Табела за код на боята при VW Sharan, Ford Galaxy, Alhambra

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
s4etovod
Автомобил:
Двигател:

Табела за код на боята при VW Sharan, Ford Galaxy, Alhambra

Мнениеот s4etovod » Вто 06 ное 2012 21:15

Здравейте,

Изпаднах в недоумение след като опитах да освежа задна броня на моя Форд Галакси и бояджията не уцели баш боята. Препоръча ми да питам в официален сервиз ама там таксата е повече от боята му... Явно това е целта на "майстора"..

В "моят" форум ме насочиха да търся някъде по купето табела с информация за боята, ама така и не разбрах къде се намира тя.. А ето какво каза Наско:

HACKO написа:Има на всички коли, само че на различни места, на Галаксито е по спецификацията на Фолксваген, най-вероятно и табелката е като на Фолксвагените.

Моля споделете къде е пустата табела при Шараните и Алхамбрите..

Мерси в аванс :beer

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Re: Табела за код на боята при VW Sharan, Ford Galaxy, Alhambra

Мнениеот freshenero » Вто 06 ное 2012 22:29

Колега и мен ме интересуваше това.На Шарана в багажника отдясно има някакви лепенки,но несъм ги разглеждал обстойно,но мисля че там трябва да е.

Потребителски аватар
miro_toyaga
Автомобил: Sharan 18t 20v 2008 automat
Двигател: AWC

Мнениеот miro_toyaga » Сря 07 ное 2012 8:45

kolegi отзад дясно махате капака дет седи крика и на ламарината голяма бяла тъбела 10на 10см
и там пише
примерно LY7T -- LY7T

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 07 ное 2012 13:29

При мен има табела в големия джоб на задния десен калник.
Кода на боята е на 3 ред отгоре след типа на скоростната кутия . При мен е DBU ск.кутия ; код на боята LF52L
За Фордо не знам дали е там

Потребителски аватар
miro_toyaga
Автомобил: Sharan 18t 20v 2008 automat
Двигател: AWC

Мнениеот miro_toyaga » Сря 07 ное 2012 18:56

точно ,джоб е това бях забрави да поясня но там седи и крика

s4etovod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s4etovod » Сря 07 ное 2012 21:34

Ейййй хора, ако е на толкова лесно място и при моята Фордела направо сте супер :bowdown :bowdown . Само че утре ще проверявам, дано да е там пущината табела.....

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 08 ное 2012 14:41

miro_toyaga написа:точно ,джоб е това бях забрави да поясня но там седи и крика

Крика ти не трябва да седи там, а долу в под десния голям капак към калника. На 1 пластмаса са наредени : гаечен ключ,отвертка, ключ за джанти и крика. Отгоре има 1 капачка с 1 болт запресован в 1 кръгла пластмаса с диаметър около 40 мм. Този болт минава през 1 отвор на крика и се завива в заварена гайка на 1 ламарина. Така крика с ключовете не се разхожда и не трака.

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Сря 14 ное 2012 16:05

И при Алхамбрата седи там етикета

s4etovod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s4etovod » Пет 16 ное 2012 23:24

Пичове, мерси за подкрепата! То не гледах по гредите около радиатора, не се гъзих и не махах ли изолации в големия десен джоб на багажника да търся пустата табела някъде зад крика....

А то кьорав да бях щеше да се спъна в нея. Ми тя тази табела на моя Ford Galaxy 1998 е на средната конзола/греда между вратите/ откъм вратата на шофьора, горе долу на нивото на механизма за заключване. Ама нали все й се гъзя като сядам в колата - кой да обърне внимание тази важна табелка за що служи ...

Както и да е ..подкован с информация се явявам при майстора на кръстовището на околовръстното и Пушкин. Казвам ето, това е кода на боята с надеждата, че ще получа нов флакон с точен номер. Останах с пръст в устата обаче. Майсторя тоя мач го е играл доста пъти явно.... Донякъде съм скловен да се съглася и с него.

Най-напред веднага ми вади макетите за боята и казва, ДА аз такава я правих. Ходим мерим, има разлика. И почнаха едни "определено убедителни" обяснения, на които аз нямам отпор - че съм пръскал от много близо, или пък щото има разлика дали пръскаш метал или пластмаса, или пък че колата ми така и така е с вече остарялба боя, че по принцип по-старите коли особено броните им вече са били най-вероятно пребоядисвани поне веднъж, че за да стане работата по-добре трябва да се вземе мярка от всяка броня поотделно и т.н. Голям философ, разбира от търговия и пазарлъци човека.

Кандисах и се отказах. Не ми се губи повече време за някакви 25 лева в спрей. Не ми е най-важното лъскавата боя. Боята не ме вози и не ме пази на пъта. По добре колата да е в добро общо състояние.

Хубава работа ама българска, това е. Аз повече за боя там няма да ида така и така. Лошото е, че има и двама познати дето продават по някоя друга кола и вземаха боя за дребни корекции от същото място - и те се отказаха и смениха "оператора" поради същата причина.

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Вто 20 ное 2012 9:59

ASM L-L 22 Това ли трябва да е?Нещо много букви ми се виждат. :roll:

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”