Колеги колата след разкачането на дебитомера започна да ускорява осезаемо по бързо и на газ и на бензин.
До преди това беше мудна и миришеше на бензин и газ в зависимост от това на какво гориво е карам.
На VAG-COM грешки не бяха отчетени до преди разкачането му.
Някакви идеи за това дали проблема не се поражда от другаде и след премахването на дебитомера да се оправя ?
Golf 3/ADY 2.0/115 - Дебитомер ?!
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Re: Golf 3/ADY 2.0/115 - Дебитомер ?!
Обикновено това е най-лесния тест за мъртъв дебитомер.
- mafiacartel
niki1_j написа:Обикновено това е най-лесния тест за мъртъв дебитомер.
Ще търся варянт за проба с друг че цената му за евтин варянт 230лв и оригинален на 450лв
-
- Автомобил:
- Двигател:
виж го провери първо твоя , може пък да е здрав знаеш ли каква е гаранцията че като земеш новия дебитомер няма да е същата работа .... предлагам ти 2 варианта вземи се порови в аутодатата за АДУ там има описано подробно всеки датчик и модул как да го премериш , тестваш обикновено с мултицет , поне може да го провериш , за видими отклонения
втория вариант е не те погледнах от къде си но ако си от софия аз имам същия дебитомер продаден ми е за работещ не съм го мерил още нито тествал , но нищо не пречи да го сложиме да го провериш хем ти хем аз нищо няма да ти струва освемн малко загубено време
втория вариант е не те погледнах от къде си но ако си от софия аз имам същия дебитомер продаден ми е за работещ не съм го мерил още нито тествал , но нищо не пречи да го сложиме да го провериш хем ти хем аз нищо няма да ти струва освемн малко загубено време
- mafiacartel
i3v3a3n написа:виж го провери първо твоя , може пък да е здрав знаеш ли каква е гаранцията че като земеш новия дебитомер няма да е същата работа .... предлагам ти 2 варианта вземи се порови в аутодатата за АДУ там има описано подробно всеки датчик и модул как да го премериш , тестваш обикновено с мултицет , поне може да го провериш , за видими отклонения
Благодаря за офертата ,но май първата ще ми излезе по евтино

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги
Карам Шаран 96г. 2.0 АДИ 115кс. Проблема е че сутрин при студен двигател пали от раз,държи одороти на празен ход,но при потегляне придърпва и забива носа(чуди се да спре или да тръгне).Докато прехвърли на газ(по температура),а като загрее не предърпва но е мудна на бензин.Съмнявам се в дебитомера които съм сменял преди около година,но не с чисто нов.При замерване на стойностите по начина в аутодата дава по ниски стойности.На празен ход трябва да дава 1,2V, а той дава 1,17V(1,2V е при 1100об.),при 3000об. трябва да е 1,7V,а дава 1,65V (1,7 е при 3200об.).Може и да е от нещо друго разбира се!Дайте идеи!
Карам Шаран 96г. 2.0 АДИ 115кс. Проблема е че сутрин при студен двигател пали от раз,държи одороти на празен ход,но при потегляне придърпва и забива носа(чуди се да спре или да тръгне).Докато прехвърли на газ(по температура),а като загрее не предърпва но е мудна на бензин.Съмнявам се в дебитомера които съм сменял преди около година,но не с чисто нов.При замерване на стойностите по начина в аутодата дава по ниски стойности.На празен ход трябва да дава 1,2V, а той дава 1,17V(1,2V е при 1100об.),при 3000об. трябва да е 1,7V,а дава 1,65V (1,7 е при 3200об.).Може и да е от нещо друго разбира се!Дайте идеи!
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Провери за въздух, който нахлува някъде след дебитомера като начало. МОже просто да отчита така, защото въздуха влиза от другаде
. След това ще говорим ако не е това
Запушени инжектори имат подобни симптоми.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”