Мнение над конкретна обява - golf IV 2.3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
speedemon
Автомобил:
Двигател:

Мнение над конкретна обява - golf IV 2.3

Мнениеот speedemon » Пон 12 ное 2012 16:27

Здравейте колеги! Имам интерес към една конкретна обява и мнението ви относно автомобила. Става въпрос за голф IV 2000г. 2.3 150 к.с. Знам, че има много изписано, попрочетох и пак не мога да събера обективно мнение, което би ме задоволило. От към поддръжка как е самият голф, доколкото разбирам двигателят е по - сполучлив от към здравина и поддръжка от 1.8 Т , но пък по несполучлив от вървеж. Така ли е или греша?! Някакви изненади или драми с този двигател има ли?! Конкретният голф е газифициран, така че разхода няма да е особен проблем, интересува ме сполучлив ли е като цяло двигателя и какво мога да очаквам. Също така ме интересува и пазарната действителност в България на този модел с този двигател за да направя равносметка на автомобила от обявата, която ме грабна, а тя е:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=16jiiu

Ако тези километри са реални (което мисля е така) смятам, че двигателя има достатъчен ресурс, ако е поддържан правилно.... какво е възможно да ме изненада евентуално, километрите не са чак толкова много, но са си сериозни!? Въобще цялостното изпълнение на автомобила ми харесва, вие как мислите... нещо конкретно ако ви прави впечатления от обявата споделете... всякакви мнения и насоки няма да са излишни. Ще се радвам всеки желаещ да изрази мнението си като цяло! Поздрави!

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Re: Мнение над конкретна обява - golf IV 2.3

Мнениеот predat0r » Пон 12 ное 2012 16:34

На външен вид е бива но като се измие ще се покажат забележките по боята (ако има) Двигателя на е със +1 цилиндър повече от другите.. Но 1.8Т според мене има по бърз старт.. Като цяло двигателя е сполучлив (поне така съм чел тук в форума) Голям + е газовия инжекцион много хора не го предпочитат този двигател заради скъпото газифициране. Забелязах че до пробега има надпис service Интериора е горе долу в задоволително състояние..

speedemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speedemon » Пон 12 ное 2012 18:03

predat0r написа:На външен вид е бива но като се измие ще се покажат забележките по боята (ако има) Двигателя на е със +1 цилиндър повече от другите.. Но 1.8Т според мене има по бърз старт.. Като цяло двигателя е сполучлив (поне така съм чел тук в форума) Голям + е газовия инжекцион много хора не го предпочитат този двигател заради скъпото газифициране. Забелязах че до пробега има надпис service Интериора е горе долу в задоволително състояние..

Какво би значело това service?!
Други мнения... :?

Потребителски аватар
tehniiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tehniiik » Пон 12 ное 2012 18:13

Карам същия на газ.Проблеми минимални.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 12 ное 2012 18:20

надписа service е напомняне за посещение за сервиз. Нищо страшно не е.

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Пон 12 ное 2012 20:07

Като сметнеш, че един 5 цилиндров ГИ е над 1000лв (зависи каква му е марката на този) цената е доста добра ;)

воланчето е за пребоядисване, но в София за около 40 лв. става като нов.

speedemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speedemon » Пон 12 ное 2012 22:43

Благодаря за отговорите на всички.... за да не отварям нова тема, въпреки, че не е в раздела бихте ли споделили мнение и над polo 1.4 16v 2001г. - ето го конкретно: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=16phb0 ?!

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пон 12 ное 2012 23:01

speedemon написа:Благодаря за отговорите на всички.... за да не отварям нова тема, въпреки, че не е в раздела бихте ли споделили мнение и над polo 1.4 16v 2001г. - ето го конкретно: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=16phb0 ?!

Наистина изглежда много запазена.. Но да не се окаже че снимките са стари :lol: Според мен си заслужава макар и малко може да се свали от цената... Например 3900лв

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”