Въпрос за дебитомер на АЕК

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Въпрос за дебитомер на АЕК

Мнениеот Bai Sando » Чет 15 ное 2012 22:28

Имам следното питане от по запознатите с този мотор.
Та от както съм купил тази кола винаги е била супер мудна.Карал съм 5-6 Голфа с такъв мотор за сравнение и всичките вървяха много повече от моя.Иначе си пали нормално,мотора работи тихо и равномерно,но хич я няма.Сложил съм и обикновена газ и там върви малко по-добре но пак е слаба.
Четох разни теми за чистене на дебитомер,свалих и моя за чистене,но той е без жичка а с едно като сим карта.
Чистих го но нямаше подобрение.Накрая му откачих букасата да пробвам как ще е без него и о,чудо,колата живна и вече може да се каже,че е 100 коня.Особено на бензин едоста зла. :mrgreen:
Явно дебитомера е заминал.Въпроса ми е,ако карам така колата какво да очаквам?Висок разход? някакви грешки нещо?Единствената аномалия която забелязвам,че като запаля без дебитомер студена и ако не изфорсирам гасне.
Иначе си върви идеално.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Re: Въпрос за дебитомер на АЕК

Мнениеот dushanov » Чет 15 ное 2012 23:58

Карай си колата с кеф колко и да върви. Не се опитвай да впрягаш 101 от нея. Щото няма как да стане с пари по-малко от 4-5 хил лв. Тоест чисто нов АЕК двг, че вече става много дълбоко.
И моя АЕК не върви колкото други, но пък изобщо че върви...ок :)
Ако си решил да наливаш пари в колата-ок. Успех!
Ако не и само те дразни "не бягането", просто покарай 1 седмица Поло 1.0. :) В кръга на шегата.

И по темата: АКО с откачена букса на дебитомера колата върви по-добре ба БЕНЗИН, значи дебитомера ти се е предал тотално. Извод:
1.търсиш си нов (2-ра ръка) което е филм
2.щом си на алтернативно гориво и то с конв. у-ба (както аз) си търкаляш колата докато искаш.
Дано съм бил полезен!

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Пет 16 ное 2012 10:05

По принцип, това е най-лесния тест за прецакан дебитомер. Когато го откачиш, колата следва стриктно карта, която му е зададена, нещо като авариен режим. Щом имаш приятели с такъв мотор, вземи един от тяхните дебитмоери и направи тест. Дори може да направиш лог с твоя и другия дебитомер с ВАГ-КОМ и след това ще говорим.

Инъче с откачен дебитомер не е добре ако караш колата на бензин често. Този мотори и без това е капризен от към електроника. Относно разликата в горенето не е ясно какво ще се случи, понеже не се знае какво е положението му в момента. Обикновенно се повишава разхода.

Другото което мога да ти кажа по темата е че Ауто хелп предлагат услуга за рециклиране на дебитомери. Праща се твоя дебитмоер в Германия и му се подмнея елемента, като се ползва твоето тяло. Правено е и цената е доста по-атрактивна. Проблема е да се намери някой който работи с тях (за майстор говоря), защото на краен потребител не знам дали ще извършат тази услуга. Но не пречи да се попита ;)

Ако се стигне до там пиши на ЛС, ще се опитам да те свържа с човек, който е извършвал този ремонт да ти каже как се случват нещата.

Инъче цената му преди всякакви отстъпки на Бош при теб е около 470 лв, което е много висока сума.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пет 16 ное 2012 11:20

Споменавал съм и в други теми - купих от ибей нов, неизвестен производител и карам без проблеми вече не помня колко - 2.5 или 3.5 години. Излезе ми 70 лв. Погледни тук - http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=m ... m270.l1313

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 16 ное 2012 19:31

Не искам да наливам каквито и да е пари по тоя мотор (гроб),просто искам колата да си върви както хората.
Лошото е,че и на бензин и на газ върви тегаво когато е със закачен дебитомер.Единствената аномалия която забелязвам за момента е,че сутрин докато е студена при първото палене на бензин гасне и после е о.к.
Забелязах,че и със и без дебитомер на студено и на бензин около 2500-3000 оборота се усеща едно прекъсване.
Щом мине на газ това прекъсване изчезва,демек не е кабели и свещи.Явно е темп.датчик но на мен не ми пречи.
Иначе съм вързал + на комп през контакт за да не се трупат грешки за всеки случай.
Ще намеря някой с АЕК,понеже повечето познати са с АФТ и дебитомера им е различен и ще пробвам :да:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 16 ное 2012 19:39

zloby3400 написа: купих от ибей нов, неизвестен производител и...

...и така се наиграх... мани, остави... :banghead:
от немското ебай. колата не щеше да откине! сипваше бензин с големата лейка и беше едно давене... даваш газ и тя потъва. буууу у у у уууууу и откъсне. откачих го-успа се...
айде разправии с "немеца", айде кръгом деебиметъра до швабско, айде левЪ цюрюк, от един друг немец-втора ръка и нещата си дойдоха...
от ебай си е приключение-не го препоръчвам никак! :banghead: :deal

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 16 ное 2012 19:43

Май нещата клонят към 2-ра употреба.Пробвам,върви,плащам.Пък вече колкото изкара :|

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”