Г4 проблем с турбо
-
- Автомобил:
- Двигател:
Г4 проблем с турбо
Здр.Колеги скоро смених турбина на моя Г4 старата гореше масло.след смяната обаче се получава така все едно е запушено нещо когато достигне 2300 - 2500 оборота.Отначалото като взех колата майторът ми каза че е нормално заради останалото масло да се получи така в началото след изфорсирване се отпуши и колата си вървеше 2-3 дни.После се получи същото нещо.Има ли причина да се притеснявам или просто ще се получава така докъто мотора не изгори маслото останало по местата където не може да се почисти.Майсторът ми каза също че е използвал някакъв клапан от старата турбина защото заради наклона на мотора упирал този на новата турбина.Може ли той да не е наред нещо?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с турбо на Г4
на първо място смени майстора и после гледай какво и има на колата.От останалото масло в кулера няма как да не ти върви колата.Или не е настроил клапана(АКтуатора),за който се сещам че може да ползва от старото турбо и затова да ти прави така,но не и от маслото което ти е било в купела.А той като сменява турбото не почисти ли турбо пътищата???????
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема ми най-вероятно е от Акуатора защото е използвал стария.Някои запознат може ли да ми каже дали е възможно понеже новата турбина е смъкната от А3 нейният Акуатор да упира и да не може да се сложи на моята кола?Майсторът така казва защото наклоните на моторите били различни(на мен не ми се струва логично).Иначе са си почистени турбо пътищата преди смяната.Какво да направя сега реално имам работещ Акуатор но като казва,че не може да се сложи.Та как да си купя друг и да съм сигурен,че ще стане,какво да правя тоя и т.н.
Имах такъв проблем,едно забиване около тези обороти,геометрията ми беше зацапана.Чистил ли ти е геометрията?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г4 проблем с турбо
Едва ли е това тя турбината е нова.
Върни се в “Дизелови агрегати”