Голф 3 1.8 прекалено много гори :(

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
grishk091
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1.8 прекалено много гори :(

Мнениеот grishk091 » Вто 06 ное 2012 22:09

Колеги не видях някой да е писал за моя проблем .. за това ще попитам.
преди 2 месеца си зех колата с газово , газовото беше направено смао на ниските демек ( повече от 4 хил оборота на която и да е предавка не минаваше , равъртях го сам и стана 28/100 разхода след мн "маисотри" стигнах до там че степ мотора ми е развален смених го заедно снего смених свещи, въз. филтър и мембрани на изпарителя пак настроики и в момента колата гори 15.5 газ на 100 къде да търся причината на бензин ми гори 9.8 - 10 / 100 км дайте някаква идея защото побелях . плочката да е развалена ?

Tonyaaa
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1.8 прекалено много гори :(

Мнениеот Tonyaaa » Вто 06 ное 2012 23:22

Колега, аз бях правила подобна тема, защото имам същия проблем, само че моя голф е автоматик. На газ ми харчи 16/100, а на бензин ... даже не ми се говори :banghead: Преди седмица смених мембрана, защото само това остана несменено. Иначе изпарителят е Ловато, вакумеен, има и обогатител, но защо качи разхода с 4л .. идея нямам. Ще следя темата, ако някой колега даде идея какво още може да се смени/погледне :bowdown

Потребителски аватар
vento_abs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento_abs » Сря 07 ное 2012 8:37

Колега аз съм с Венто 1.8 моно 90коня,моя разход е същия през зимата 10лв=7.5л.и минавам 52км.
а лятото 60км.Не си мисли,че несъм сменил мембраните и каквото се сетиш,а колкото до настройката,аз съм си я правил на слух.Не слушай тези които пишат,че с 10лв. газ минават 80км.градско.Имам два всекидневни примера на коли с газов инжекцион (Хонда 2001г и Шкода 98г)и не си мисли,че те горят по малко.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 07 ное 2012 19:27

vento_abs написа:Колега аз съм с Венто 1.8 моно 90коня,моя разход е същия през зимата 10лв=7.5л.и минавам 52км.
а лятото 60км.Не си мисли,че несъм сменил мембраните и каквото се сетиш,а колкото до настройката,аз съм си я правил на слух.Не слушай тези които пишат,че с 10лв. газ минават 80км.градско.Имам два всекидневни примера на коли с газов инжекцион (Хонда 2001г и Шкода 98г)и не си мисли,че те горят по малко.

разхода ти е 14,2 бре

Потребителски аватар
swir4o
Автомобил: VW Passat Variant Pacific
Двигател: 1.8 ADZ

Мнениеот swir4o » Сря 07 ное 2012 19:48

Двигателя приспособен на газ обича високата компресия! Измери компресията и виж дали е в норма. Следват състояние на въздушен филтър- смяна на не повече от 5-6000 км.; състояние на кабелии и свещи, центровка- на газ трябва предварение около 9 градуса, елкон- проверка на изгорели газове и ....

grishk091
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishk091 » Сря 07 ное 2012 20:03

Колега аз имам 2ри такав голф първия на стъпка в града ми правеше 12.5 ама наистина на стъпка и то само в града :) немгоа да се примеря и не вярвам на тея които ми казват че е нормално да гори така ... тва е измислица . По книга разхода се дига на 25 % зависи кои го е правил моита гряадско гори 10 бензин значи 12.5 е нормално 15.7 - НЕНОРМАЛНО ! До колегата по горе с автомата на бензин колко ти гори ... ? относно моя проблем утре сменям и плочката неска смених въз филтър утре плочка засичам след това свешти и ако не се опраи нз ко да прая ...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 07 ное 2012 20:18

grishk091 написа:Колега аз имам 2ри такав голф първия на стъпка в града ми правеше 12.5 ама наистина на стъпка и то само в града :) немгоа да се примеря и не вярвам на тея които ми казват че е нормално да гори така ... тва е измислица . По книга разхода се дига на 25 % зависи кои го е правил моита гряадско гори 10 бензин значи 12.5 е нормално 15.7 - НЕНОРМАЛНО ! До колегата по горе с автомата на бензин колко ти гори ... ? относно моя проблем утре сменям и плочката неска смених въз филтър утре плочка засичам след това свешти и ако не се опраи нз ко да прая ...

Така, както си я подкарал може и колата да смениш. Като имаш друг такъв Голф, дето гори нормално сложи неговите свещи и плочка, поне да не даваш пари. За да гори прилично и да върви добре колата на газ трябва да се даде предварение няколко градуса над базовото статично. Оттам насетне се настройва и се тества.

grishk091
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishk091 » Сря 07 ное 2012 20:25

stefan4o написа:
grishk091 написа:Колега аз имам 2ри такав голф първия на стъпка в града ми правеше 12.5 ама наистина на стъпка и то само в града :) немгоа да се примеря и не вярвам на тея които ми казват че е нормално да гори така ... тва е измислица . По книга разхода се дига на 25 % зависи кои го е правил моита гряадско гори 10 бензин значи 12.5 е нормално 15.7 - НЕНОРМАЛНО ! До колегата по горе с автомата на бензин колко ти гори ... ? относно моя проблем утре сменям и плочката неска смених въз филтър утре плочка засичам след това свешти и ако не се опраи нз ко да прая ...

Така, както си я подкарал може и колата да смениш. Като имаш друг такъв Голф, дето гори нормално сложи неговите свещи и плочка, поне да не даваш пари. За да гори прилично и да върви добре колата на газ трябва да се даде предварение няколко градуса над базовото статично. Оттам насетне се настройва и се тества.

че на там отива отива ми аз колата я махнах вечче за тва ше слагам др плочка ама свещите ги прехвърлих . Би ли ми превел какво онзчава ->се даде предварение няколко градуса над базовото статично.

Върни се в “Автогазови уредби”