Омазан MBR

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Re: Омазан MBR

Мнениеот mccoy » Вто 06 ное 2012 12:27

Трябва ти диск ХР с вградени драйвери за твоя Сата контролер или от биос (ако може)да се накара Сата контролера да работи като паралелен

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 06 ное 2012 15:33

VWGT написа:а от къде се оправя това и как (и става дума само за XP и SATA така ли, няма драйвери или какво), предполагам през БИОС-а, там съм задал default settings, с които би трябвало да работи, защото оригиналния диск също беше САТА и нямаше проблеми.

Потърси инсталационен ХР с "добавени драйвери" например http://zamunda.net/browse.php?search=XP+integrated

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 06 ное 2012 16:47

Ще го имам предвид, мерси. За сега оставам на win7, но ми беше любопитно къв може да е толкова тоя проблем, щото първоначално по нета се подведох, че е нещо в MBR, от там почна едно голямо ровене, но явно си е в XP-то проблема ...

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 09 ное 2012 12:09

Не, проблемът е, че в дистрибуцията ти на Windows XP няма драйвери за по-нови сата контролери. Можеш да си вградиш с програмката nLite. Или пък да ги заредиш докато тече първия етап на инсталацията (синия екран дето вървят долу надписи). И като не може да види сата контролера вика няма хдд :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”