ГОЛФ Автоматик - има ли това почва у нас?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
komisar
Автомобил:
Двигател:

Re: ГОЛФ Автоматик - има ли това почва у нас?

Мнениеот komisar » Вто 13 ное 2012 21:51

Мерси за отговорите!
Да дам отчет:
Отказах се от покупката. Като всяка кола на 22год. и тази си имаше забележки.
-1. Нестабилни обороти на празен ход- докато е студена (на газ).Така и нямах време да пробвам работата на бензин. Продавачът ми беше казал, че ще я закара на газаджия, но не беше намерил време... Проблемът тук е, че ако загасне колата в движение(ляв завой на светофар например)- не може да я запалиш на ход. Трябва да спреш, да включиш на "P" и тогава да въртиш стартера. Нещо силно притеснително за жена зад волана (без стаж).
-2. Никакви гуми! За начало 4 нови или 2-ра употреба(14-ки). На сегашните просто им се вижда плата...
-3. Разбита кормилна рейка (без хидравлика). Според продавача- някаква втулка трябва само да се смени. Качване и сваляне на рейка+ труд+ части+ реглаж... според мен ремонта отива над 120лв. То, толкова и струва нова рейка- китайска+ последващите реглажи и монтажи.
-4. Нестандартно "чаткане" на стартера при палене. Иначе пали "от четвърт".
-5. Не си бях дал сметка за това- (понеже е с карбуратор)при прехвърляне от бензин на газ- трябва да изчакаш да изгори бензина в карбуратора и когато заглъхне мотора да "прехвърлиш" на газ. Иначе се "дави" мотора- пак не става за жена без стаж! По добре е да потърся моно или пълен инжекцион.
-6. Маловажно е, но колата е облепена с рекламни букви за някакъв електросервиз. Червени са, на фона на бялата кола. Може да се махнат сравнително лесно, но ще си останат разликите в износването на боята. Едно добро шлайф пастиране ще оправи работата де (+ около 50-70лв.?)
Има си и плюсове колицата! :
-1.Много запазен салон и интериор.
-2.Безупречна работа на скоростната кутия- върви и сменя като тролей. Не се усещат никакви тласъци при смяна на скоростите. При натискане на газта до край- връща една предавка надолу (кикдаун демек).
-3. Има си преглед до догодина и годишна винетка. Кара се всеки ден- и днес се разминах с нея.
Равносметка ми- ако си търсех градска, евтина кола за мен- тази е! С около 300+ лева ще я докарам до прилично за мен състояние. За втора кола в семейството- ще ми създаде повече проблеми и разходи, отколкото ако се съсредоточа в разходи за ремонт и гориво на сега наличната (пасат 1.8 моно на газ 1996г).
Ще посъбера още малко парички и ще ходя на огледи пак- на пролет. Живот и здраве!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”