .Всичко е до време , минал съм пътя и на двете страни .Има деца стоят до 12 часа и стават сами в 7 кукуряци . Мен ме е страх да удрям малкия , после трябва да ударя и кака му , после жената , балдъзата нЕмам преко сили да се занимавам с всичките - кога ще спя . 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За такива случаи има т.нар. негаторен иск.
Това обаче е сравнително труден и времеемък процес с много условности в областта на доказването, както и в областта на изпълнението след това. Малко хора се решават на такива дела, да не говорим за такива случаи, но е вариант.
Уикипедия написа:Негаторен иск е иск на собственика за защита на неговото право на собственост против всички действия на трети лица, които, без да накърняват неговото владение върху вещта, му пречат да упражнява правото си. Този иск е уреден в чл.109 от Закона за собствеността. При негаторния иск владението не е отнето, а нарушението на правото на собственост се изразява в друго - извършване на действия от друго лице, които пречат на собственика да упражнява правото си (преди всичко правомощието ползване). Ответник по негаторния иск е лицето, което създава смущения и пречи.
Това обаче е сравнително труден и времеемък процес с много условности в областта на доказването, както и в областта на изпълнението след това. Малко хора се решават на такива дела, да не говорим за такива случаи, но е вариант.
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
засега оставам с надеждата че родната полиция ще оправи нещата
след 10 минути ако не е спряло да тича ще подам отново сигнал 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има е друг вариант - изолация с корк. Вярно, дават се пари, но пък действа, а освен това е и добър топлоизолатор - цялата топлина така или иначе бяга нагоре.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Явно всяко поколение, е със различен начин на живот! До колкото си спомням моите родители, ме караха да си лягам веднага след сънчо! Не по-късно от 21:00часа! Но всичко зависи от родителите. Моите не са ме жалили и досега съм ял доста бой, при което съм си взимал пример и съм се кротвал! Та според мен съседа на колегата трябва да не трепери толкова на детето, като чаша от порцелан а да го натупа по дупето, ако не слуша и да си ляга, какви са тези деца в 00:00часа посред нощ да се надбягват в апартамента! Това според мен е ниска култура както на родителите така и на децата! Но във никакъв случай колегата да не се прави на рамбо, защото не се знае кои е от отсрещната страна, и какво детство е имал, какво е приживял и т.н! Не ме разбирай погрешно, по-евтино ще ти излезе да си направиш двойна изолация ако имаш такава вече, отколкото да го биеш и да ходиш по съдилища! Дано проблема отмине, и ще видиш, че боя създава само проблеми, той не ги решава. 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Значи викате на колегата детето да се стряска в 11 часа защото тапира над него е слаб родител и не може да си укроти чавето Предупреждаваш го 1-2 пъти и като не разбера от дума от бой ще разбере 

Последна промяна от dobrin на Нед 04 ное 2012 22:19, променено общо 1 път.
Причина: Получено официално предупреждение.
Причина: Получено официално предупреждение.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:Значи викате на колегата детето да се стряска в 11 часа защото тапира над него е слаб родител и не може да си укроти чавето Предупреждаваш го 1-2 пъти и като не разбера от дума от бой ще разбере
Не става така бе човек!!То е най лесно ама не става !!Ще те вкара в големи филми и ще излезеш ти виновен!И аз ако бях с акъла си дето го имах преди 20 г щях да го смачкам ама сега вече мисля и за последствията.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ако бяхме нормална страна щях да се съглася с теб Българина разбира само от тояга
Върни се в “ОФФ-Топик - други”