Passat B4 1Z TDI теч от помпата
Passat B4 1Z TDI теч от помпата
Здравейте карам VW Passat B4 tdi с мотор 1Z наскоро сменях едната подгревна свещ и забелязах че има сълзане на гориво от нафтовата помпа. Вапросът ми е има ли слабо място, някоя гарнитурка или болт от който да тече и дали е масово явление. Ако ли не някой ако моvе да ми каже от къде би могло да се появи този теч. Благодаря предварително !
Re: Теч от помпата 1Z TDI
Презе всяко гумено съединение е възможно. Локализирай го точно и опиши тук.
За да кажАТ запознатите дали може да си го направиш сам или не.
За да кажАТ запознатите дали може да си го направиш сам или не.
tswrc написа:Теча не е от маркуч.
..., а от помпата, нали?
От къде по-точно горе-долу, ляво-дясно, отпред-отзад?
Незнам точно от къде е, дали от бокчето за електронно управление или някъде другаде затова питам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ти като гледаш помпата не можеш да кажеш пък какво очакваш-някой като чете какво си писал да ти каже от къде тече ли?
напръскай с обезмаслител помпата и я измии и после ще си покаже от къде тече,защото това можеш само ти да го видиш.През клавиатурата няма как да стане и никой няма да ти даде съвет какво да правиш,при положение,че не се знае от къде ти е проблема
напръскай с обезмаслител помпата и я измии и после ще си покаже от къде тече,защото това можеш само ти да го видиш.През клавиатурата няма как да стане и никой няма да ти даде съвет какво да правиш,при положение,че не се знае от къде ти е проблема
Имах същия проблем! Реши ми го Свилен зад Зоопарка. Сам трудно ще се справиш, защото има едно специално болтче на капака на помпата, а и след това се прави центровка!!!
- kenykirilov
- Автомобил:
- Двигател:
Ремонтния комплект за помпата не е особено скъп ( около 22-25 лева ) като включва гумички, уплътнения .. щуротийки.. ако има читав майстор.. да ги сменява и си 6.. мойта като протече я карах в Дизелпомп в Благоевград и ми взеха 230 лева за ремонта ... разбира се сега е екстра но доколкото разбрах тия помпи вървят под 100 кинта втора ръка що годе читави.Все пак локализирай теча! На мен ми беше от капачката, обаче почти всичко й се смени. Колата като кача високи обороти почваше да работи на 3 цилиндъра и да пуши като трактор отзад докато не я изгася и изчакам 2-3 минути нищо не я оправяше. След ремонта е добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Забърши я хубаво цялата и гледай откъде ще просълзи. Ако е само от горния капак и/или от долния, се сменят двете за 20 минути с настройката после и са по 4 лева и някакви стотинки. Можеш да ми пишеш на лично. Ако сълзи и от главата, където излизат тръбичките за към дюзите трябва да се свали помпата и най-добре да се сменят всичките, включително и семерината от другата страна.
Върни се в “Дизелови агрегати”