Здравейте!
Интересува ме как да си изолирам клапана за празен ход на 2Е мотор.Виждал съм на някои коли да има тапа там но като го запуша моят не пали.Как да му задам постоянен приток на въздух.
Някои правил ли е тази процедура?
Изолиране на клапан празен ход на 2Е
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Изолиране на клапан празен ход на 2Е

Оти ша го изолиркаш, ва?!?
Иначе - ако ти е чааак толкоз зор - Навеждаш се в ей тая област, дето е червената стрелкичка:

и почваш да развиваш е те това болтче:

Това е байпасен канал на дроселовата клапа.
Интересното е, че при В4 и Голф3 2Е този винт вече го няма.
Отливката на тялото на дросела там си е запушена.
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Навремето като купих Б3-та моят клапан не работеше,тогава един приятел ми сложи единично кранче от газова уредба(до като си намеря
)и така около 2.5 години.Зора беше с климатика,че иска повече обороти.Така че слагай и ти. 

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Това е байпасен канал на дроселовата клапа.
Интересното е, че при В4 и Голф3 2Е този винт вече го няма.
Отливката на тялото на дросела там си е запушена.
Тоест затапвам колектора и въздуховода и редя ниските обороти от там?
Иначе при В4 и голфу ги няма защото са по-ново поколение на "Digifan".Моят е от "90 и даже няма връзка за диагностика.
Извинявам се за дублажа на темата ама хората с голф не влизат тук и обратното.Апък 2Е си е 2Е.

Навремето като купих Б3-та моят клапан не работеше,тогава един приятел ми сложи единично кранче от газова уредба
Можели някаква снимка на това кранче да видя за какво иде реч.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Не е на 2Е мотор, а на ПФ и с монтажа на кранчето там реших веднъж завинаги проблемите с клатещите се обороти на газ, но моторчето си работи де

Тъй като предполагам и на 2Е моторчето си е постоянно отворено на мястото му слагаш кранчето и би трябвало да си решиш проблемите, все пак в студена сутрин на студен мотор ниските обороти ще са много ниски и ще се налага подаване на газ от педала докато дръпне малко температурата на водата.

Тъй като предполагам и на 2Е моторчето си е постоянно отворено на мястото му слагаш кранчето и би трябвало да си решиш проблемите, все пак в студена сутрин на студен мотор ниските обороти ще са много ниски и ще се налага подаване на газ от педала докато дръпне малко температурата на водата.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
К.Одаджийски написа:Не е на 2Е мотор, а на ПФ и с монтажа на кранчето там реших веднъж завинаги проблемите с клатещите се обороти на газ, но моторчето си работи де
Супер колега!Мерси много.

- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Точно за това говорех,само че на мен ми бяха махнали клапана и бях само с кранче,и да зимата е малко тегаво,но се свиква.(пък и тя колко е зимата.....
)