голф 3 тд проблем с лампата на подгрева

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
lachko7
Автомобил:
Двигател:

голф 3 тд проблем с лампата на подгрева

Мнениеот lachko7 » Пон 12 ное 2012 19:52

Колата е голф 3 1.9 тд 75 коня.лампата на подгрева не свети като дам контакт.кой е бушона или релето?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: проблем с лампата на подгрева на голф 3 тд

Мнениеот samo_pechka » Пон 12 ное 2012 20:40

Първо за да си сигурен , че проблема е в реле или предпазител , си провери дали причината не е в изгоряла крушка на таблото или проблем в термодатчика на тройника. С контролна лампа виж при студена ( непалена) кола отива ли ток до свещите.За термодатчика - откачи куплунга и пробай пак .Ако не - има няколко модела изпълнения за релетата и два модела предпазители ( мисля) единия тип предпазител се намира в коша на мотора до спир. помпа , а другия - над бушониерата под волана . Но не вярвам ,че е в него проблема , що ми е останало в акъла ,че и при повреден предпазител ще ти свети лампата при подгряване ( ма не съм мн сигурен де :oops: нека и колеги кажат как е ) .Вече за релетата - ако колата е с ел.авансатор на ГНП-ето ,е реле 120 в комбинация с още едно реле ( товарно е и е малко по размер- дали не беше 103 - на 12-та позиция май беше , утре ще погледна как е) , ако не е с ел. авансатор - са два вида мисля ( не знам оригинално да има други при Голф AAZ, но може и да греша)-102 или 142 . Сигурно може да станат и други , но оригиналите са тези.А разликата между двете е комфорт функция при 142 - при първоначално отваряне на шофьорската врата да почне подгрева .Намират се на 12 позиция и са едни по-високи по размер.

lachko7
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с лампата на подгрева на голф 3 тд

Мнениеот lachko7 » Вто 13 ное 2012 9:08

Колега лампата се оправи от само себе си.размърдах бушоните и се оправи.Поздрави.

Върни се в “Дизелови агрегати”