2 проблема на голф 3 1.9 тди 1з мотор Решени

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vidinskia
Автомобил:
Двигател:

2 проблема на голф 3 1.9 тди 1з мотор Решени

Мнениеот vidinskia » Сря 07 ное 2012 3:19

Здравейте,вчера реших да вкарма колата в максимални обороти и мисля че направих грешка,вкарах го в ужасни обороти 5200 и после се прибрах и ми миришеше на нафта и като дигнах капака под другия пластмасов капак кадето пише 1,9 тди беше плиснало нафта навсякаде и си мисля някоя дюза да не е избила или незнам,и когато несъм на скорост и си работи свободно има едно друсане и работи като трактор се едно работи на 2 цилиндъра :). Вторият проблем е че както си карах и изведнъж изписука един звук и ми светна за момент лампата на маслото и спрях веднага и долях масло,това какво значи че имало много малко масло,мерси много за отговорите :)

Последна промяна от vidinskia на Съб 10 ное 2012 0:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: 2 проблема на голф 3 1.9 тди 1з мотор

Мнениеот samo_pechka » Сря 07 ное 2012 8:14

Не знам дали е опасно чак толкова , ако за момент се вкара в "лютеницата" мотора , мисля ,че не :roll: Той моя AAZ досега да беше "родил" поне 100 пъти. Кат' ме хване "музата" съм го цепил на трита първи зъба (1,2,3) на 5-5.5 оборота, но напълно загрял , еми нищо му няма . Това което ме притесни - маслото ти :banghead: по-точно липсата му , минало е през турбото ти ...
А за нафтата- провери си маркучлетата за обратната нафта по дюзите- там е проблема най-вероятно.Оттам и работата кат трактор- влиза въздух в гор. филтър през клапанчето за нафтата му.Предполагам де :roll:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 07 ное 2012 8:29

И какъв е смисъла от този "научен експеримент", в единия случай да кажеш на другите че ти е много "корав" мотора , или в другия - да плачеш, включително и по форумите facepalm :dummy: .

Потребителски аватар
vidinskia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vidinskia » Чет 08 ное 2012 3:36

Не плача по форумите,просто няма некви пияници да ми говорят на главата че "голффооо" според тях не струва и не се знае дали ще дигне и на 5-та 180 км/ч,много се ядосах,не е да кажеш че съм станал от първата дума,той си ме дразни цела вечер,еми нема да слушам некви дръвници,иначе до първия отговор от колегата,масло се оказа че има в колата,сега другото е защо ми изпищя и ми светна за момент лампичката,помеждодругото лампичката ми пресветна и изпищя когато въртях нещо като детелина около 150 метра но с по висока скорост примерно 70-80 км/ч. ? :) Мерси за отговорите,и без да ми давате акъл не съм некой хлапак,тая кола не е при мен от вчера и си я пазя за ваше знание :)

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Чет 08 ное 2012 8:16

Значи съм познал :) .
Кара ли колата след този момент, какво направи с "плиснатата" нафта, разбра ли какво е станало. Какво стана с алармата за маслото, включва ли се пак (около и над 2000мин-1 става това нещо), въобще пиши нещо конкретно, другото стана пределно ясно :) .
Преди време един приятел "правил състезание", подкарал Опел-чето 1-ва, втора, газ до дупка - 6000-7000 (бензинов мотор), включва трета, обаче се оказало че е на първа :shock :bishop . Оборотомера направо ударил стрелката :mrgreen: , а на скоростната му кутия се появила ей такав "пробка", чак цяла зъбчатка излязла от там. Мисълта ми е че трябва човек да си дава предварително сметка какво може да се случи и дали си струва.

Потребителски аватар
vidinskia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vidinskia » Чет 08 ное 2012 19:34

Така,първият проблем с бликването на нафта от дюзите се оказа че на 4-ти цилиндър отгоре на дюзата има метална тръбичка която отива в помпата ако не се лъжа,и се оказа че тази тръбичка е спукана,взех от друго голф и се оправи,а за маслото стана ясно че докато съм завивал ряско и по дълго маслото е отишло в едната страна на двигателя и затова е изпищяла лампичката, и мисля и аз че е така защото няма от какво друго да е масло си има и то много даже :)

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пет 09 ное 2012 8:55

vidinskia написа:... съм завивал ряско и по дълго маслото е отишло в едната страна на двигателя и затова е изпищяла лампичката, и мисля и аз че е така защото няма от какво друго да е масло си има и то много даже :)

Ако маслото самичко е станало повече от преди, това ама хич не е добре :) , надявам се че при теб няма проблем :да: .

Смени всички маркучета за обратна нафта, не че е евтино маркучето, но на теб ти трябва 1м. 1лв да дадеш, дори 2 или 5 едва ли ще е фатално за бюджета!
След това "раЗко" завиване, пищяла ли ти е отново сигнализацията, последните дни примерно?

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 09 ное 2012 9:59

vidinskia написа:Не плача по форумите,просто няма некви пияници да ми говорят на главата че "голффооо" според тях не струва и не се знае дали ще дигне и на 5-та 180 км/ч,много се ядосах,не е да кажеш че съм станал от първата дума,той си ме дразни цела вечер,еми нема да слушам некви дръвници,иначе до първия отговор от колегата,масло се оказа че има в колата,сега другото е защо ми изпищя и ми светна за момент лампичката,помеждодругото лампичката ми пресветна и изпищя когато въртях нещо като детелина около 150 метра но с по висока скорост примерно 70-80 км/ч. ? :) Мерси за отговорите,и без да ми давате акъл не съм некой хлапак,тая кола не е при мен от вчера и си я пазя за ваше знание :)

Това 3-ка ли е? Не мое гоуфооо да се развърти до 5500оборота! Даже и 170км/ч не мое дигне.Тва е стар дизел,не го бъркай с новите комън рейл.
Само ако туриш клипче тук мое да повервам mhihi
:да:

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пет 09 ное 2012 10:34

tisho_psg написа:....

Не моЕ, не моЕ, и Я не мо'а повЕрвам.
Но искам на 3-та да дигне 170, хем после ще си вземе от новите дизели :Mr Green Fun .

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 09 ное 2012 12:00

Абре колега,(автора на темата)ако някой ти каже,че на голфа не можеш да му качиш 25 тона багаж в него ти за да му докажеш обратното що не вземеш да го натовариш?Казваш,че си пазиш колата.Ми човек,който си пази колата не би се връзвал на каквито и да е приказки.Ти данък обществено доверие ли плащаш,че доказваш неща на не вярващите?И на мен колко са ми ги разправяли такива,че ако е трябвало на всеки да доказвам до сега да съм си хвърлил колата.

Потребителски аватар
pr3dat0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pr3dat0r » Пет 09 ное 2012 12:34

Стига само сте го критикували момчето. Всеки все някога прави по някоя глупост.... нищо фатално ,особено за четене на морал като съм убеден че всеки изказал се в тая насока и той някога е правил глупости.

Относно въпросите.
За лампата така и не разбрах след това светвала ли е отново, ако да е възможно и някой от датчиците за налягането на маслото да издава багажа, но за да си по спокоен проверете има ли налягане или няма с манометър. Колкото до работата на мотора след като смени спукания маркуч оправи ли се празния ход ?

Потребителски аватар
vidinskia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vidinskia » Съб 10 ное 2012 0:19

milmar написа:
vidinskia написа:... съм завивал ряско и по дълго маслото е отишло в едната страна на двигателя и затова е изпищяла лампичката, и мисля и аз че е така защото няма от какво друго да е масло си има и то много даже :)

Ако маслото самичко е станало повече от преди, това ама хич не е добре :) , надявам се че при теб няма проблем :да: .

Смени всички маркучета за обратна нафта, не че е евтино маркучето, но на теб ти трябва 1м. 1лв да дадеш, дори 2 или 5 едва ли ще е фатално за бюджета!
След това "раЗко" завиване, пищяла ли ти е отново сигнализацията, последните дни примерно?

Всичко е наред колега и след първата сигнализация и светването на лампата след това не се е случвало !

Потребителски аватар
vidinskia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vidinskia » Съб 10 ное 2012 0:21

tisho_psg написа:
vidinskia написа:Не плача по форумите,просто няма некви пияници да ми говорят на главата че "голффооо" според тях не струва и не се знае дали ще дигне и на 5-та 180 км/ч,много се ядосах,не е да кажеш че съм станал от първата дума,той си ме дразни цела вечер,еми нема да слушам некви дръвници,иначе до първия отговор от колегата,масло се оказа че има в колата,сега другото е защо ми изпищя и ми светна за момент лампичката,помеждодругото лампичката ми пресветна и изпищя когато въртях нещо като детелина около 150 метра но с по висока скорост примерно 70-80 км/ч. ? :) Мерси за отговорите,и без да ми давате акъл не съм некой хлапак,тая кола не е при мен от вчера и си я пазя за ваше знание :)

Това 3-ка ли е? Не мое гоуфооо да се развърти до 5500оборота! Даже и 170км/ч не мое дигне.Тва е стар дизел,не го бъркай с новите комън рейл.

Колега няма какво да ти се доказвам точно на теб,ако искай вярвай аз казах,излезнахме на околовръстното и му показах че може да ги дигне на 4-та 180 км/ч.

Потребителски аватар
vidinskia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vidinskia » Съб 10 ное 2012 0:23

milmar написа:
tisho_psg написа:....

Не моЕ, не моЕ, и Я не мо'а повЕрвам.
Но искам на 3-та да дигне 170, хем после ще си вземе от новите дизели :Mr Green Fun .

Ок просто исках мнение за проблемите на колата които оправих вече,но щом ви е на базик вече заповядайте във Видин ще се хванем на бас,независимо на какво,на пари или на каквото пожелаете и ще видим тогава кой се ебава ! :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 10 ное 2012 0:24

vidinskia написа:Колега няма какво да ти се доказвам точно на теб,ако искай вярвай аз казах,излезнахме на околовръстното и му показах че може да ги дигне на 4-та 180 км/ч.

А на 5-та колко ги вдига? Питам чисто информативно? :roll:

Върни се в “Дизелови агрегати”