Здравейте колеги.
Преди околко седмица минах около 600км без никакъв проблем (става въпрос за пасат б6 2006 година) днес подкарах и почти веднага усетих някакво пукане. След доста проби и наблюдения имам усещането че проблема е в каретата. при движение на право на всички предавки се чува пукане и щракане. опитах и на пълен ляв и десен завой и странното е че май пука и щрака и на двата та незнам дали е ляво или дясно. но го има и когато карам направо!!! На място когато завъртя волана до край ми се струва че пукането идва от предно ляво колело но не е всеки път на две три завъртаня и като стигне крайно положение и изпука!!!
някакви идей ?
Благодаря
пасат б6 Чукане от предницата ( по точно май е от колелата)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат б6 Чукане от предницата ( по точно май е от колелата)
Колега аз имам същия проблем,само че на Б5.Като че ли идва от ляво,но дали е от там не съм 100% сигурен.Първо си мислех,че тропа кората под двигателя,но се оказа че не е тя.После се усъмних в долния заден носач,но след като го смених се оказа че и той не е.По едно време за почнах да си мисля,че това потропване идва от двигателя,но се оказа че не е той.Сега и аз като теб съм се насочил към каре,но сякаш не е от него,защото като въртя волана в движение,няма промяна в почукването.С една дума на този етап нямам идея от къде идва този звук.
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
При мен проблема е че си пука и щрака точно като каре но не само на завой а дори и при движение на право щрака. Като съм на място и въртя волана докрай на крайно положение се чува едно изпукване. Утре ще я водя на доктор. От това което му обясних каза че проблема може и да е от един лагер на амортесьора ... дали е така незнам утре се надявам да разбера.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Чука само при скорост или и по инерция?
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте
Значи изказа се майстора - външно каре (ляво). Сега въпроса е избора - избирам между две марки едната е SKF другата е GKM (SPIDAN) . Някой да даде някакви отзиви кое да взема? От ауто плюс ми препоръчаха да взема GKM-a.ИСкам да попитам също дали са еднакви каретата на б6 и на голф 5 и пасат б5,5?
Мнения ?
Значи изказа се майстора - външно каре (ляво). Сега въпроса е избора - избирам между две марки едната е SKF другата е GKM (SPIDAN) . Някой да даде някакви отзиви кое да взема? От ауто плюс ми препоръчаха да взема GKM-a.ИСкам да попитам също дали са еднакви каретата на б6 и на голф 5 и пасат б5,5?
Мнения ?
- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
Колега, виж дали има карета на GLO-доста са качествени, малко по-скъпи са, но затова пък са ЧУК, и най-вече карат доста повече от другите. Не съм сигурен, но май и за ФВ правят...
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
Няма такива карета в Франция(където съм аз). Има SKF - 80евро, GKM - 95евро, и едни FEBI Bilstein дето цената му е 290 евра !!!!!!!!
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
взимай SKF ще останеш доволен