Kak да тунинговам 2Е с ограничен бюджет и къде(София)???

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
boinov
Автомобил:
Двигател:

Kak да тунинговам 2Е с ограничен бюджет и къде(София)???

Мнениеот boinov » Съб 03 ное 2012 12:26

Извинявам се предварително за некомпетентноцта ми!
Става дума за лек тунинг на перфектен 2Е двигател,така че да може да работи и на газ(обикновена газова).
Не знам дали има ЧИПтунинг за 2Е и колко ефективен е тои?А също така колко струва и къде в София се прави?
Или пък да сложа други дюзи(какви) и някакъв ВАЛ(какъв) и от къде?
Искам и да си запазя обикновената газова,която работи перфектно!!!
Даите моля предложения :bowdown

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Потребителски аватар
Vankata_84
Автомобил: Polo TDI 9N3
Двигател: BMS 2008 DPF

Re: Kak да тунинговам 2Е с ограничен бюджет и къде(София)???

Мнениеот Vankata_84 » Нед 04 ное 2012 18:57

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 05 ное 2012 13:06

С ограничен бюджет никъде за съжаление...

boinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boinov » Вто 06 ное 2012 0:22

Много благодаря за линка :bowdown
Вапроса ми е дали има някакъв подходящ чип за 2Е в София и къде?И каква разлика дава?За съжаление купих нов стоков дебитомер,защото не бях видял линка по-рано та да взема като на колегата.А и вал сигурно само от EBAY може да се вземе???
Все пак някои чипосвал ли е 2Е в България(София) и дали би имало някакъв ДОБЪР резултат?Дали ще може да се кара и на ГАЗ след това?А и колко би струвало maikomila

Потребителски аватар
mladen201
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladen201 » Вто 06 ное 2012 0:26

На газ с чип = нищо! Инъче казано чипа не играе в работата на газ.

Потребителски аватар
Vankata_84
Автомобил: Polo TDI 9N3
Двигател: BMS 2008 DPF

Мнениеот Vankata_84 » Вто 06 ное 2012 22:04

Газ, газ и аз я обичам, но пречи. Ти с нормална газова ли си? Ако имаш плочка махни я и после се повози на бенз. И ето ти чип :Mr Green Fun Ако не си с ГИ по добре инвестирай в него и аванс процесор. Така хем ще върви на бенз. хем на газ :beer

boinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boinov » Сря 07 ное 2012 9:58

С обикновена газова с плочка сън.Но ВЪРВИ прекрасно и на бенз и на газ!!!Всичко ми е чисто ново:дебитомер,предмотор,бенз.помпа,кабели свещи,делка........Имам и вътрешен J'R филтър...
На газ върви като на бенз,за това не съм мислел за газов инжекцион.
А какъв е този газов инжекцион за който говориш?Какво е аванс процесор и колко струва?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 07 ное 2012 11:04

2Е по-добре си го карай с обикновена газова :да:
Щом всичко си сменил по запалителната система няма да има проблем.

boinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boinov » Сря 07 ное 2012 11:33

Дали стози аванс процесор ще спадне разхода на газ?Градско ми дава 15-16.А изванградско 8.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 07 ное 2012 11:38

Напиши в търсачката - адванс процесор или аванс процесор и чети на воля. Чувствата са смесени за тези устройства - някои усещат разлика в разхода, други - не. Но то зависи и от устройството, и от настройката и т.н. Сам по себе си няма как да ти даде икономия, ако само го монтираш и подкараш.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 07 ное 2012 15:15

Значи най-лесното решение е купуваш си за 600-700лв.(което ти е цената на един разпределителен вал за 2Е-то) един АБФ мотор с ЕКУ инсталанция и всичко необходимо за прехвърляне намираш кой да ти го сложи в купето и да навърже инсталацията и като резултат имаш 35коня повишение на мощността, понижен разход на гориво и най-големия бонус забравяш за изклецания дебитомер на 2Е.

Всичко друго по-този мотор ще излезне по-скъпо, иначе може колектор да се направи генерация, филтър и някакъв чип, но ще си много далече като вървене от АБФ и ще си дал повече пари.

Има и трети вариант продаваш твойта и купува ГТИ 16В или Голф ГТИ 4 1.8Т :D

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Сря 07 ное 2012 18:49

..и колко далече върви тоя АBF :Mr Green Fun ...ама ти сериозно ли/или :wink:
а по темата сега ако ти се занимава на дълго и широко с 2Е-то си заслужава,има начини,но с ограничен бюджет НЕ става.С много труд и желание 2Ето става доста приятна кола за каране и то ЕЖЕДНЕВКА :wink: каквато е моята,по-приятна и от АBF-и и от стоков 1.8Т ...ако на некой му се невярва проблема си е в неговия телевизор или може да заповяда да се обеди :Mr Green Fun .Като си отстраня проблемите с съединитела и скоростите качваме на диното при бат Венци и ще има резолтата и черно на бяло :wink: ... даже някои от неговия екип вече имат наблюдения как движи модела :mrgreen:
Поздрави и със здраве на всички :beer
Дани

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 07 ное 2012 21:34

Едва ли ще изкараш повече от 150коня, а всичките чупения, нерви разходи и т.н. не си хич малко покрай тая обречена кауза да съживяваш тоя мъртвороден мотор.

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Сря 07 ное 2012 22:43

a няква прогноза за въртящия момент имаш ли,а :mrgreen: ...и как би обяснил че един за сега некактрябва настроен мотор... мъртвороден върви повече от живородените 150ки ..че даже и стоков 1.8Т,то тва за мене стоково нее турбо мотор,а мотор на командно дишане :Mr Green Fun ..нали до преди 2 месеца го карах такъв дето при Венци на първото мерене без да е пипано нищо по него изкара учудващите за мен 149.5Hp ...е обясни тука на хората как стават така работите че още със старта на АGU-то не му се получават нещата срещу конкретно моето 2Е.Съгласен съм е в това състояние дето ми е сега колата да дойде които иска с стоков АBF или 1.8Т да се пуснем на 400м,ше викна минимум 10 човека да гледат и да снимат за Vbox-a YouTube... BTV и коя телевизия кажеш ти да снимат...айде,е тука го пиша пред всички и после ще пуснем да се види.Човек никога не съм твърдял че 2Ето ми е страшна бегачка,но ти да ми говориш неща за АBF-и че били незнам си какво мерило,не се обиждам но просто немога да си замълча.Имал съм и АBF,карам си и 2Ето и карам вече и 1.8Т мапнат от Венци 190Hp и мога да направя сравнение м/у 3те мотора... стоков ABF-нищо особенно,стоков 1.8Т-нищо особенно,има атмосферки в тоя клас 150ки дето вървят мн. по-добре.Но на базата на стоков 2Е и моя мотор в сегашното състояние двата просто нямат нищо общо по между им за да ги сравнявам,фактически мен от стоково на 2Е са ми само блока и коляновия вал :wink:
Поздрави :beer

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Чет 08 ное 2012 0:08

Sharky GTI написа:Имал съм и АBF,карам си и 2Ето и карам вече и 1.8Т мапнат от Венци 190Hp и мога да направя сравнение м/у 3те мотора... стоков ABF-нищо особенно,стоков 1.8Т-нищо особенно,има атмосферки в тоя клас 150ки дето вървят мн. по-добре.Но на базата на стоков 2Е и моя мотор в сегашното състояние двата просто нямат нищо общо по между им за да ги сравнявам,фактически мен от стоково на 2Е са ми само блока и коляновия вал :wink:
Поздрави :beer

Тръгнах да ти отговарям, ама размислих. :bishop 2Е форевър
ПП. продавм си 1.8т-то и търся 2Е за 4-ката :063:

Върни се в “Силов тунинг”