Здравейте колеги,
Наложи се преди време да махна втория катализатор, и като най-безболезнен вариант ми предложиха да го заменя с друг който просто щял да издържи по малко километри. Смених го, всичко изглеждаше наред, но ми се струва,че разхода ми се покачи. Нали 2-рата сонда не би трябвало да има влияние за това ? Отсечката на която засичам е ~15 км, като доста голяма част е по околовръстното и средно ми дава между 8 и 9 литра, ако е само градско дори без някакви големи задръствания е над 11,това нормални стойности ли са ? Другото което забелязах е че на празен ход при загрял двигател преди даваше 0.5-0.6 л.ч. , а сега стои на 0.7 почти винаги.

Голф 4 1.6 16v висок разход
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Голф 4 1.6 16v висок разход
Колега, а това първи студен сезон ли е с колата, т.е. миналата година като беше студено имаш ли наблюдения?
Питането е продиктувано от това да не би сега като застудя сутрин (около 0 градуса) термостата нещо да не сработва като хората, а катализатора да е просто съвпадение.
Питането е продиктувано от това да не би сега като застудя сутрин (около 0 градуса) термостата нещо да не сработва като хората, а катализатора да е просто съвпадение.
Първи студен сезон ми е да, и аз го мислих това като вариант, въпреки че смяната беше преди месец. Ако не сработва термостата както трябва няма ли да има колебания в температурата, а стрелката си забива на 90 и не мърда ?
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
колега,според мен катализатора няма нищо общо с цялата работа.ако гледаш средния разход по бордовия компютър е много относително да кажеш точно колко ти е разхода .другото което е според мен 15 км е доста къса дистанция за да успее борд.компютър да даде точен разход.на пример моя голф със същия двигател на първите 50км пробег ми дава 7.5-8.0 разход и след още 150км средния вече е 6.3-6.5 на сто което според мен е и нормалния разход със скорост между 100-120км.ч.за този двигател разхода може да се вдигне от следните неща-мръсен дросел,лоши свещи,лоши кабели,мръсен въздушен филтър,проблемен температурен датчик,заминаваща си сонда(първата) ,мръсен мап-сензор,или натрупани грешки в еку-то може би.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И според мен е съвсем нормален разход.
За борд.компютъра - нормално е да дава отклонение някакво, но е изключително добър ориентир. При положение, че моят е присаждан, не е бил на колата оригинално и ползва старият и до болка познат вакуум като параметър за следене, си показва доста вярно. Без да искам с настройката на газовата успях да уеднаквя нещата и ми показва смея да кажа доста реално - по борд средно 11.1 / 100км, по колонка 11.3. Карам на разстояния от 3 до 6-7км предимно до работа и обратно.
Оттук насетне давам следния пример, ако приемем, че МФА показва вярно и точно. Всеки ден карам съпругата си до работа и се случва да си гледам средния разход от началото докато я оставя на работното й място. Маршрутът е един и същ всеки ден. Когато карам по този маршрут Събота или Неделя (понеже имам кафеавтомат там и се налага да отскачам през почивните дни) съм достигал разход 10, дори 9,х като среден разход за тази дестинация. През делничните дни, когато има доста по-голям трафик съм виждал 13, дори близо 14 по МФА за същя маршрут. Огромно значение има трафикът и разходът може да варира в доста големи граници при движение в града.
За борд.компютъра - нормално е да дава отклонение някакво, но е изключително добър ориентир. При положение, че моят е присаждан, не е бил на колата оригинално и ползва старият и до болка познат вакуум като параметър за следене, си показва доста вярно. Без да искам с настройката на газовата успях да уеднаквя нещата и ми показва смея да кажа доста реално - по борд средно 11.1 / 100км, по колонка 11.3. Карам на разстояния от 3 до 6-7км предимно до работа и обратно.
Оттук насетне давам следния пример, ако приемем, че МФА показва вярно и точно. Всеки ден карам съпругата си до работа и се случва да си гледам средния разход от началото докато я оставя на работното й място. Маршрутът е един и същ всеки ден. Когато карам по този маршрут Събота или Неделя (понеже имам кафеавтомат там и се налага да отскачам през почивните дни) съм достигал разход 10, дори 9,х като среден разход за тази дестинация. През делничните дни, когато има доста по-голям трафик съм виждал 13, дори близо 14 по МФА за същя маршрут. Огромно значение има трафикът и разходът може да варира в доста големи граници при движение в града.
Мерси, може би трябва да изляза извънградско за повече километри и там вече ще си проличи. Ще направя и една диагностика за всеки случай, това поне ще стане лесно.
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
По принцип имам наблюдения, че този мотор е дост аикономичен дори и в софийското градско. Над 10 трудно може да се докара. Най добре е да се разгледа на ВАГ-а, но като цяло първото, което може да погледнете е как се случват нещата с ламбдата. Почистването и обучението на дросела биха имали отношение само към нислите обороти и разхода на ПХ.
Колата има ли газ?
Колата има ли газ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”