От утре почват околомръсното...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
golfer написа:Kozunak написа:Ама питам се сега ли е най-удачния момент за асфалта в тия студове които идват.!
ами вчера започнаха с първа копка....
предвидения срок за завършване е 2 години.
две лета имат за полагане на асфалт![]()
![]()
Прочетох темата и ми се изясни въпроса....

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Meти написа:Vlad777 написа:Абе Мети, ти къде си го чувал тоя булевард? Дедо ли така разправя?
Щото така го пише в старите карти и за мен е 9-ти септември!
Цар Борис III е бил фашист и не заслужава да се казва на негово име.
Дядо ти добре те е научил, но нека да спазваме правилата, пък кой какъв бил - запази си го за теб моля!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Разширението на околвръстното-поредния прах в очите на хората,ама по добре от нищо.Прах во очите на хората не щото ще обезщетят "определени"хора,не щото ще строят "определени"хора,не щото ще"лапат по кърай сичко"опрделени общинари-с това вече свикнахме и си е част от българския манталитет.Ама тва е така да се каже "малкото"зло.Страшен песимист съм(дано да не се сбъдне моето предположение)понеже покрай архитектурта в ВИАС уча и доста градоустроиство и мога да кажа само едно-тоя град загива и вече не бавно а бърз.Всички тия неща като околовръсното,разширения на булеварди,метро
,истински градски транспорт и читава организация на движението+нашумелите боклуци-софииските общинари са ги проспали и излапали последните 15 години
Улисани в подобни интриги кой от ква земя колко изкарал и дали е честно пропуснахме маса праи и развитие който не се знае каде са.Дори и да се оправи някак си положението с инфраструктурата на "столицата ни"икономиката ни ще загуби толкова много пропуснати ползи и то заради неправането на нещо който много пъти преди нас е било направено
Дано поне нещата да се обърнат и да се навакса пропуснатото до 10 години,ако ли не лошоооооооо.

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Разширението на околвръстното-поредния прах в очите на хората,ама по добре от нищо.Прах во очите на хората не щото ще обезщетят "определени"хора,не щото ще строят "определени"хора,не щото ще"лапат по кърай сичко"опрделени общинари-с това вече свикнахме и си е част от българския манталитет.Ама тва е така да се каже "малкото"зло.Страшен песимист съм(дано да не се сбъдне моето предположение)понеже покрай архитектурта в ВИАС уча и доста градоустроиство и мога да кажа само едно-тоя град загива и вече не бавно а бърз.Всички тия неща като околовръсното,разширения на булеварди,метро,истински градски транспорт и читава организация на движението+нашумелите боклуци-софииските общинари са ги проспали и излапали последните 15 години
Улисани в подобни интриги кой от ква земя колко изкарал и дали е честно пропуснахме маса праи и развитие който не се знае каде са.Дори и да се оправи някак си положението с инфраструктурата на "столицата ни"икономиката ни ще загуби толкова много пропуснати ползи и то заради неправането на нещо който много пъти преди нас е било направено
Дано поне нещата да се обърнат и да се навакса пропуснатото до 10 години,ако ли не лошоооооооо.
Ами прав си тук, но според мен нещата лека-полека поемат в правилна посока. Днес точно тва си мислех докато карах по току що отремонтирания булевард "Вапцаров".
Трябва да се мисли позитивно, иначе нищо не се получава!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Както казах-по добре малко отколкото нищо
Но за тези преустройства се искат 5-10 години,а с нашите темпове и кражби 10-15 поне
А това значи пропуснати ползи за нас и години на дъното на ЕС.А то пропуснати ползи за нас дал господ-100ина години византийско робство,500 турско,45 години извратен комунизъм дето си е чист тоталитаризъм.Сега влизаме в нова "сянка" ЕС дано поне близоста ,културния и икономически капацитет на новия"управляващ" ЕС да ни тласне в положителна посока 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Аз си говорих с американци и те казаха, че и там е същото. И там се знае кой юе вземе държавната поръчка, и там има корупция!
тва явно си е навсякъде така. Аз през последните няколко години забелязвам подобрение за самия мен и за хората около мен!
Поне в София е така. За другите градове нямам наблюдения.
Малко офф, ама:
Скоро един приятел със сервиз, който си търси работници сподели, че е пуснал обява за монтьор със 650 лв заплата. Обадил му се е точно 1 човек! Явно няма безработица!
тва явно си е навсякъде така. Аз през последните няколко години забелязвам подобрение за самия мен и за хората около мен!
Поне в София е така. За другите градове нямам наблюдения.
Малко офф, ама:
Скоро един приятел със сервиз, който си търси работници сподели, че е пуснал обява за монтьор със 650 лв заплата. Обадил му се е точно 1 човек! Явно няма безработица!
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе мноо хубаво това, ама оня ден требваше да мина през цела софия за да излезна за Перник
навръщане пък се правих на врачка и имах късмет, та не попаднах в нито едно сериозно задръстване.
ама то така 20 месеца?!?!?!?!?
да кажем, че ще почнат да пускат участъци, ама все пак преди 4-5 месеца не виждам начин
навръщане пък се правих на врачка и имах късмет, та не попаднах в нито едно сериозно задръстване.
ама то така 20 месеца?!?!?!?!?
да кажем, че ще почнат да пускат участъци, ама все пак преди 4-5 месеца не виждам начин
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Vlad777 написа:...Скоро един приятел със сервиз, който си търси работници сподели, че е пуснал обява за монтьор със 650 лв заплата. Обадил му се е точно 1 човек! Явно няма безработица!
Напротив има си
моето мнение е че просто хората започват да си ценят труда...
Щот привеждам веднага пример слагаме на едни везни София/Варна
цена за жилище под наем - около 300-400 лв поне
ми натам ко прайм, ами и ако си и семеен че и с дете?
Мене твърдите ми разходи наем/ток/вода месечно са към 700 пари че как да се хвана за подобно заплащане примерно
Погледни и от другата страна все пак, ти си работник на някои си, твоя труд му докарва не 650 ми незнам колко пъти по 650, аз съм на мнение че трябва да има умереност - просто отдели по-добри пари от печалбата си и ги инвестирай в хора така и те ще са стимулирани и ще работят и повече и по-добре пък и няма постоянно да се оглеждат и да се чудят как и каква далаверка да завъртят за да приберат некой лев или пък в коя друга фирма да дръпнат. И накрая в повечето случай всеки си отваря едно гаражче (и по мой наблюдения зима поне двойно от предлаганото) от което страда реално клиента щот неможе един механик да разбира от абсолютно всякакви коли или от абсолютно всичките им агрегати или пък да има абсолютно целия необходим инвентар за всякакви ремонти
просто като се замислим неможе цената на човекочас тук и на запад примерно да има толкова драстична разлика
това просто като лирично отклонение....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”