Проблем с ток или не знам какво ... Голф 3 1.8моно
Проблем с ток или не знам какво ... Голф 3 1.8моно
Здравейте колеги, преди няколко дена стана нещо обезпокоително и моля,за съвет. Случая е следния паля колата и тръгвам, карам около 10 минути и изведнъж ми угаснаха фаровете и таблото,остана да свети само лампата за маслото. Странното беше,че двигателя работеше и колата вървеше, аз естествено се стреснах и спрях и угасих колата ,висях 40 минути на пътя след което проверих маслото и си беше в норма. След това се качих в голфа и пробвам да го запаля и няма ток,все едно ми е паднал акумулатора,повиках приятел и ми подаде ток с кабели,запалих и по най-бързия начин в къщи.Колата я карах днес отново и нямаше проблем освен,че сега не ми свети левия фар нито къси,нито дълги(само габарит)и има едно прекъсване между 2000/3000 оборота и след 4500 не иска да върви на газ забива муцунката,а кранчетата не са завити,не е била скопявана
.Динамото го проверих и зарежда 14.4V. Моля помагайте

Последна промяна от kolev904 на Пон 12 ное 2012 17:55, променено общо 1 път.
Re: Проблем с ток или не знам какво ... Голф 3 1.8моно
Забравих да напиша, че тогава колата не беше карана около месец.
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Провери си бушоните и ключа за фаровете, както и кабелите да не са нагорели.
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
така като описваш проблема ми идва на ум че ти изчезва "контакта" (АСС).... провери си зад контактния ключ как са връзките....
пък и не е лошо да провериш клемите на акумулатора .... макар и профилактично....
пък и не е лошо да провериш клемите на акумулатора .... макар и профилактично....
- Stoqnov_
- Автомобил:
- Двигател:
Зачисти идеално клемите на акомулатора, като не забравиш да извадиш и да почистиш "масата". След като хубаво я зачистиш- провери всички бушони, след случката е възможно да имаш изгорели.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо чудно да излезе виновен прословутият "клеморед"-контактната система на ключа.При прекъсването(сложна му е схемата),може да се е "сбъркал" иначе изправният комп и да е натрупало грешка.Пробай с откачане на аку-то за няколко минути(това е "reset")-ако се оправи вървенето,значи има логика.И се подготви за човъркане под волана.Само не си обяснявам връзката "осветление табло-контактен ключ",единственото в случая остава да е буксата на гърба на таблото.Имал съм случай,когато загубата на сигнал за обороти предизвика тревожно светене на лампата за маслото.
Виж и голямата букса в моторния отсек,около делкото се намира,оттам идва и отива доста електрика към мотора,да не кажа-всичката.
Това са предположения,надявам се да ти дадат насока.
Виж и голямата букса в моторния отсек,около делкото се намира,оттам идва и отива доста електрика към мотора,да не кажа-всичката.
Това са предположения,надявам се да ти дадат насока.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колегата над мен ме хвърли в 6-та глуха .... 
а лошото е че и ти незнаеш елементарни неща които да направиш дори за проверка още когато ти се е появил проблема на улицата

а лошото е че и ти незнаеш елементарни неща които да направиш дори за проверка още когато ти се е появил проблема на улицата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бре,не мога да намеря листчето-на него бях направил чертежче на веригите комутирани от ключа(като се бях "запалил" по старт-бутона),някъде имаше и друга тема-един ентусиаст си беше поставил същата задачка....Бая съм се ровил,но вече всичко отива някъде далече..далееече..назад във спомените,за добро или лошо все още има едно Г3 на паркинга-да ми поддържа формата..скоро му смених точно клемореда(взех "назаем" от Венто,то си отиде и без него)-ами някои неясни моменти при палене се "поправиха"(въртеше 2-5 секунди преди да запали,независимо дали е топъл/студен,зима/лято,сега е кибритлия и не ми изчезва таблото).Оказа се ,че понякога, докато върти стартер и ненадейно изчезва "15"(за непросветените-"+" след контакт),връщам стартера и "15" си го има...е,ясно е откъде е било...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”