Б3 88 г. изпиране на салон

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
m0v3r
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: EZ 1988
Контакти:

Б3 88 г. изпиране на салон

Мнениеот m0v3r » Чет 15 ное 2012 12:32

Колеги нещо много мръснички започнаха да ми се виждат най вече седалките и понеже не ми се дават 80+ лв. има ли някакъв вариант да си ги сваля сам и да ги изпера без да ги повредя?

Да поясня, че са обикновени седалки от плат. На б3 от 88-ма май няма никакви електроники по тях и би трябвало да е лесно свалянето?

Някой ако е правил подобно нещо да се изкаже. :beer

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Изпиране на салон

Мнениеот vucata » Чет 15 ное 2012 12:40

Да можеш сам да ги свалиш и изпереш....амаа не се знае кога ще изсъхнат ! Другия вариант който аз ти препоръчвам е да свалиш тапицерията от седалките и да я изпереш....така ще изсъхнат по-бързо

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Re: Изпиране на салон

Мнениеот bahyr » Чет 15 ное 2012 13:03

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Б3 88 г. изпиране на салон

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 15 ное 2012 19:50

Хм,переш тапицерията,а другата мизерия,дето се е набила в дунапрена?
Колега,закъснял си с прането,студено е вече,и слънцето е слабо.Най-добър резултат се постига с обезмаслител,някакъв препарат за дамаски и четка.С обезмаслителя ръсиш хубаво цялата седалка-пластмаси,механизми.Ако се налага пръскаш и по дамаската при голяма мизерия.
И те тука е заровено кучето-Вземаш водоструйката и ЯКО бой,ще видиш що говна ще изтекат.Ако имаш машина/прахосмукачка да дръпнеш водата става екстра,щото иначе се петносва при съхненето.
Да,в това време ще изсъхне за Коледа,ако държиш салона вкъщи до парното,но за мен това е качествено пране!

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Чет 15 ное 2012 19:59

И при мен има яко мизерия.Все пак колата е на 20 лета...кой знае колко зад*ици са сядали в нея mhihi Ама и на мен ми се струва,че вече е късничко за тази процедура.Аз по принцип от време на време си минавам с препарат за тапицерии дето яко разпенва....но не мокри навътре в дунапрена...и да си кажа откровено си има ефект.Иначе свалянето на седалките си е най-чистата работа :012:

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 15 ное 2012 23:19

Свалял съм и съм ги прал с маркуча,както и съм събличал тапицерията и съм я прал в пералнята.И на автомивка с перяща прахосмукачка са ми ги смукали за 10лв.Най-малка играчка е на място.Купуваш 1 шише препарат за килими,може и Вениш,разтваряш в леген с вода и почваш с четка и суха кърпа.

Върни се в “Passat”