Здравейте !
Искам да монтирам дневни светлини на пасат б5 .
За инсталацията са нужни изводи от постоянен (+) кл.30 ,(+) след контакт кл15, (+) след включване на къси светлини ,и след контакта за дългите светлини като не зная има ли реле за дългите или се включват от директно от ключа .
Ако някой може да ми помогне със схема или идея къде е най-удачно да включа модула ще съм му много благодарен тъй като не съм фен на ровенето на сляпо.
И последно схемата е с PIC 16F684 има АЦП има хардуерен ШИМ модул, ако някой е слагал нещо подобно с широкоимпулсна-модулация имал ли е проблеми примерно с брум в радиото?

DRL за Passat b5
- boqnkov
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 1.9 TDI avf
Re: DRL за Passat b5
Здрасти, колега, аз съм с ДРЛ на същата кола. Монтирал съм го на предпазителите в страничния панел. Замерих кои предпазители ми трябват, след това замерих кое от "крачетата" на предпазителите е "изходящо" т.е. след веригата (за да се подсигуря за евентуални фалове) и там слагам кабла и го защипвам с предпазителя. Модула го подвеждам над тях. Има супер много място и става интелигентно, без да режеш и променяш нищо по заводската инсталация. Имам съвсем лек брум в радиото, но ако е увеличено повече от 2 нищо не се чува, т.е. не мисля, че е проблем.
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Айде и аз да кажа, най лесно става като го направиш на ключа на фаровете, правиш мост между два кабела единия е жълт другия жълто и черно. Като подадеш контакт ти светват само къси без табло и габарити. А аз ги направих през реле тези два кабела, като взимам + от кабела на динамото. И сега се включват късите след като запаля колата. Между другото има доста теми по въпроса.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при мен пък като сложих дрл-а ми светеше таблото и климатроника - наложи се да слагам 4 диода за да огранича светенето - сега свети само лампада за дългите (дрл-а е на дългите)
от ключа на фаровете се взима + постоянен и + на контакт , останалите неща аз съм ги взел от кабелите при бушоните
от ключа на фаровете се взима + постоянен и + на контакт , останалите неща аз съм ги взел от кабелите при бушоните
Мисля че в таблото с предпазителите има всичко необходимо поне според схемата която ми прати колега от форума.Само не съм решил дали да сложа диод за лампата за индикация на дългите.Не зная дали в таблото е на маса или минава през някакъв модул "така е по схема" и дали може да създаде проблем