Лампа на резервоар
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ah
А на голф 2 дали ще има място за ламп
че ми се случва доста често да се чудя дали ще стигна до бензиностанцята ... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мда,съвсем спря да отчита...
Ето колега,прочети това:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... E%EC%E5%F0
Ето колега,прочети това:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
andro_v написа:Мда,съвсем спря да отчита...
Ето колега,прочети това:
Колега прочетох ти темата по-горе. Измери моля те колко ти е стъойността на съпротивлението при пълен резервоар .И аз има проблеми под 1/2 не показва индикаторът - не причината в него , а в датчика.
За да намалиш тази стойност при пълен резервоар закачи паралелно 1 жичен потенциометър паралелно на изводите на нивомера. Но трябва да знаеш колко е стойността при пълен резервоар и да избереш такъв жичен потенциометър, че паралелно съединени нивомера и този потенц. да имат измерената от теб стойност .Намаляш с плъзгача на потенциометъра докато ти покаже на индикатора пълен.Измерваш стойността на потенциометъра.
За да си абсолютно сигурен трябва да направиш проверка на 1/2 и почти празен / черен сектор/ резервоар. Или точиш от резервоара с дълъг маркуч в канал бензина или караш докато се изпразни до червеният сектор.
Би трябвало нивомера да има линейна зависимост , ама знае ли човек.
Ако е така запояваш един 1W резистор със измерената стойност на изводите на нивомера.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Амчи,принципно няма проблеми да замеря съпротивлението,НО в момента пак не ми показва точно-при пълен резервоар стрелката стои на предпоследната бяла черта.Причините при мен може да са две-както и бях написал взех датчика съвсем отделно от магазин,в който случайно им е останал такъв датчик от друга помпа...историята е дълга.В крайна сметка се оказа,че новия датчик не е като моя,различаваше се по дължината на тялото,формата и ъгъла на поплавъка.Понеже самия датчик се състои от няколко пластмасови части,реших да комбинирам части от стария и от новия и поне да имам някакви показания за горивото.Това може да едната причина да не ми показва точно-защото датчика ми е"сбирщайн"
.Другата причина може да е от това,че леко завъртях капачката на резервоара,на която стоят двата маркуча и буксата за помпата и датчика.Да,ама се оказа,че положението й има значение за точните показания,защото датчика се закрепва именно на капачката...Кофтито в ситуацията е,че се мъчих доста,за да го направя,доста се понатрових с бензинови изпарения и не ми се захващаше отново.Така си карах допреди две-три седмици,когато реших,че това трябва да се поправи и трябва да си завъртя капачката на резервоара така,както е била.Да,ама "гайката"(пластмасов "обръч" на резба,която държи капачката за резервоара) така здраво се е стегнала,че не успях да я отвия и се отказах.Просто няма смисъл да се мъча.Когато показанието на стрелката е на 50% в резервоара имам 30 литра бензин,т.е. показва по-малко отколкото реално имам.
За допълнително съпротивление,което да уравновеси нещата съм се сещал,обаче на пълен резервоар съпротивлението на потенциометъра в резервоара е МИНИМАЛНО,а е с МАКСИМАЛНИ стойности на празен резервоар т.е. не става с допълнителен резистор.
При теб колега изглежда,че има същия проблем с потенциометъра-той всъщност представлява една пластмасова платка с много деления,по кочто се движи плъзгач и проблема е в това,че с времето се пълно пространството с графит(мисля,че на плъзгача има графит) и просто се амортизира...На мен просто ми е необходим бензиномер,защото карам на бензин.Не мога без тая гад.
Все още не знам дали има начин да намаля общото съпротивление по веригата с добавяне на допълнителен резистор.Ако някой ме светне,ша е супер.Колегата горе пише за паралелно свързване,ама нещо не вдявам в момента как да го закача.

За допълнително съпротивление,което да уравновеси нещата съм се сещал,обаче на пълен резервоар съпротивлението на потенциометъра в резервоара е МИНИМАЛНО,а е с МАКСИМАЛНИ стойности на празен резервоар т.е. не става с допълнителен резистор.
При теб колега изглежда,че има същия проблем с потенциометъра-той всъщност представлява една пластмасова платка с много деления,по кочто се движи плъзгач и проблема е в това,че с времето се пълно пространството с графит(мисля,че на плъзгача има графит) и просто се амортизира...На мен просто ми е необходим бензиномер,защото карам на бензин.Не мога без тая гад.
Все още не знам дали има начин да намаля общото съпротивление по веригата с добавяне на допълнителен резистор.Ако някой ме светне,ша е супер.Колегата горе пише за паралелно свързване,ама нещо не вдявам в момента как да го закача.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”