Проблем с антифриз на голф 3 1993 1.4 моноинжекция
- Golf_GL_momo
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с антифриз на голф 3 1993 1.4 моноинжекция
Здравейте колеги проблема е следния.Зимата ми се спука водния радиатор смених го заедно с термостата и със датчик на радиатора за перката.И проблема си остана харчи си антифриз доливам от време на време (преди не беше така) и перката се включва близо до 100-те градуса а иначе загрява до 110 и ме притеснява много иначе следях на 90-95 градуса втория кръг отвори и незнам какво да правя.Възможно ли е датчика който е към термозтата този който е до него даправи проблеми защото като го махна и на дъното на буксата е мокро?
Re: Проблем с антифриз на голф 3 1993 1.4 моноинжекция
За загоби на антифриза виж термостатното тяло .Често с времето се криви и пука и много леко сълзи.За загряването сменял ли си водна помпа с ангренажа? Ако не си я смени.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Ако са реални тея 110гр. като нищо може да си издухал гарнитурата на главата. Надува ли маркучите? Маслото нормално ли е - ниво, цвят итн?
- Golf_GL_momo
- Автомобил:
- Двигател:
нивото на маслото е на средата след около 1000 километра трябва да го сменям на цвят е тъмничко вече.водна помпа и ангренажен ремък никога не съм сменял от както го имам тоест от 5 години.А за термостатното тяло може като съм сменял термостата да не съм го монтирал както трябва защото има фуга от 1мм
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен се получи същото както при теб колега! От както смених (Тройника, таралежа) пластмасата където е термостата, почна да показва грешно таблото, явно са менте, и нещо бъгва датчика, аз купих и нов датчик за 50 лева, а моя си беше здрав и пак си показва същото, а всичко друго съм сменял, термостат, водна помпа, ремък и т.н и пак си показва грешно! Така че пробвай с оригинален тройник и ще се оправи, поне според мен!
- Golf_GL_momo
- Автомобил:
- Двигател:
my heart iS iCe извинявам се за въпроса не съм монтиор но на кое викаш таралеж
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_GL_momo написа: но на кое викаш таралеж
Таралеж е, едно пластмасово което влизат много маркучи в него, намира се под-делкото! Под-дистрибуторната капачка! Като застанеш пред колата, ти се пада в дясно пред тебе, точно пред спирачната помпа, няма как да го прописнеш!
- Golf_GL_momo
- Автомобил:
- Двигател:
супер ще го видя и ще проверя колко струва не знаех че и това се износва 

- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Смени си водната помпа, при мен също загряваше до 110, след смяната не минава 90. Може да губиш антифриз и от помпата.
- Прикачени файлове
-
- pompi.jpg (64.66 KиБ) Видяна 2872 пъти
my heart iS iCe написа:Golf_GL_momo написа: но на кое викаш таралеж
Таралеж е, едно пластмасово което влизат много маркучи в него, намира се под-делкото! Под-дистрибуторната капачка! Като застанеш пред колата, ти се пада в дясно пред тебе, точно пред спирачната помпа, няма как да го прописнеш!
Малко помощ и от мен с една снимка.На този елемент обикновенно му казват октопод,таралеж съм чувал да наричат устройството за подгрев под моното.Предварително се извинявам ако греша.
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/832/oktopod1.jpg/]

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ууу,тая помпа на ABD си е "помпа" в сравнение с по-малко греещите ABS(само лопатките да сравни човек..стига!).Ама и "Окто...хуя" си го бива,то там не е ли същото уплътнение-"О"ринг 50х4? и едно с "кофти" размер за сензора?
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kasabov_g написа:На този елемент обикновенно му казват октопод,таралеж съм чувал да наричат устройството за подгрев под моното.

- Alex_ace
- Автомобил: Golf 4 1.6
- Двигател: AKL
Здравей колега.Преди време карах МК3 и имах подобен проблем. Възмойно е и да е от друго ( при мен се получи тъка). Ако термостата ти е "термо патрон" а не "желязна паничка" има вероятност капачката на термостата която се завива на тройника да е с пробита основа и термопатрона да няма опора как да отвори !Основата е вътре в капачката и слуйи за опора на шипа на патрона - не трябва да е пробита ! Често изгаря пластмасата и се продънват и патрона макар и здрав или вообще не отваря или само до някъде.Ако си с такава система - провери 

-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Трябват ми повече снимки на този таралеж ли е октопод ли е. Отвън отвътре(където е термостата) отвсякъде, всяка една страна. Искам да знам всяко каналче от къде идва и къде отива. Някой може ли да ми помогне?