Общ въпрос за акумулатор.
Общ въпрос за акумулатор.
Явно съм си бил забравил някоя светлина и съответно акумулаторът ми беше изпаднал в кома. Съживих го с едно зарядно и си го карах от време на време. Днес обаче не можах да запаля, въпреки че температурата навън е над 0-та, но пък радиото можех да си го слушам без проблем. Сигурен съм, че ако го заредя, ще си запали без проблем. Въпросът ми е, възможно ли е от едно такова забравяне на светлините да съм го съсипал преждевременно и да е въпрос на няколко седмици да умре завинаги?
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Re: Общ въпрос за акумулатор.
Просто може да си му е дошло времето. Зареди го пълен капацитет, и го провери с товарна вилка-това е най-сигурно. Другото е на късмет. Иначе не, не може причината за съсипване да е забравена лампа, ако е читаво аку-то си се зарежда после и няма проблеми. 

Извини ме, ама съм зелен и не знам какво е товарна вилка. Иначе карам колело с вилка, ама тя е амортисьорна, не е товарна. 

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
EMILEN написа:Извини ме, ама съм зелен и не знам какво е товарна вилка. Иначе карам колело с вилка, ама тя е амортисьорна, не е товарна.
накратко, това е уред ,подобен на мултицет, с който се установява годен или не е акумулатора ти. С него по принцип разполагат в обектите, специализирани за продажба на акумулатори. Проверката е не повече от 2-3 лв., но поне знаеш да хвърляш ли в коша или не
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Привет колеги, да Ви попитам нормално ли е акумулатор на 6 месеца при неизползвана кола за месец и само две паления за същия период (знам, че паленето като цяло изисква повече ток отколкото да поработи 5-10 минути на място да го възвърне) да падне тотално без дори една лампа да не светне на таблото?
ПС. Колата има аларма с един често светещ диод, но чак той да го гътне...?
ПС. Колата има аларма с един често светещ диод, но чак той да го гътне...?
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Да , може и за седмица да умрИе .
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Напълно възможно е . Чак за седмица не съм сигурен но за месец и половина-два ......Трябва да се провери каква е консумацията на ток ,при угасена кола.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
A и от някое радио китайка с циклещ процесор пак смъква акумулатора. Нищо, че панела е свален.
Консумацията в покой не трбва да надвишава 30 макс.50 мА.
Ако към алармата има обемен датчик и той гълта ток. Всяко включван на алармата / сирената/ - ритане, допиране до автомобила, ревящ автомобил,мотоциклет,самолет пак води до изтощаване.
Консумацията в покой не трбва да надвишава 30 макс.50 мА.
Ако към алармата има обемен датчик и той гълта ток. Всяко включван на алармата / сирената/ - ритане, допиране до автомобила, ревящ автомобил,мотоциклет,самолет пак води до изтощаване.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
nokiangage написа:да падне тотално без дори една лампа да не светне на таблото?
Нов акумулатор, само за месец да падне до толкова, от едното функциониране и задействане на алармата ми се вижда съмнително, ако алармата е изправна (то зависи и колко често се е включвала де!). Може да се поизтощи, да дава проблем с паленето, ама чак пък да не може да светне таблото... едвали.
Според мен или акумулатора е дефектен или имаш оттечка някъде (аларма, радио.....).
На мен така ми падна пред работа едно време акумолатора :) и сички колеги ме видяха как немога да запаля голем резил. После смених акумолатора, бех забравил светлините на нисана,само един ден и толкова беше паднал че след като го заредих недържеше. Сигурно с нов няма да има проблем от такова падане.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Неграмотното ти писане е доста по-голям резил от падналия акУмУлатор..