ключ за имобилайзер голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

ключ за имобилайзер голф 3

Мнениеот i3v3a3n » Вто 13 ное 2012 17:33

Колеги става въпрос за оригинален ключ за голф 3 който има имобилайзер , мисля че няма значение от модела на двигателя интересува ме формата му и има ли бутони за програмиране по него би било добре ако някой пусне и снимка да го видя от близо , питам защото все си мисля че този ключ който на мен ми дадоха не е оригинален а даже дупликат ваден от ключар и едва ли има вграден чип вътре в него

Последна промяна от i3v3a3n на Вто 13 ное 2012 19:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: ключ за имобилайзер голф 3

Мнениеот teddy » Вто 13 ное 2012 18:02

имобилайзера представлява чип и не е с антена.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Вто 13 ное 2012 19:32

имобилайзера представлява цял електронен блок който при мен седи в краката на шофьора има си процесор памет кутийка отделно захранване и и жица х1 или терминал (К или КАН шина) с която комуникира с компа на колата , отделно има една жица която служи за антена и завършва с феритен пръстен или пластмаса който седи на ключалката за палене на колата , вкарвайки ключа за запалване в самата пласмаса на ключа има излято фабрично чипче в което е вкаран кода за отключване на имобилайзера и тъй като той е непосредствено близо до пръстена антена , излъчената от антената информация за проверка на кода разчита чипа и връща кода към електрониката на имобилайзера ако той отговаря на ключа заложен в паметта на имобилайзера отключва компа на колата и палиш инече ще запалиш другия път
Аз питам за снимка на такъв оригинален ключ затото мисля че този който ми продадоха е фалшив не оригинален даже ваден за 2 лв от ключар и надали в него има изобщо някакъв чим , питам и дали оригинално ключа на колата има бутон на него, който чета по форумите че бил за някакъв вид програмиране на имобилайзера или някакви тестове , режими незнам точно

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Вто 13 ное 2012 20:09

тоз бутон най вероятно е копчето за пускане на светлинка (фенерче)... чипа ако го има ще се намира отвътре, като отвориш капачките.... а те се отварят лесно, нали трябва да се сменя батерийката :-)

се пак защо не качи снимка на твоя ключ?

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Вто 13 ное 2012 20:15

Бутонът не е за препрограмиране,а за да светне една лампичка да си видиш ключалката в тъмното.Ако имаш батерия,разбира се.А чипът в ключа не е излят,а е серийна интегрална схема (флаш памет),където е записан кодът,който имобилайзерът чете за да разпознае ключа.Чипът се захранва по индуктивен път от имобилайзера от бобината.Кодът също се чете по индуктивен път.И няма значение дали ключът е оригинал или копие,ако в чипа на последния е записан същия код,като в оригинала.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Сря 14 ное 2012 21:21

da прави сте в момента моя оригиналния ключ е такъв с копче за лампичка и с лампичка и си работи свети лампичката , но той ми е от голф 3 АБД без имобилайзер , аз купих имобилайзер от АДУ който ми го дадоха с ключ, ключа не се отваря а е излят като тези от при ключарите предполагам че е дупликат за да видя дали има чипче вътре трябва да го режа с ножовка , но ако вие сте прави то ясно се вижда че този ключ не е оригинален , не може да се отвори няма копчето за лампичката на него , явно ще трябва да го режа
мога ли само да ви попитам щом казвате че чипчето (флаша) е вътре в ключа при батерията и лампичката къде точно стои то няма абсолютно никакво свободно място вътре

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Чет 15 ное 2012 1:17

функцията да търси имобилайзер е на ЕЦУ-то.Кутийката дето пишеш за нея не върши работа ако в компютъра не е заложено да я търси.
http://klucharski.com/site/klucharski-produkti/35
Разгледай това и ще ти се изясни какво представлява трансподера и къде седи. :beer

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Съб 17 ное 2012 20:38

ще видим и това ... сега ме интересува ключа ако някой има оригинален кюч за запалване с имобилайзер чип в него нека каже поне има ли лампичка или няма за оригинален такъв говоря

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”