С какво масло карате дизелите си?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: С какво масло карате дизелите си?
баркода не е показателно. в доста случай бутилката се прави в отделна държава от самото масло. етикета специално за германия за кастрол е изциално на немски. + това маслата се произвеждат в заводи по географски ширини. примерно кастрола в гърция или оригиналното масло форд което също. което = кастрол. мобила примерно е в турция в 4л. бутилки. тотала в румъния и т.н...
Май е по-лесно да удариш джакпота,отколкото да намериш оригинално масло в България ?
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ

Днес за втори път наливам от това . Изключително доволен съм от него ! Силно препоръчвам на всеки ,който се колебае !!!
Най-важното , все още е с гарантиран произход и няма ментета ! Може би няма да е за дълго , но ....
Цената е без коментар предвид качеството му , в което се убеждавам за втори път !! Буквално не го "бута " , няма тракане на повдигачи , няма труден старт ! Само за сравнение ще спомена ,че преди него съм слагал Castrol също 5W40 , уж оригинален внос от Франция купен от известен колега във форума, и си го похапваше доволно много !!!
Поздрави !!
http://shop.yacco-bulgaria.com/index.php?route=product/product&product_id=120
п.п. НЕ правя реклама !!!!
В спецификациите на това масло няма 505.01 за помпа-дюза на VW.
-
- Автомобил:
- Двигател:
achodemo написа:
Днес за втори път наливам от това . Изключително доволен съм от него ! Силно препоръчвам на всеки ,който се колебае !!!
Най-важното , все още е с гарантиран произход и няма ментета ! Може би няма да е за дълго , но ....
Цената е без коментар предвид качеството му , в което се убеждавам за втори път !! Буквално не го "бута " , няма тракане на повдигачи , няма труден старт ! Само за сравнение ще спомена ,че преди него съм слагал Castrol също 5W40 , уж оригинален внос от Франция купен от известен колега във форума, и си го похапваше доволно много !!!
Поздрави !!
добро е щото е пълна синтетика а не хидрокрак. продължавай с него.
- simo7
- Автомобил: Джета
- Двигател: 2012г
http://shop.yacco-bulgaria.com/index.ph ... uct_id=104 Това е за помпа дюза VW 505.01 спецификация.Преди бях с него сутрин си чукаха повдигачите ,сега сложих Кастрола и пак тракат.Не ми бута масло не знам от какво е това тракане.Това е само при първо палене сутрин.
И при моя пасат тракат,особено когато е по-студено.
С кастрол и с мотул няма разлика,друго още не съм слагал.
-
- Автомобил:
- Двигател:
koparambo написа:И при моя пасат тракат,особено когато е по-студено.
ако искаш пълна синтетика и по течно когато е студено, пробвай това http://shop.grid-trade.com/motorni-avto ... -api-.html
макар че си мисля че повдигачите и т.н. е по скоро от колите а не от маслото..

- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
koparambo написа:Май е по-лесно да удариш джакпота,отколкото да намериш оригинално масло в България ?
Ако имаш 210лв за 5 литра, можеш да ходиш в Порше за фв 505.01

За 210 лв.ще ми докарат от Германия,въпросът е с труда и консумативите да се побера в тази цена.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
wolff1 написа:achodemo написа:
Поздрави !!
добро е щото е пълна синтетика а не хидрокрак. продължавай с него.
А става ли за Комън Рейл мотори?Във Девня сервиза станаха диструбутори на това масло и може да се пробва.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
rokera671 написа:wolff1 написа:achodemo написа:...
А става ли за Комън Рейл мотори?Във Девня сервиза станаха диструбутори на това масло и може да се пробва.
Разгледай им каталога , имат масла със всякакви спецификации . Виж си каква спецификация трябва да бъде маслото за твоя мотор и го потърси в каталога , а най-добре иди в магазина , те ще те насочат !!
за 3ка 1.9 чист дизел 93та какво и колко литра ще ми препоръчате аз се насочих към кастрол 15 на 40 понеже на табло е на 280 хил. Кажете доволни ли сте и колко литра събира?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
За кола с хидравлични повдигачи е препоръчително да сипваш полу-синтетика без значение пробега.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
koparambo написа:Май е по-лесно да удариш джакпота,отколкото да намериш оригинално масло в България ?
Маслo МОТУЛ в магазина на VWclub.bg е с гарантиран произход и със сигурност оригинално!
Карам бензиновото ауди с Motul 6100 Synergie+ 10W40 полусинтетика, а пасата 1.9 TDI PD - код "AVF" 131 кс. (без ДПФ) и голфа 1.9 TDI PD - код "ASZ" 131 кс. (без ДПФ) - и двата дизела с MOTUL Specific 505.01 5W40.
Върни се в “Дизелови агрегати”