голф 1.9 чист дизел помощ за термостат

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Проблем със загряването Golf 4 AKL

Мнениеот siso_k » Нед 11 ное 2012 21:47

Здравейте колеги,

днеска като се прибирах по магистралата забелязах че колата не иска да загрее. Стрелката стои на 50 градуса (първото деление след чрвеничкото и до там. Парното почти не се усеща - само когато е в положението при което духа на стъклата, само тогава духа съвсем леко топъл въздух. В останалите положения си духа студен въздух. Забелязах, че като спрях да заредя и като завъртях ключа на стартера на контакт стрелакта се вдигна на 90 градуса и като тръгнах пак падна на 50. Като влязах в София докато се прибера до нас по светофарите позагря малко до кън 70 почти. Какъв според Вас може да е проблема ? Аз мисля да не би да е термостата за смяна ?

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Re: помощ за термостат

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пон 12 ное 2012 10:28

Няма друго обяснение!!!
Ще трябва да го сменяш :077:

Потребителски аватар
siso_k
Контакти:

Мнениеот siso_k » Пон 12 ное 2012 14:13

надявам се да е това, понеже видях, че не е скъп -около 30 лв. Притесняваше ме да не би да е по сериозно нещо.

lubo_bubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubo_bubaka » Пон 12 ное 2012 15:17

siso_k написа:надявам се да е това, понеже видях, че не е скъп -около 30 лв. Притесняваше ме да не би да е по сериозно нещо.

колега и аз мисля че е термостата.Мой съвет е като сменяш вземи Behr или Wahler аз на мойте две коли(1z и АSV)на едната съм с единия вид на другата с другия качи ли до 90 градуса стрелката остава като залепена без значение в/или извън града.

Потребителски аватар
kenykirilov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenykirilov » Пон 12 ное 2012 15:38

17 лева Walher! Смених го преди 3 дни и ходих 2 пъти до Студентски град ( от Радомир) и парното е тип леярна на Радомир метал индърстрийз... не се диша в колата на 2 и близо 90 градуса на таблото. Ако не е това, поне ще знаеш че е сменен пък и не е кой знае какви пари. Поздрави и пиши като излезне проблема!

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пон 12 ное 2012 16:27

Vernet (френски) 14лв днеска съм го сменял карах над 100км/ч добре се държи

За Мк3 1.8ABS

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 13 ное 2012 21:07

Малко "пост-фактум"-някъде в началото на темата съм писал за термостат Мейле,някъде 2008г беше!Издържа до миналия месец,като термостат си работи,друг е въпроса че сензора почна да отчита 7-8 градуса по-ниско от реалното.Може и още да е здрав термостата,ако големата преса на Надин не го е повредила нещо...

Потребителски аватар
siso_k
Контакти:

Re: голф 1.9 чист дизел помощ за термостат

Мнениеот siso_k » Съб 17 ное 2012 16:38

Здравейте колеги,

днеска се позанимах с колата. Взех си термостат BEHR -> 25 лв., 1 шише червен антифриз (концентрат) -> 8 лв. и от Бриколаж едно шестограмче 5мм. -> 2 лв. Със шестограма развих двете болтчета, които държат тръбата в която лежи термостата, с тъничка отверка леко надигнах гуменото уплътнение и извадих термостата. Запуших дупката на блока с един парцал. След това взех новия термостат, и бурзо извадих парцала и сложих термостата. След това новото уплътнение и стегнах тръбата. Общо време около 30 мин.

Запалих колата да поработи - като загря на 90 градуса отвори и двата маркуча си изравниха температурите. Парното в колата на 2 не може да се стои. :) Колата работи много добре :beer

За съжаление нямам снимки, но колегата тази тема е дал много добри снимки и обяснения.

Благодаря Ви разсненията ! Поздрави!

ПС: Понеже водача на щеката на маслото е изгорял от топлината и докато се опитвах да развия тръбата на термостата я закачих и се счупи. Смених с нова - 2 лв.

ППС: Бях решил да ходя на сервиз да ми го сменят, но реших че и сам мога да се справя и се получи смея да кажа добре :D

Върни се в “Дизелови агрегати”