Бензинът като "добавка" в дизеловото гориво .

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Бензинът като "добавка" в дизеловото гориво .

Мнениеот velinsl » Нед 11 ное 2012 18:25

за това мисля на 10л. нафта един литър бензин и 100 грама двутактово масло като отделни имам и добавка кастрол ТДА ...

Защо не добавиш и спирачна течност (на един резервоар една капачка, както съм чел) на вкус.
За Бога, какви са тези манджи, това са просто едни автомобил. Надявам се не ги претопляте тези "вкусотии" преди сипване.
При такива условие на бензин май е по-добре.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Нед 11 ное 2012 19:24

velinsl написа:
за това мисля на 10л. нафта един литър бензин и 100 грама двутактово масло като отделни имам и добавка кастрол ТДА ...

Защо не добавиш и спирачна течност (на един резервоар една капачка, както съм чел) на вкус.
За Бога, какви са тези манджи, това са просто едни автомобил. Надявам се не ги претопляте тези "вкусотии" преди сипване.
При такива условие на бензин май е по-добре.

Ми и хич да не помага ми е по-готино и за вътрешно успокоение :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 11 ное 2012 19:38

Вижте какво намерих в старата оригинална книжка на Джета от 1985г. Малко е на холандски, ама се разбира за какво иде реч:
Прикачени файлове
diesel.jpg

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 12 ное 2012 22:47

За джета 85 г. може, но за модерните дизели помпа-дюза или комън-рейл подобни смесвания са абсолютно забранени и гарантирано водят до проблеми според немския ADAC:
http://www.adac.de/infotestrat/tanken-kraftstoffe-und-antrieb/benzin-und-diesel/diesel-im-winter/default.aspx

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 13 ное 2012 17:07

stefan4o написа:Вижте какво намерих в старата оригинална книжка на Джета от 1985г. Малко е на холандски, ама се разбира за какво иде реч:

На предната сраница го има на англииски.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 13 ное 2012 18:19

Vlad777 написа:За джета 85 г. може, но за модерните дизели помпа-дюза или комън-рейл подобни смесвания са абсолютно забранени и гарантирано водят до проблеми според немския ADAC:
http://www.adac.de/infotestrat/tanken-kraftstoffe-und-antrieb/benzin-und-diesel/diesel-im-winter/default.aspx

Благодаря за линка. Доста интересно нещо научих :bowdown
Не зная дали гугъл транслатора си го намести така, но ми прозвуча много интересна фразата, където се споменава, че Субару не съветва да ползвате колата си при -25 градуса температура mhihi :screwy

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Вто 13 ное 2012 20:16

"Съвременните" дизелови автомобили се карат със същата нафта както и по старите.На никой не давам съвети просто правя каквото сметна за добре на моята кола.Който не иска не иска.Нещо отново се пораздуха темата както и тази с разхода на гориво.

Потребителски аватар
andon_
Автомобил: VW Vento 1H2
Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel

Мнениеот andon_ » Сря 14 ное 2012 19:33

Колеги, няма никакъв проблем да се добавя 1 литър бензин на всеки 10 нафта. Независимо от температурите или сезона. Аз, както някои от Вас знаят, карам с отработено олио (олио от фритюрник) и добавям 1 литър бензин и 3 литра нафта на всеки 10 литра олио. Няма никакви проблеми! Идеята е, че бензинът наистина спомага за по-слабото сгъстяване на нафтата при ниски температури.
Преди 15-тина години имахме един бус Мерцедес MB 100 D (най-голямата грешка на немското автомобилостроене :banghead: ), та на него му замръзна нафтата след запалване и "пробег" от около 400 метра (от вкъщи до махленското кафене) решението на проблема беше: 3 литра спирт за горене и 3 литра газ за осветление в резервоара и много "благословии" и мъчене на стартера. Както и да е - запали и тръгна!
Слагайте си 1:10 бензин:нафта и няма да имате проблеми зимата , че и лятото.
Важно е уточнението, че става въпрос само за старите дизели!!! Новите common-rail и помпа-дюза не съм ги тествал :lol:

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Сря 14 ное 2012 23:14

Слагайте си 1:10 бензин:нафта и няма да имате проблеми зимата , че и лятото.
Важно е уточнението, че става въпрос само за старите дизели!!! Новите common-rail и помпа-дюза не съм ги тествал :lol:

:да:

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Сря 14 ное 2012 23:27

Много интересна статия,и полезна.Не знам кое е правилно 100% но от личен опит с Мерцедес ц220 ЦДИ 2002м,миналата зима когато беше -20 -25 не се сещам точно но беше под -20 запалих без никакви проблеми на раз,също така и Голф а 5 1.9ТДИ 105кс запали без никакви грижи така ,че при новите автомобили изглежда няма такъв проблем и без туй всичките бензиностанции предлагат добавки за зимата и дизел с добавка даже бензин. :beer .И червено вино доколкото е позволено.поздрави.

alex0489
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: 1W

Мнениеот alex0489 » Чет 29 ное 2012 13:16

Миналата зима на моето поло (1.4 дизел) 1988 производство в големите студове на 10 литра нафта добавях литър бензин, както и под половин резервоар не съм я оставял зимата- нямах никакви проблеми с паленето в най- големите студове. Колата нощува навън. Но бях с 4 изправни свещи нов горивен филтър и як акумулатор. На други колеги с дизели им беше замръзнала нафтата (на желе) и беше голям филм да ги размразяват. Не мисля че на моят стар предкамерен дизел му пречи литър бензин на 10 литра нафта- даже май и не може да го усети бензина. За новите дизели не съм запознат дали им пречи.

Върни се в “Дизелови агрегати”