Замисляли сте се че принципно би трябвало да има някаква база, на която да се сравнява и оценява в последствие.
За някой, който дсега зимата е карал с летни и изведнъж си купи зимен корморан, ще му се види върха. А съпоставена спрямо гудиър ултрагрип или мишелин алпин примерно е... несъпоставима.
За обективна оценка, би трябвало да имаш преки впечатления от поведението на различните марки и модели, предлагани на пазара, за да може да кажеш коя гума според теб става или не става, дали цената е оправдана...
Което малцина от нас биха могли да го направят(вкл и аз- мога да споделя впечатления от 3-4 марки само )
Та така...
Зимни гуми - кой с какви - оценка
- ilia_d008
- Автомобил: VW Golf III GTI
- Двигател: ABF 1995
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Колеги дайте мнение за http://www.gumi1.bg/bg/catalog/id/22673.html
Според бюджета който имам тези ми се виждат като най удачен вариянт,пък и доста положителни отзиви срещам в нета!По нашия регион си пада доста сняг,старите Семперит се справяха чудесно но си дадоха своето!
Според бюджета който имам тези ми се виждат като най удачен вариянт,пък и доста положителни отзиви срещам в нета!По нашия регион си пада доста сняг,старите Семперит се справяха чудесно но си дадоха своето!
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
ilia_d008 написа:Колеги дайте мнение за http://www.gumi1.bg/bg/catalog/id/22673.html
Има писано в темата - трябва просто да прочетеш

за толкова страници доста марки и модели тествахме
Гиславед еурофрост 5 са с по-ниски характеристики от Семперит спийд грип 2
- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Тука всеки си хвали неговото ... Аз предлагам като падне снега да направим Истински тест,само трябва да си намерим улица,която е стръмна и не е изчистена ,тогава ще си проличи кои гуми ще издрапат.Навити ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
ilia_d008 написа:Колеги дайте мнение за http://www.gumi1.bg/bg/catalog/id/22673.html
За каква кола са с този извратен размер?

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
eminem94 написа:само трябва да си намерим улица,която е стръмна и не е изчистена
Оооо, ще има, ще има

Иначе идеята не е лоша, но ще трябва тестовете да са разделени по класове автомобили и размери гуми.
Повод за мини клубна сбирка и за по

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
eminem94 написа:Тука всеки си хвали неговото ... Аз предлагам като падне снега да направим Истински тест,само трябва да си намерим улица,която е стръмна и не е изчистена ,тогава ще си проличи кои гуми ще издрапат.Навити ?
Идеята разбира се е най-правилната,ама къде ще намериш 5 или повече ЕДНАКВИ коли,с гуми на ЕДНАКВА възраст,за да правим представителен тест.Моите УГ това ще им е 3 сезон и колкото и да са пазени,съхранявани и нови (на не повече от 5000 км) не могат да се сравнят с чисто нови пак УГ да речем.Иначе аз съм ЗА.
Не е само до възраст на гумите. Много са важни уменията!!! Има си мурафет на каране зимата, не всеки го владее. Ти тръгвай зимата с пълна газ, пък нека да са ти чисто нови гумите и се чуди после що се вкопаваш всеки път
Иначе малката ми дилема с гумите кои да сложа за предни и кои за задни трябва да я избистря тая седмица, щото в студено и снежно време не ми се правят експерименти особено в размяна на гуми...

Иначе малката ми дилема с гумите кои да сложа за предни и кои за задни трябва да я избистря тая седмица, щото в студено и снежно време не ми се правят експерименти особено в размяна на гуми...
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Специално за София, едва ли ще е чак такъв проблем, особено ако модовете/админите, помогнат за разпространение на идеята. Можем да се съберем достатъчно хора така, че да направим някаква представителна извадка, ако не поне ще се позабавляваме
Примерно правим класове : Поло, Голф и Пассат, 4х4 ще ги мислим ако има достатъчно представители, сравняваме марките гуми с които разполагаме по колите, като ги съпоставяме при размери +- 1 размер (ако имаме еднакви още по-добре), за възраст пак така.
Това само примерно, ако се организираме ще до изчистим нещата.
Само не знам как ще се справим с "човешкият фактор", при тежки условия той не е за подценяване.

Примерно правим класове : Поло, Голф и Пассат, 4х4 ще ги мислим ако има достатъчно представители, сравняваме марките гуми с които разполагаме по колите, като ги съпоставяме при размери +- 1 размер (ако имаме еднакви още по-добре), за възраст пак така.
Само не знам как ще се справим с "човешкият фактор", при тежки условия той не е за подценяване.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Asko VW написа:Специално за София, едва ли ще е чак такъв проблем, особено ако модовете/админите, помогнат за разпространение на идеята. Можем да се съберем достатъчно хора така, че да направим някаква представителна извадка, ако не поне ще се позабавляваме![]()
Всичко ще правят едно и също..скачат на спирачката примерно с натиснат съединител при скорост Х или да се катери тоз хълм със скорост 10-15км/ч примерно
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
eminem94 написа:Тука всеки си хвали неговото ... Аз предлагам като падне снега да направим Истински тест,само трябва да си намерим улица,която е стръмна и не е изчистена ,тогава ще си проличи кои гуми ще издрапат.Навити ?
При този тест може да се окаже че най-евтините се справят точно толкова добре колкото и най-скъпите така че после трябва да намерите и подходящо място където да се види коя как взима завоите със 100км/ч на загладен сняг само че там вече нещата сериозно отиват към ПТП така че от цялата работа може да се получи един приятен форумен сбор но не и представителни резултати за качествата на гумите

- Superleggera
- Автомобил: Seat Ibiza Fr
- Двигател: BLT 2006
Предстои ми покупка на 4 нови зимни гуми, обаче не мога да реша какви точно да си взема. Какво ще ми препоръчате вие
Размера е 185/60/15, като се търси възможно най-доброто.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Superleggera написа:като се търси възможно най-доброто.
Така лесно се купува... Мишлен, Конти, Дънлоп и Гуд Иър. Които и да вземеш няма да сбъркаш

- Superleggera
- Автомобил: Seat Ibiza Fr
- Двигател: BLT 2006
stefan4o написа:Superleggera написа:като се търси възможно най-доброто.
Така лесно се купува... Мишлен, Конти, Дънлоп и Гуд Иър. Които и да вземеш няма да сбъркаш
Миналата година карах с 4 нови Good Year Ultra Grip 8+ 195/65/15 и не бях особено доволен от поведението им на сняг, мишелина има подобна шарка като гуд иър-а и може би и те са така, дънлопа ми се струват доста твърдички, а пък континентала доста мек

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Superleggera написа:stefan4o написа:Superleggera написа:като се търси възможно най-доброто.
Миналата година карах с 4 нови Good Year Ultra Grip 8+ 195/65/15 и не бях особено доволен от поведението им на сняг, мишелина има подобна шарка като гуд иър-а и може би и те са така, дънлопа ми се струват доста твърдички, а пък континентала доста меки за това сега не мога да реша
Ами отиваш в голям магазин за гуми и почваш да обарваш гумите-които ти харесат на твърдост и не са с шарка на гудиър УГ8 или Мишелин са най-добрите в твоя случай

После да кажеш кой са дъ бест,та да знаем и ние

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”