С какво масло карате дизелите си?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
wolff1
Автомобил:
Двигател:

Re: С какво масло карате дизелите си?

Мнениеот wolff1 » Сря 14 ное 2012 0:26

p3p1to написа:колеги я кажете какво масло да сложа на опел мовано 2.2 дти даите съвет че не съм запознат с дизелите :) мерси предварително :)

http://www.kappa-bg.com/store/index.php ... duct_id=64

или което си избереш от листа на предходния пост :да:

koparambo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koparambo » Пет 16 ное 2012 18:38

Колеги,днес си получих маслото Castrol EDGE Turbo Diesel 5W40 FST от CARDEPО,някой има ли мнение за тази фирма и какво означава FST,защото на предната туба пише DPF,докато не съм го сложил още ?

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Пет 16 ное 2012 21:26

означава НС,нов етикет нов надпис :D

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пет 16 ное 2012 22:44

koparambo написа:Колеги,днес си получих маслото Castrol EDGE Turbo Diesel 5W40 FST от CARDEPО,някой има ли мнение за тази фирма и какво означава FST,защото на предната туба пише DPF,докато не съм го сложил още ?

кво мнение да има? от бг сайт - стреляш в тъмното и се надяваш, това е :да:

Потребителски аватар
mitiste
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот mitiste » Пет 16 ное 2012 22:57

Grizzlito написа:колеги съжалявам за спама, но да попитам карам 1.9 ТДИ 110 коня, с Motul Specific 5-40W 505-00 стандарта маслото ми е на 10 000 вече, но ми се налага да карам междуградско, преди да съм го сменил, фатално ли е ако сменя маслото на 11 000 -11 500 км ? :) мерси

п.с. няма да юркам, 120-130 макс , ако това има значение де

колко ти излиза смяната на маслото с тази марка ?

Потребителски аватар
krasyncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasyncho » Съб 17 ное 2012 4:20

Колеги здравейте :) Дойде време за смяна на маслото на моят голф 4 1.9тди 110кс и моят маслар ми каза че има ново масло при него Castrol Syntec Blend SAE 10W40 Американско.Сипах му това масло и искам да ви попитам дали отговаря на спецификацията на VW. Мерси предварително.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Съб 17 ное 2012 6:35

krasyncho написа:Колеги здравейте :) Дойде време за смяна на маслото на моят голф 4 1.9тди 110кс и моят маслар ми каза че има ново масло при него Castrol Syntec Blend SAE 10W40 Американско.Сипах му това масло и искам да ви попитам дали отговаря на спецификацията на VW. Мерси предварително.

цитат от нисанския форум: Този продукт на Кастрол го намирам само в американския им сайт, явно е предназначен за техния пазар.
, покрива последните изисквания на API (SM/SL), което е хубаво.
Лошото е, че вискозитета му при 100 градуса е 15.9cst, което е доста висока стойност (всички масла с вискозитет 5 или 10W40 се движат около 14, 14.5), т.е. при работна температура на маслото вискозитета му е прекалено голям за нормален не турбиниран мотор и данните му се доближават по-скоро към тези на масла с вискозитет 10W-50/15W-50, но без инфо за вискозитетния му индекс, нито за точката на изпарение не мога да си правя заключение за стабилноста на масления филм при високи температури.
Ако ще го ползваш на кола с принудително пълнене, която не се ръчка може, ако го мислиш за Примерата от подписа ти по-добре се насочи към друга полусинтетика, с характеристики за нашия континент/пояс или още по-добре пълна синтетика (вискозитет 5W-40).

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Съб 17 ное 2012 8:27

wolff1 написа:
koparambo написа:Колеги,днес си получих маслото Castrol EDGE Turbo Diesel 5W40 FST от CARDEPО,някой има ли мнение за тази фирма и какво означава FST,защото на предната туба пише DPF,докато не съм го сложил още ?

77лв....а стига бе,тва да не е няква чорба,същото масло ми излезна около 90лв.с доставката но от Германия януари месец.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Съб 17 ное 2012 9:17

ulipet написа:
wolff1 написа:

77лв....а стига бе,тва да не е няква чорба,същото масло ми излезна около 90лв.с доставката но от Германия януари месец.

по принцип маслото се продава на около 20-25 евро в зависимост от купувача, на препродавачите по ибей. немските. те си слагат около 5 до 10 евро от горе, което е нормално. както си забелязал можеш да го купиш за около 35 евро със доставката до германия. въпросът е че трябва да купуваш количества за да ти дадат такава цена. това масло в повечето случай се продава от големите дилъри на същите заводи. рядко може да го купиш направо от завода. искат се количества, договори, гаранций и т.н. аз се свързах 1 път с такъв дилър от германия и ми даде цени около 5 до 5,5 евро литъра в зависимост от марката масло. тотал и шел бяха от най-евтините до кастрол и мотул, едни от най скъпите. но условието беше да купувам кашони най малкото. работата е че може би и нащи търговци, тези който продават от всякакви сайтове тука, го купуват на такива цени и продават със същите надценки като германците? може би имат и по голяма отстъпка защото продават за източна европа с по нисък стандарт. макар че ме съмнява. + това имаш и транспортни разходи и т.н. може и да е оригинално а може и да не е :) има си начини, врътки за издаване на оригинални документи дори, партий с митничари и т.н. българина е способен на всичко. а пък си има и фалшиви заводчета навсякъде по балканските ширини, които ти правят бутилки и етиките, вкл. най новите за отрицателно време и всичко се следи иделано. има също и евтини добри масла, които излизат на много по ниски цени със същите цветове и т.н. и от които нищо няма да ти стане на двигателя, защото що годе са качествени. все едно да караш с масло кауфланд със същия цвят като кастрола. как ще го разбереш? mhihi въпроса е и че и двигателя ще мърка също... начини много :)

п.с. не е изключено и да се купува на още по ниски цени - 10 - 15 евро. в зависимост от дилърите и клиента, пак повтарям. всичко варира.

koparambo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koparambo » Съб 17 ное 2012 13:52

IMG_0500.jpg

koparambo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koparambo » Съб 17 ное 2012 13:58

IMG_0496.jpg

Баркода с 9 на коя държава беше ?
Май не е от Германия ?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 17 ное 2012 15:15

koparambo написа:Баркода с 9 на коя държава беше ?
90 Австрия

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Съб 17 ное 2012 16:14

Понеже не съм много наясно...-каква е вероятността тук да се фалшифицират баркодовете?
В избата ми е останала една празна туба кастрол купуван от България.Според първите цифри на баркода,произхода е Германия...Та интересно ми е дали "братята" от близкия изток не нагаждат и баркодовете :lol: Или пък тук правят някакви мошенгии :horror:

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Съб 17 ное 2012 16:38

Благовест написа:Понеже не съм много наясно...-каква е вероятността тук да се фалшифицират баркодовете?
В избата ми е останала една празна туба кастрол купуван от България.Според първите цифри на баркода,произхода е Германия...Та интересно ми е дали "братята" от близкия изток не нагаждат и баркодовете :lol: Или пък тук правят някакви мошенгии :horror:

Човек Castrol Купен от България на него пише Made in E.U. => Гърция .. което не мисля , че има нещо общо с истинския Castrol, ако ще нещо от този сорт мисля, че liqui moly е по-добрия вариант :)

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Съб 17 ное 2012 17:14

900 е Австрия, Германия е 400 така че ще си е истинско

Върни се в “Дизелови агрегати”